Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

oświetlenie do sypialni

czarownicaaa

Recommended Posts

drogie Panie jakie są trendy i zasady dotyczące oświetlenia w sypialni

właśnie poraz kolejny podchodzę do tego tematu i nie mogę się zdecydować na wybór żerandola i lampek

ale na drodze moich poszukiwań narodziło się pytanie czy żerandol i lampki nocne lub kinkiety powinny być z tej samej linii/kolekcji?

oglądając różne aranzacje czasami trafiam na oświetlenie zdecydowanie inne

ja się uparłam że ma być z tej samej bajki czy się mylę? Na zdjęciach różne modele w jednym pomieszczeniu mnie nie rażą ale jak sobie wyobraże u siebie w typowej blokowej sypialni taki misz masz to zupełnie mi to nir pasuje

Kochaniutka nie żerandol tylko żyrandol :-)

Trendy sa takie jakie Ci się podobają, to ma się Tobie podobać, to Ty tam będziesz spać.

Pooglądaj lampy markowych producentów oświetlenia i wybierz coś odpowiedniego dla Ciebie.

Widziałaś coś takiego do sypialni?

http://www.febri.pl/index.php/id_15637_mode_proddet.html

w moim przypadku za opcja oswietlenia nie z kompletu przemawialby przezdr wszystkim fakt ze lampki nocne z tej samej linii co oswietlenie gorne sa zazwyczaj mega drogie

moje "zboczenie" siega tak daleko ze decydujac sie na zlote dodatki w ciemnej sypilani utknelam wlasnie na poziomie oswietlenia bo wiekszosc fajnych lamp jest jednak z chromem i to juz mnie nieco razi

• 2 weeks później...
dziewczyny proszę o pomoc czy możecie pokierować mnie w Warszawie do sklepów z oświetleniem które mają dużą ekspozycję lamp. Ponieważ nie mogę znaleźć oświetlenia w swoim mieście chciałabym wybrać się na zakupy do Warszawy. Nie chce ryzykować zakupów przez Internet lub z katalogu. Proszę o informacje jakie sklepy warto odwiedzić.

• 2 years później...

Ja mogę z własnego doświadczenia podpowiedzieć, żeby przy planowaniu oświetlenia w sypialni, jeśli mamy możliwość jeszcze poprowadzenia instalacji elektrycznej tam gdzie chcemy, to rozważyć kinkiety przy łóżku zamiast lampek nocnych (stolikowych).

Ja u siebie mam na szafkach lampki stojące i uważam, że to jest bardzo niepraktyczne rozwiązanie, bo zwykle te szafeczki przy łóżku są stosunkowo niewielkie, więc taka lampka zajmuje sporą ich powierzchnię i potem jak sobie leżymy i czytamy większą książkęto już jest problem z miejscem, żeby ją na chwilę odłożyć.

Zwykle na takiej szafce kładziemy sobie komórkę, czasami coś do picia i już się robi bardzo ciasno.

To taka moja refleksja:) oczywiście pewnie są osoby, którym takie lampki nie przeszkadzają, natomiast moje odczucie jest takie, że to zbyteczny mebel. Lepiej powiesić na ścianie kinkiety z włącznikiem, albo przewidzieć włączniki ścienne i wtedy już nie jesteśmy w ogóle ograniczeni przy wyborze kinkietów....