jajmar 19.02.2018 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2018 Kolorowych kropek nie widzę. Prety wieńca rozmieszczasz w narożach wieńca czyli dwa dołem i dwa jak jest góra stropu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dedert 16.07.2020 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2020 W stropie garażu wieniec wychodzi mi wysokości 33 cm, z uwagi że majstry chcieliby ostatnią warstwe podmurować cegłami dla uzyskania wysokości i by wieniec był 25cm a kierownik doradził wylać wyższy wieniec. Ale rozumiem że zbrojenie (strzemiona) też mają być wyższe i zamiast 20x20 cm zrobić 28x20? Kolejna sprawa okna wysokością dochodzą do wieńca więc ich nadproze będzie zawarte w wieńcu (dołożone pręty dołem). A jak się robi gdybym chciał nadproża te cofnąć o 5cm dla ocieplenia ich pod skrzynki? Czy strzemiona zrobić w tym miejscu w kształcie pocienienia czyli takie: I czy przeszkadza że dolny pręt wieńca zaznaczony na niebiesko będzie musiał być wycięty w miejscu cofnięcia? A może to się robi na dwóch strzemionach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 17.07.2020 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2020 na dwóch strzemionach.Wysokość skrzynki to chyba 22 cm, więc pocieniasz cały wieniec i wtedy jedno strzemię.Jeżeli pierwotnie wieniec miał być 25 cm, to niekoniecznie trzeba robić wyższe zbrojenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dedert 18.07.2020 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2020 Miał być 25 cm ale wybrałem wyższa bramę więc muszę podnieść o 13 cm a przecież chyba nie zaleje samym betonem tych 13 cm. Na rysunku rozmieszczenie pocienienia pod skrzynkę wyglądało by tak. 20 cm gdyż w rozmowie ze sprzedawcami tyle to norma, 22 to pod duże okna tarasowe a pod małe wystarczy 18 cm. Pocieniajac cały wieniec po prostu wyciąć dwa pręty zewnętrzne i dołożyć/przesunąć do środka zachowując nakład 50 średnich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 18.07.2020 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2020 Tak , te na pocienieniu wycinasz i dokładasz zamiennie z zakładem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dedert 28.07.2020 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2020 ok. Jak powinno uciąglać się wieńce wewnętrzny z zewnętrznym? W taki sposób: Czy tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 28.07.2020 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2020 Oba poprawne, niby jeden bardziej ale to tylko wieniec.Wieniec jest bardzo ważnym elementem konstrukcji budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dedert 29.07.2020 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2020 Rozumiem że po dwie eLki górą i dołem w tym przypadku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 29.07.2020 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2020 Tak, po dwie góra i dołem. W sumie cztery sztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts