fotohobby 01.03.2016 22:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 Tak, 2-5m/sWszystkie kanały 75/63mmW wiatrołapie wywiew.Kanały Termokontrolu wewnątrz nie są idealnie gładkie, ale karbami trudno to nazwać. Ich powierzchnia wewnątrz jest delikatnie pofalowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szlapt 05.03.2016 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 A wiatrołap masz ogrzewany? Bo gdzies wyczytałem ze jak się w nim nie grzeje to nie powinno byc wywiewu.W kuchni dawales 2 wywiewy czy 1? bo nie wiem czy daje się 1 wywiew do okapu plus 2 jako kuchnia, czy jeden na okapie wystarczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwasniak 05.03.2016 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 Kupujesz filtry na m2 czy gotowe masz sprawdzonego dostawcę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwasniak 05.03.2016 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 A wiatrołap masz ogrzewany? Bo gdzies wyczytałem ze jak się w nim nie grzeje to nie powinno byc wywiewu. W kuchni dawales 2 wywiewy czy 1? bo nie wiem czy daje się 1 wywiew do okapu plus 2 jako kuchnia, czy jeden na okapie wystarczy ? Do kuchni 1 anemostat 2xkanal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 05.03.2016 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 A wiatrołap masz ogrzewany? Bo gdzies wyczytałem ze jak się w nim nie grzeje to nie powinno byc wywiewu. W kuchni dawales 2 wywiewy czy 1? bo nie wiem czy daje się 1 wywiew do okapu plus 2 jako kuchnia, czy jeden na okapie wystarczy ? Ogrzewany - jedna pętla z sypialnią. Wywiew w okapie ? Okap w kuchnia WM ? Nie mam okapu, a pochłaniacz. Jeden anemostat z dwoma przewodami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 05.03.2016 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 Kupujesz filtry na m2 czy gotowe masz sprawdzonego dostawcę? Na m2. Raz kupiłem 1.5m2 - chyba na 3 lata starczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 10.03.2016 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Mam pytanie odnośnie podłogówki. Pisałeś że masz połączone wc z sypialnią i wiatrołap z kuchnią. Jak to się sprawdza? Nie masz problemu z ustawieniem wyższej temp w wc i jednocześnie niższej w sypialni? Da się to wyregulować? U mnie pętla od wc wychodzi mi 27m (wraz z dobiegiem) i nie wiem czy robić ją osobno czy połączyć z korytarzem. Wówczas razem było by to ok. 55m. Podobnie mam z wiatrołapem. Tam będzie mi ok 43m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 10.03.2016 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 (edytowane) Nie da się "ustawić" wyższej temperatury w WC, a niższej w sypialni, jeśli są one na jednej pętli. Mozesz to zaprojektować, zasilając WC początkiem pętli, a pózniej wychodząc nią na sypialnię.U mnie wiekszośc WC to powrót pętli, choc zasilanie tez przez nią przechodzi. Temperatury są tam takie same. 20C tu i tu naprawdę w niczym nie przeszkadza.... Edytowane 10 Marca 2016 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 10.03.2016 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Nie uzyskam wyższej temp. w wc układając tam co 10cm (projektowane 23stopnie) a w korytarzu co 30cm (projektowane 20 stopni) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 10.03.2016 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 I jeszcze jedno pytanie. Jaki masz rozdzielacz? Oprócz rotametrów widzę że są tam jeszcze zawory. Do czego one służą. Nie widzę siłowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 10.03.2016 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Oczywiście, że możesz regulować zagęszczeniem, musisz tylko uważać, żeby nie przegiąć i nie zrobić tam 24C.Swoją drogą dla mnie nawet 23 to byłoby za dużo, chyba, ze to WC z prysznicem.U mnie jest tam temperatura pomiędzy sypialnią(20C), a salonem (22C) Rozdzielacz to Gorgiel, a zawory służą do regulacji przepływów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 10.03.2016 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 (edytowane) Rozdzielacz to Gorgiel, a zawory służą do regulacji przepływów. Przepływów nie regulujesz rotametrami? Nie wiem czy się rozumiemy, chodzi mi o te zawory na dolnej belce, te białe (odcinające). Czy są one potrzebne? Są wersje rozdzielaczy do podłogówki z tymi zaworami i bez. Edytowane 10 Marca 2016 przez hektor80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 10.03.2016 16:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Przepływomierze służą do pomiaru.Moje są nieruchome.Oczywiście, są takie, którymi mozna kręcić, ale kręcić szlana rurką ?Po co, skoro można wygodniej zaworami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 11.03.2016 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 Przepływomierze służą do pomiaru. Moje są nieruchome. Oczywiście, są takie, którymi mozna kręcić, ale kręcić szlana rurką ? Po co, skoro można wygodniej zaworami ? No tak. Zdecydowanie łatwiej się kręci zaworami. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magan 18.03.2016 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Witam, bardzo fajny i praktyczny dziennik. Też planuję budowę z silkatów, czytałam,że byłeś zadowolony ze swoich murarzy, mogę prosić o namiary na tą ekipę? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 19.03.2016 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 proszę: http://panoramafirm.pl/%C5%9Bl%C4%85skie,,gliwice,czajki,24_2/zakbud_s.c._tadeusz_magda_waldemar_zaczek-aamtdo_jci.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magan 19.03.2016 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 Dzięki, miłego weekendu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darkat 21.03.2016 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2016 Chciałem się spytać o płytę. Z tego co przeczytałem to pomiędzy zagęszczonym piaskiem a styrodurem masz chudziak. Pierwsze pytanie czy jest to potrzebne. Drugie to rozprowadzenie kanalizacji. Rozumiem rozprowadziłeś ją w piasku. Później zalałeś chudziakiem. Później wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 21.03.2016 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2016 fotohobby, jak sprawuje się Twój kominek? Często w nim przepalasz? Będę robił kominek tylko zastanawiam się czy robić DGP. Będę miał 100% podłogówki i boję się tych sławnych "okresów przejściowych" jak jest wyłączona podłogówka. Jak sobie z tym radzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.03.2016 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2016 Chciałem się spytać o płytę. Z tego co przeczytałem to pomiędzy zagęszczonym piaskiem a styrodurem masz chudziak. Pierwsze pytanie czy jest to potrzebne. Drugie to rozprowadzenie kanalizacji. Rozumiem rozprowadziłeś ją w piasku. Później zalałeś chudziakiem. Później wiadomo. Chudziak nie jest potrzebny, ale tez nie jest drog - u mnie 2 tyś zł. Konstruktór dał inna opcję - bez chudziaka, ale z głębszą wymiana gruntu. Wtedy musiałbym wprowadzić cięższą zagęszczarkę, a wokół miałem domy, nie chciałem aby mi sąsiedzi przylecieli, że im ściany sie rysują. Poza tym, zawsze jeste jakas ochrona dla XPS, jakby jakiś gryzoń pod dom się podkopał. Kanalizacja w piasku pod chudziakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts