fotohobby 09.09.2018 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2018 Nic nie slychac. Ani przy tych ~90m3/h, ani przy ~120 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 09.09.2018 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2018 Update stanu ogrodzenia: Zamontowane wszystkie kosze (7) wypelnione 1,5. Mozolna to praca, bo nie chcialem granitu wsypywanego, a ukladany. To oznacza drozszy kamien i czasochlonna prace. Dziubie sobie po2h dziennie, w sobote wiecej. Oby do jesieni https://photos.app.goo.gl/ZZtfSQcsNTjJaqRp8 https://photos.app.goo.gl/BfcZTvAo4hCYNR6v5 Poki co, zamowilem 4t kamienia za 750zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 11.09.2018 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2018 (edytowane) Kiedys reku nie robili, malo tego, ciekawi byli, jak ja robię swoją instalacje, ale dobrze, że idę z duchem czasu Robia ale nie to co bym chcial. Nibe i Aeris. Inni producenci do nniczego sie nie nadają... Piekny płot. Gratulacje. Edytowane 11 Września 2018 przez pandzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 11.09.2018 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2018 A są związani z jakimś producentem, czy mają szerszy wybór ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 11.09.2018 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2018 A są związani z jakimś producentem, czy mają szerszy wybór ? Nie maja dojścia. Inne reku sa be a z pomp jeszcze mają Junckersa czy coś w ten deseń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwan89 18.09.2018 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2018 To podwyzszenie przed drzwiami wejsciowymi to jest po prostu wyzsza kostka a nie betonowany schodek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 20.09.2018 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2018 Kostka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 07.10.2018 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2018 Jak rozwiązałeś cyrkulacje ciepłej wody? Masz jakąś pompę sterowaną czasowo? Zastanawiam się do jakiej średnicy wewnętrznej rury mógłbym zejść, aby zmniejszyć ilośc zrzuconej wody zimnej przy braku cyrkulacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 07.10.2018 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2018 Nie mam właczonej cyrkulacji. W sumie, to przypomnialem sobie o niej kilka miesiecy po wprowadzeniu, ale kiedy chcialem włczączyc, okazalo sie, sie pompa cyrkulacyjna brzeczy i sie grzeje, jakby byla zablokowana. Zawiadomilem instalatorow, zeby wpadli to zobaczyć, ale najpierw oni nie mieli terminu, potem mnie nie pasowalo i jakos o temacie zapomnialem...W sumie łazianke mam zaraz za sciana i ciepłą wodę natychmiast, WC tez nie jest daleko, a w najbardziej oddalonej kuchni rzadzi zona, a nie meldowala o dyskomforcie zwiazanym z opóźnieniem ciepłej wody.Tak więc niic nie robię w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
besciak 12.10.2018 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2018 Po tych kilku latach jak ostatecznie masz skonfigurowany piec pod względem ustawień? Autoadaptacja/offset, ręczne/auto, jaka krzywa grzewcza, minimalna temperatura zasilania podlogówki i bezwładności budynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 20.11.2018 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2018 Tyvek Pro. Jak ja oceniasz po tych kilku latach? Nie jest za cienka bo ma tylko 125g/m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 20.11.2018 16:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2018 Jakby wczoraj położona - bez śladów oklapnięcia, naciągnięcia, przeciekania. Aktualizacje stanu ogrodzenia: 4,5 z 6 koszy ułożonych. Nie sądziłem, że to AŻ TAK żmudna robota i postępy widać dopiero pokilku godzinach pracy (czyli po sobocie, na przykłąd) A teraz zostały tylko soboty, o ile pogoda będzie łąskawa. Ale sąsiedzi mi dopingują i to jest fajne. https://photos.google.com/photo/AF1QipPRa87TZsYQhVE4gZlBOysxAOSCxS9lRP4I26yX https://photos.google.com/photo/AF1QipNZfkHPmwvpqc5bqjvKsbLt2Hb_Y_Ik8iW3mNQt Koszty: - Rozbiórka starego ogrodzenia: 600zł - Siatka i słupki ogrodzenia tymczasowego: 200zł - Ogrodzenie (kosze i panele): 5500zł - pospółka (na razie 2,5T), cement (21 worków): 320zł - płyty na szalunki: 180zł - zbrojenie do ław: 160zł - 3t granitu łamanego - 500zł - 3t granitu poprodukcyjnego - 1000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 20.11.2018 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2018 Ok. Z Folnet też mi napisali, że jest OK. Te cięższe polecane są do deskowań. Piękne ogrodzenie. Może kiedyś sobie zrobię z przodu (45m). Na razie będzie musiało wystarczyć panelowe na długości 130m w cenie Twojego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 01.12.2018 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2018 Jak sobie dajesz radę ze smogiem? Na jakim filtrze pracuje reku? U mnie we wsi (tam gdzie szkoła i przedszkole) 250% normy. Stare chałupy rządzą niepodzielnie. U mnie pod lasem nie czuć tego uderzenia, ale nie łudzę się, że jest specjalnie lepiej. Zastanawiam sie nad maskami na twarz bo trudno rankiem wejsc do przedszkola, a do domu nad jakimś skrzyniowym filtrem chyba ze F7 sie nada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 01.12.2018 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2018 Jak sobie dajesz radę ze smogiem? Na jakim filtrze pracuje reku? U mnie we wsi (tam gdzie szkoła i przedszkole) 250% normy. Stare chałupy rządzą niepodzielnie. U mnie pod lasem nie czuć tego uderzenia, ale nie łudzę się, że jest specjalnie lepiej. Zastanawiam sie nad maskami na twarz bo trudno rankiem wejsc do przedszkola, a do domu nad jakimś skrzyniowym filtrem chyba ze F7 sie nada. F6, bo nie mam skrzyniowego, a F7 przy tej powierzchni dławi nawiew. Niestety, reku mam podwieszony w pomieszczeniu technicznym, 30cm od sufitu i jest tam trochę mało miejsca na skrzynie ale być może latem to ogarnę. Druga opcja to na strychu, zaraz a czerpnią, tylko filtr przy jednostce jest lepszym rozwiązaniem. W domu mam oczyszczasz powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 01.12.2018 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2018 Ok. oczyszczacz się sprawdza? Da się to ocenić? jaki masz model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 02.12.2018 14:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 Nie przeprowadzałem pomiarów PM, ale wiosną, latem kiedy drzwi tarasowe są otwarte i spor powietrza przedostaje się do domu skutecznie oczyszcza z pyłkąw drzew i traw. Zimą powietrze jest "przyjemniejsze", kiedy działa.MAm Sharp FU-Y30EU-W, kupie chyba jeszcze jednego, żeby mógł działać w sypialniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 02.12.2018 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 OK. fajnie, że czujesz różnicę. Chodź myślę, że to co oczyścisz zostanie wyrzucone przez rekuperator. One chyba bardziej nadają się do mieszkań z klasyczną wentylacją, czyli bez. Znajomy ma chyba ze 3 takie podobne, w domu w Krakowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 02.12.2018 15:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 Oczywiście, ktoś mierzył poziom PM przy takich oczyszczaczach i WM, to wkrótce po wyłączeniu poziom zanieczyszczeń wzrastał, przy sprawnej wentylacji to nieuniknione. Dlatego dwa to minimum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 02.12.2018 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 To chyba wstawię jeden do salonu na dole i po jednym mniejszym do dzieci. Eh, Śląsk. Chodź i tak u mnie w centrum dziś na zielono. Widzę, że w Przyszowicach mają zwykle na czerwono , co potwierdzam. Gdy jade do Europy Centralnej to zwykle u nich zabija. Chyba jest tam pogórnicza niecka i kilka małych zakładów, kótre potęgują zanieczyszczenie. A i bliskość ciepłowni Gliwickich i węzła A4 i A1. U Ciebie to już w ogóle piekło na Ziemi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts