ida2 05.07.2013 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Foto a możesz podać na priv, cenę tego jednego dużego okna z suwanką?? U nas ma być ciut mniejsze, tzn 2350x2350 bodajże Zamawiasz MS w GL?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 05.07.2013 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 W Gliwicach. Cena na profilu BluEvo to 6350. Za takie samo okno, ale trzykwaterowe z jednym fixem i ruchomym słupkiem, zapłaciłbym około 4000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida2 05.07.2013 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Dziękuję za informację Na razie mi to BluEvo niewiele mówi Ale niebawem i tak wyślę do nich maila z prośba o wycenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 05.07.2013 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 BlueEvolution to nazwa profilu na którym robią swoje okna MS evolution Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 05.07.2013 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 BlueEvolution to nazwa profilu na którym robią swoje okna MS evolution Wiesz może jaka jest dopłata do SuperSpacera? Ile płacisz (jeśli nie sekret) za okna bez rolet i montażu, i ile masz m2 i mb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 05.07.2013 16:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 ok. 13700 netto, od tego 18% rabatu od fabryki i coś tam jeszcze ugrałem od dealera. To już z ramkami.Koszt dopłaty okolo 400zł Okna 19,8 m2 i 49,8 mb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 05.07.2013 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Poprosiłem o montażystę, którego zachwalał Arturo. I pozytywnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 10.07.2013 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 (edytowane) Styropian cokołu zabezpieczony siatką w kleju Weber KS126. Kanalizacja deszczowa spięta i wyprowadzona tymczasowo do dwóch, wykopanych na obrzeżu działki rowów. Jak na zawołanie, wieczorem spadł deszcz i przetestował poprawność odprowadzenia wody. Jest OK. Szpalety okienne wyrównane i przygotowane montażu stolarki. Teraz 2-3 tygodnie przerwy, do czasu montażu okien. Ten czas spędze na przygotowaniu kosztorysu dla instalacji i wykończenia. Szczególnie tego drugiego się boję Edytowane 10 Lipca 2013 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida2 25.07.2013 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 (edytowane) Fotohobby otrzymałam pierwszą wycenę z RB na okna Veka Perfectline – profil 5-cio komorowy o szerokości 70 mm. Okucie Roto. Szyba o współczynniku U=1,0 Warto się nad nimi zastanowić, czy szukać lepszych ?? A jak Wasze?? Zamontowane?? Edytowane 25 Lipca 2013 przez ida2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 25.07.2013 16:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 No wiesz, zależy, jaka ilość tych okien, jak duża dopłata do trzeciej szyby, jak dobrze ocieplony dom i jakie źródło ogrzewania...U mnie montaż ma odbyć się w przyszłym, lub kolejnym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gall86 30.07.2013 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 coś zwolniłeś ostatnio... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 30.07.2013 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 (edytowane) No cóż, wakacje - nad morzem byłem Robi się instalacja wody właśnie, jutro koniec. Nie chcę zapeszać, ale chłopaki operuja w silikacie tarczą, jak chirurg skalpelem Estetycznie instalacja wygląda ładnie, jutro próba szczelności, więc przekonamy się, czy pod wzgl. technicznym też OK. Jeśli chodzi o następne etapy, to blokuje mnie montaż okien i bank... Niestety, okna nają być dopiero około 20 sierplnia, dwa tygodnie po terminie. Oby były... Bank też ma focha z udzieleniem kredytu pod hipotekę, w przypadku działki która posiada kilku współwłaścicieli. Jak do 10 sierpnia się nie określą, to zapłacę za podział i rozpocznę procedurę od nowa - jeśli z kolei Urząd Miasta nie będzie robił problemów Edytowane 30 Lipca 2013 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 30.07.2013 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 ok. 13700 netto, od tego 18% rabatu od fabryki i coś tam jeszcze ugrałem od dealera. To już z ramkami. Koszt dopłaty okolo 400zł Okna 19,8 m2 i 49,8 mb tu ciezko coś zaoszczędzić , ciężko też porównać kilka firm , sam pamiętam jaki to trudny wybór był ale na koniec po podpisanej umowie ulga że już ma się to z głowy i tak jak napisałeś - satysfakcja że zrobiło się wszystko by było jak naj ... cena 2,70 tarasowe fix + otwierane z ruchomym słupkiem u mnie też była 4 tys prawie 2 lata temu obwód wszytskich okien miałem 60 m a za całoś z montażem na jbd i i3 dalem 24 brutto - wieć patrząc na obwód jakoś porównywalnie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 30.07.2013 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Instalacje... Trochę obawiałem się kucia, bruzdowania w silikacie 18 i 12 cm, jak się się okazało - niepotrzebnie. Instalatorzy podeszli to tego profesjonalnie, na koniec dnia stwierdzili, że silikat to super materiał na ściany domu Nis nie pęklo, nic się nie pokruszyło. Instalacja z cyrkulacją dla kuchni i małego WC. Z uwagi na to, ze za ścianą łazienki będzie stał zbiornik CWU cyrkulacji w niej nie będzie. Dodatkowo wykonana zostanie instalacja, umożliwiająca wykorzystanie deszczówki do spłukiwania toalet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mest 30.07.2013 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Śledzę od początku Twój dziennik, ale jeszcze nic nie pisałem. Teraz nasuwa mi się jedno pytanie. Niektórzy podnoszą rurki od wod-kan do poziomu pierwszej warstwy styro a Ty masz bezpośrednio na chudziaku. Dlaczego właśnie tak? Pytanie absolutnie nie jest złośliwe, pytam bo za chwilę muszę zdecydować jak to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 30.07.2013 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Ale to nie chudziak przecież tylko płyta, a pierwsza warstwa styropianu jest pod nią.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mest 30.07.2013 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 No to zrobiłem z siebie durnia:( no tak rzeczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusultra 03.08.2013 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Co za postępy Dawno mnie tu nie było... Efekt wow pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 03.08.2013 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Przyszłam pozdrowić Szkoda że przesunęli montaż okien ,ale jak już zamontują to będziecie mogli działać dalej http://emotikona.pl/emotikony/pic/0ulan.gif Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.08.2013 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 No i tempo siadło :-/ Okna będa (ponoć) 12. września, wiec elektryk i ekipa od tynkow przesunięta. Jesten trochę podminowany, gdyz pomimo tego, że nadal nie ma decyzji kredytowej, środki na popchnięcie budowy naprzód są i po prostu tracę czas. Teraz tylko idealna jakosc okien i perfekcyjny montaż będa mogły odwieść mnie od zrobienia czarnego PR dealerowi u którego złożyłem zamówienie. Ekipe od tynków wybralem, najpierw była rekomendacja jednego z członków grupy rybnickiej, potem wizyta na jedej z budow, gdzie właśnie trwalo tynkowanie Knaufem Diamantem, którego sobie upatrzyłem Nastapiła jeszcze rewizyta na mojej budowie, na ktorej panowie byli bardzo mile zaskoczeni jakoscią ścian Dzięki też ustalona cena też wyszła mila i tylko te okna psują humor... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts