rewo66 01.03.2013 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 U mnie po roku czasu dachówka (angobowana) wygląda jakby była dopiero co położona. Lśni jak psu ..... Do jesieni irytowały juz mnie pytania typu panie co do za dachówka? Zimą pytajacych nie było? Jakiś pozytyw z tej zimy przynajmniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 01.03.2013 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Byłiśmy, zobaczyliśmy i kolejna zagwozdka... R10 w "barwach starych angobowanych" (coż za nazwa ! ) zachodzi nieco na brąz, przynajmniej w takim świetle, w jakim mieliśmy okazję go wizieć. Tondach Stodo jest jednak bardziej zbliżony do grafitu. Dostaliśmy po dachówce ( także g10 do kompletu) aby zobaczyć jak te wyglądają w świetle dziennym, przt pochmurnej pogodzie i w pełnym słońcu. Nawet nie sądziłem że ten wybór będzie tak się przeciągać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmagra 06.03.2013 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Cześć, właśnie czytałam wątek o kierowniku budowy. Czy jest możliwe, abyś przesłał ten wzór umowy jaki podpisałeś z twoim kierownikiem i ewentualnie jego namiary na priva? Przynajmniej byśmy wiedzieli czego żądać, choć nasza "prawie umówiona" kierowniczka (robiła nam adaptację) juz się zapoweidziała przy wyznaczaniu budynku przez geodetów i odbiór zbrojenia ław. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 26.03.2013 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 dachówka wybrana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 26.03.2013 22:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Tak. Będzie Bogen Reform 11 Mam dwie dość zbliżone oferty będę jeszcze w czwartek pytał o kaucje, zwroty, reklamacje uszkodzonych sztuk i złoże zamówienie. Długo to trwało, ale przynajmiej, jak leżą na ziemi obok Stodo i R10, to wydają się być optymalnym wyborem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 27.03.2013 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Tak. Będzie Bogen Reform 11 [ATTACH=CONFIG]179405[/ATTACH] Bardzo ładna:yes: Będzie super wyglądać ( już ją widzę oczami wyobraźni na dachu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 31.03.2013 16:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 Wielkanoc na działce: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 03.04.2013 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Wielkanoc na działce: [ATTACH=CONFIG]180459[/ATTACH] Jakby tego było mało to dziś jeszcze musiało dosypać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 06.04.2013 15:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Ale trochę odgarnąłem Dzięki temu geodetom bylo latwiej wytyczyć wykop pod płytę. Przy okazji, wykopałem sobie dwie dziury na głębokość 50cm i grunt był zadziwiająco suchy. Dlatego teraz już bez odwołania - w środę ruszam. Pozostała tylko jedna rzecz - rozplanowanie łazienki. Jak zaczną działać z płytą, miejsca przepustów muzą być już aściśle określone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 06.04.2013 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Czy możesz podrzucić mi na priva namiary na Basfa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 07.04.2013 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 (edytowane) Ale trochę odgarnąłem Dlatego teraz już bez odwołania - w środę ruszam. Pozostała tylko jedna rzecz - rozplanowanie łazienki. Jak zaczną działać z płytą, miejsca przepustów muzą być już aściśle określone. HURA ! Środa = akcja. Dachówki już wybrane, a łazienka jeszcze nie rozplanowana , no nieładnie Życzę powodzenia i dobrej pogody:) Czekamy na relacje :popcorn: Edytowane 7 Kwietnia 2013 przez modena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 07.04.2013 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Moja siorstra jest architektem wnętrz, przysłała parę koncepcji. Niektóre z nich "zabierają" trochę powierzchni pomieszczeniu gospodarczemu, które znajduje się za ścianą, a to budzi we mnie opór Najchętniej zostawiłbym ściankę, jak jest, ale wygląda na to, że bez powiększenia pomieszczenia na wnękę na prysznic się nie obejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 10.04.2013 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Wybrałeś wiązary czy jednak będzie więźba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 10.04.2013 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Wybrałeś wiązary czy jednak będzie więźba? Wiązary, z wydzielomym strychem około 21m2. Umowa podpisana, zaliczka zapłacona, mają być gotowe 1. czerwca. Montaż na kotwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 10.04.2013 22:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Start budowy W końcu się udałoi po dwukrotnym przesuwaniu terminiu, mimo scetycyzmu Żony dziś rozpoczęły się prace budowlane. Ekipa pojawiła się o 7.30, koparka pojawiła się o 7.30 półtorej godzimy później podjachała pierwsza wyrwotka piasku. Jakbym mieł jakiś niewyregulowany zegarek, to mógłbym nastawić Dziś zakres robót obejmował zdjęcie 30-40cm humusu, wyrównanie i zagęśzczenie 15cm warstwy piasku, oraz przygotowanie szałunku pod chuby beton, który przyjedzie jutro. Mimo kasandrycznych przepowiedni Żony, że będzie mokro (w końcu to jej działka ) koparka pewnie wjechała na plac budowy i bardzo szybko dała radę zdjąć humus z powierzchni ok 160m2 Wstępnie zamówione było 40ton piasku (dwie wywrotki), jednak już w tym momencie widać było, ze trzeba będzie doweźć kolejne20t. Czyli -500zł w saldzie. Na szczęśćie pankoparkowy szybko robił, co do niego należało i trochę odrobiłem ten wydatek. I tak jednak, z sześciu policzonych godzin koparka stała przez 2,5. Warto, ustalajc cenę umawiać sie na m3 przerzuconego gruntu, albo walczyć o mniejszą stawkę godzinowa za ten czas, kiedy koparka stoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 10.04.2013 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 (edytowane) Efekt dzisiejszego dnia: Jutro 3 h na kanalizację, a o 13 wylewanie chudziaka. Piątek na wiązanie zbrojenia i przygotowanie szalunków na płytę, Planowane wylanie płyty we wtorek. Edytowane 10 Kwietnia 2013 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 11.04.2013 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Gratuluję rozpoczęcia prac !! A to białe w piasku to wapno ? dawałeś po całości ? fotohobby ! Coś Ci powiem - tylko nie śmiej się ! Bo mój Ojciec - gdy budowaliśmy obecny dom - wrzucił w każdy róg domu duży kamień polny ! Tak dla dobrego uziemnienia budynku! By dobrze się mieszkało i pod wylany chudziak też wrzuć pieniądze w każdym rogu budynku ! Mówił, że to jest Staropolskie budowanie rodzinnego domu ! No dobra ! powiedziałam to , co na początku mojej budowy też zrobię ! Życzę Ci budowy zgodnie z planem ! Czyli dobrze - sprawnie - no tak jak Sobie życzysz ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 11.04.2013 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Na pewno coś wrzucę w naroznik, jak będą wylewali fundament, czyli właściwą płytę To na obrzeżach to wapno, po to oby obrzydzic to miejsce wszelakim grzebiącym, kopiącym, drążącym owadom. Choc styropian i tak zabezpieczony jest od dołu chudziakiem. Dziękuję za życzenia i sam trzymam kciuki za sprawne przejście papierkologii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 11.04.2013 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Brawo !! Idzie całkiem sprawnie. trzymam kciuki żeby przede wszystkim pogoda nie pokrzyżowała planów. hmmm my nie wrzuciliśmy mamony w płytę - jutro muszę pamiętać to wrzucę w ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 12.04.2013 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Witaj w klubie budowlańców Gratulacje rozpoczęcia. Z takimi drobnymi obsuwami finansowymi pewnie jeszcze nie raz będziesz miał do czynienia, wszystkiego się nie da co do złotówki zaplanować. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts