fotohobby 20.02.2014 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Ile masz metrów tych przyłączy i ile to i Ciebie kosztuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 20.02.2014 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 ceny będę znał jak odbiorę już wszystkie projekty, gazu troszke metrów mam bo kotłownie mam z drugiej strony i trzeba było obejść dom, wody z 10m a kanalizy z 4m, ale ceny podam w przyszłym tyg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.02.2014 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Ile masz metrów tych przyłączy i ile to i Ciebie kosztuje ? To nie jest istotne gadasz od rzeczy..Konkrety.Pytanie bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.02.2014 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Adresat pytania zrozumiał je, ty nie, ale to mnie absolutnie nie dziwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 21.02.2014 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Bez kitu dziwna uwaga, skoro ja zrozumiałem i odpisałem to chyba wiadomo o co chodzi to po co ten głupi komentarz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.02.2014 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Użytkownik "niktspecjalny" wpadł tylko potrollować, nie ma sensu jakoś się na jego temat rozwodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 27.02.2014 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 Siemka, Pytanie o przyłącza, masz już jakieś zrobione/wycenione? Bo chciałbym z moimi jakoś porównać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 27.02.2014 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 Teraz dla odmiany czekam na projekt wod-kan... Od listopada :/Jutro bede tam dzwonil i ponaglę. mam dwie firmy na oku, wiec uderzę do nich i na oferię chyba też...A jak to wygląda u Ciebie ? Póki co umówiłem ekipę do wylewek - na środę. Jutro zamawiam materiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 27.02.2014 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 gaz do ogrodzenia 2000, od ogrodzenia do domu 2600 38m, woda 12m- 3300, kanalizacja ok 7m-2700. Projekty kosztowaly mnie 3800, wydaje mi sie ze troche sporo sie cenia. Ale u nas w okolicy na przyłącza wody monopol ma kilka firm i ceny trzymają podobne. Od tych cen gazownia zwróci mi około 2200 za to przyłącze w drodze czy jakoś tak:)Ja do wylewek jeszcze daleko, jutro kończą elektrycy (4 dni pracy:) ) w przyszłym tyg pewnie już okna wstawię i czekam na tynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 27.02.2014 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 Ja mam gaz i wodę po 23 metry, kanalizację jakieś 20 ze studzienką po drodze, wiec też trochę mnie to pociągnie. Za projekty to majątek zaplaciłeś. U mnie gaz 500zł, wod-kan 1200. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 28.02.2014 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 W końcu moja cierpliwość się wyczerpała i zadzwoniłem do wodociagów z zapytaniem dlaczego projektowanie przyłącza wod-kan trwa już trzy miesiące. Okazało się, że projelk jest gotowy, czeka jeszcze tylko na uzgodnienie z Wydziałem Dróg (ma być w przyszłym tygodniu) i... Z Vectrą. Tak, rura z wodą bedzie musiała przejść pod przewodami TV kablowej i sa potrzebne uzgodnienia. Projektant nie wie ile to może potrwać, bo jeszcze nie miał takiej sytuacji Paranoja. Postaram się przynajmniej o ksero projektu z zaznaczonym przeiegiem przyłączy, tak, aby mieć na podstawie czego zrobić wycenę u kilku wykonawców, wybrać i zarezerwować termin. Tymczasem kompletuję zakupy materiałów na wylewki - jutro zjeżdza 11t piasku płukanego 0-2 i 5t żwirku 2-8, we wtorek 2,5t cementu Górażdze 32,5, wlókna i plastyfikator Pozzolith W środę powinno sie to wszystko zmiksować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 28.02.2014 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 (edytowane) W środę powinno sie to wszystko zmiksować Udanego miksowania życzę Piasek będzie 0-2 , a czy da się kupić 0-4 ? Edytowane 28 Lutego 2014 przez modena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 02.03.2014 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 Udanego miksowania życzę Piasek będzie 0-2 , a czy da się kupić 0-4 ? Na zamowienie tak, np u p. Gawlika z Orzesza, jest na allegro. Jest droższy, a ponieważ i tak zamawiam 35% żwirku 2-8, to nawet za piaskiem 0-4 nie pytałem specjalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 05.03.2014 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 demineralizowałeś jakoś wodę do podłogówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 05.03.2014 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Ale ja jeszcze nie mam wody w podlogowce Mam nabite 4bary powietrzem, raz, jako proba szczelnosci, dwa, jako kontrola podczas wylewek. Wylewki jednak jutro. Dziś dociepliłem sobie próg drzwi tarasowych XPSem i mam nadzieję, ze tu mostek mam z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 06.03.2014 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 A jak planujesz rozwiazac polaczenie progu drzwi wejsciowych z jakims schodkiem przed drzwiami? Ostatnio nad tym sie zastanawialem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 07.03.2014 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Masz może fotki z docieplenia progu xpsem??Bo też się nad tym zastanawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 07.03.2014 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 @adamfcb: jeszcze nie mam. Muszę najpierw wyciągnąć drzwi tymczasowe, stojące na tymczasowym progu z bloczków silikatowych, zerknac, na jakim poziomie bede miał chodnik, biegnacy od furtki i coś wykombinować... Możero prostu wystarczy mi jakos zabezpieczyć przed obciążeniami cokół przyklejony do boku płyty. @kori: mam zdjęcia, wrzucę wieczorem, to będzie pokazane, jak wyglądalo to przed i po wylewkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 07.03.2014 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Bomba czekamySłuchaj czy robiliscie ciepły montaż na taśmach od wewnatrz i zewnątrz??jeśli tak to czy dół czyli miejsce gdzie jest parapet też się klei z 2.stron?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 07.03.2014 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Bomba czekamy Słuchaj czy robiliscie ciepły montaż na taśmach od wewnatrz i zewnątrz?? jeśli tak to czy dół czyli miejsce gdzie jest parapet też się klei z 2.stron?? U mnie dół kleją z dwóch stron, za to z boku zamiast folii chcą dać taśmy rozprężne na prowadnice rolet. nie wiem czy to dobrze czy źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts