agatkaaax 15.07.2012 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Mam ogromną prośbę, ponieważ brakuje mi koncepcji przy urządzeniu salonu z jadalnią. W zasadzie nie chodzi o aranżację, bo pomysł mam. Z jednej strony będzie wypoczynek i stolik kawowy, z drugiej przy oknie - stół z krzesłami. Zastanawiam sie tylko nad oświetleniem tego pomieszczenia. Podobaja mi sie żyrandole z kryształkami. Mam pytanie - czy zrobic jeden zyrandol na środku - wyjdzie między strefa salonową a jadalnianą, czy lepiej jedno nad stolikiem kawowym, drugie nad stołem - w podobnej stylistyce? W sumie chciałam zrobić tak, żeby można było zmieniać sobie ustawienie wypoczynku i zamieniac go miejscami ze stołem. Czyli raz wypoczynek pod oknem a raz stół pod oknem. Prosze o rade bo już nie mam żadnej koncepcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 16.07.2012 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Jak duży jest ten pokój? W jakiej stylistyce utrzymany? Jak naturalnie oświetlony? Czy masz w planach oświetlenie boczne, stołowe i podłogowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_sz 16.07.2012 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Ja bym powiesiła jeden fajny żyrandol (plafon) nad wypoczynkiem, na nad stołem podobne, ale mniejsze lampy, jeśli stół będzie pod ścianą zawsze można zastosować kinkiety, wszystko zależy od charakteru pomieszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatkaaax 16.07.2012 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 całe pomieszczenie ma ok. 30 m2. wchodząc do salonu po lewej stronie będzie kominek, a po prawo pod ścianą ma być stół i krzesła idąc dalej wzdłuż tej ściany kominkowej na wprost jest okno i tam chciałam wypoczynek, ewentualnie odwrotnie, czyli w miejsce wypoczynku stół. Jednak ściana kominkowa od strony salonu jest jednocześnie ścianą w kuchni i tam tez będzie stolik a nad nim oświetlenie typu dwie wiszące lampy. siedząc na kanapie będzie widać ten stolik, albo siedząc przy stole będzie widac stolik. Wolałabym jednak widziec kuchnie z kanapy, stad tez usytuowanie kanapy pod oknem. Chciałam zachowac bardziej nowoczesny charakter pomieszczenia, na wprost ściany kominkowej jest okno tarasowe 3 x 1 m, czyli reasumując stojąc tyłem do ściany kominkowej, patrząc na okno tarasowe - na prawo stół, na lewo wypoczynek. Mam nadzieję, że obrazowo to wytłumaczyłam, bo nie mam żadnego zdjęcia, żeby wam to pokazać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.07.2012 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 daj rzut z umiejscowionymi meblami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taitka 31.07.2012 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 oj, mam ten sam problem. żyrandol na środku u mnie np odpada, bo oświetlał by środek na którym będzie tylko podłoga, u ciebie chyba jest podobna sytuacja. z chęcią się dowiem jak rozwiązałaś ten problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatkaaax 03.08.2012 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 taitka, ja cały czas zastanawiam się jak rozwiązać ten problem. Póki co jestem za oswietleniem na środku, a przy kanapie będzie lampa. Halogeny ( dwa ) będą nad kominkiem. Takie cos narazie wymyśliłam i chyba przy tym pozostanę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts