adam_mk 10.07.2012 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Kilka dni temu jedno z moich dzieci miało urodziny... Niby nic szczególnego, bo co rok każde je ma (jak i my wszyscy) ale... Te były dość szczególne. DWUDZIESTE! Dzieciaki zorganizowały przyjęcie, obiadek, kawa , ciacho i... Jubilatka wyciągnęła flachę na stół! (Małą - w zrozumieniu i tradycji narodowej). Ostentacyjnie polała, akcentując, że jest już dorosła, i spełniliśmy toast. Fajnie było, pogadaliśmy o wszystkim i o niczym a w pewnej chwili dziecko mocno zamyśliło się i posmutniało..... Po czym oświadczyło: Jasna cholera! JEST ŹLE!!! WŁAŚNIE PRZESTAŁAM BYĆ NASTOLATKĄ! MATURĘ - MAM! (Znaczy - świadectwo dojrzałości). "Duża" już jestem... Dorosłam i dojrzałam - co mam na papierze. Flaszkę mi sprzedali nie pytając o dowód osobisty... TERAZ, TO JA MOGĘ SIĘ JUŻ TYLKO STARZEĆ!!!!!!!! Wiecie ? TO STRASZNE!!! :lol: Stres się zrobił nagły i nieoczekiwany. Na szczęście szybko poweselała twierdząc : JAKOŚ TO BĘDZIE! A jak u Was takie stresujące jubileusze przeszły? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchew 10.07.2012 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Dawno, dawno temu, kiedy na trzecim roku studiów byłam, trzeba było wytłumaczyć jakiemuś drugoklasiście w której to ja klasie i jakiej szkole. I mały podsumował: "aha, to najpierw jest szkoła podstawowa, potem średnia, potem idzie się na studia, a potem to już grób". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 10.07.2012 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Starzejemy się wówczas gdy bardziej żyjemy wspomnieniami niż planami.Planów mam od cholery, to chyba jeszcze stary nie jestem.A zestarzeć się można w całkiem młodym wieku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 10.07.2012 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 To wiadomo... Tyle, ze te młode to tak mają, ze same jeszcze nie wiedzą CO mogą! - To zaczynają od starzenia się... Potem niektórym przechodzi... Mnie - przeszło!!!! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 10.07.2012 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Starzejemy się wówczas gdy bardziej żyjemy wspomnieniami niż planami. . Wtedy zaczynamy mówić"za moich czasów...":lol2: No i jak wół zaczyna zapominać jak to było jak cielęciem był,to też objaw mentalnej starości Tyle, ze te młode to tak mają, ze same jeszcze nie wiedzą CO mogą! - To zaczynają od starzenia się... http://szkola.wp.pl/kat,108836,title,Mentalna-starosc-wspolczesnej-mlodziezy,wid,12597678,wiadomosc.html?ticaid=1ec7b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bełatka 12.07.2012 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Zasłyszane w radiu, starzejemy się, kiedy na lekarstwa zaczynamy wydawać więcej, niż na alkohol. Ciągle nie wiem, jak dodajecie te emotikony w nowym forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 12.07.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 to że robimy się coraz starsi najbardziej widać na 1-go listopada, często spotykamy znajomych których nie widzieliśmy od poprzedniego święta... wtedy najbardziej widać upływający czas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 14.07.2012 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 To wiadomo... Tyle, ze te młode to tak mają, ze same jeszcze nie wiedzą CO mogą! - To zaczynają od starzenia się... Potem niektórym przechodzi... Mnie - przeszło!!!! Adam M. No i dobrze. Najgorzej kiedy, jak powiedział gorbag, bardziej koncentrujemy się na przeszłości, niż na przyszłości. Zamiast wciąż coś planować coraz częściej dokonujemy rozliczeń, podsumowań. Może to taki kryzysik wieku mocnośredniego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 16.07.2012 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Starość zaczyna się, gdy przestajemy być młodzi duchem Mój tata ma 79 lat. Nikt nie daje mu więcej jak 60tkę. Wciąż pracuje (na pół etatu) bo uwielbia swoją pracę - pracuje z 30 latkami i świetnie się z nimi dogaduje. Dokształca się, do szpitala (badania) wziął sobie samouczek do nauki portugalskiego - bo hiszpański trochę umie, więc "czemu nie spróbować nauczyć się czegoś podobnego". Ma wygimnastykowany umysł, ale o kondycję fizyczną też dba - co weekend jeździ w góry. Ma swoje plany (m. in. chce po raz drugi objechać Europę "trasą swojej młodości") oraz angażuje się w nasze i to dość entuzjastycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaKuba 16.07.2012 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Zasłyszane w radiu, starzejemy się, kiedy na lekarstwa zaczynamy wydawać więcej, niż na alkohol. o masz.....to ja już jakieś 4 lata temu się postarzałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts