Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy brak bidetu w łazience nowo zbudowanego domu jest faux pas?

W łazience "musi" być bidet?  

114 użytkowników zagłosowało

1. 1. W łazience "musi" być bidet?

• TAK
      36
    • NIE
      78

Recommended Posts

• Odpowiedzi 141
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

również świadomie zrezygnowaliśmy z bidetu - mimo że w 1 łazience jest na tyle miejsca - myślę że to kwestia przyzwyczajenia - jeśli czegoś nigdy nie miałeś/aś to nie potrzebujesz tego - choć budując dom na wiele rzeczy ktorych do tej pory nie mieliśmy , zdecydowaliśmy - to na tej liście nie ma bidetu

Bidet jest idealnym udogodnieniem i to nie tylko dla kobiety. W mieszkaniu w bloku nie miałam a teraz po 2 miesiącach korzystania z tego "ustrojstwa" nie wyobrażam sobie już nie mieć bidetu, nie tylko zresztą ja ale i mąż i dzieciaki. Mega wygoda nie tylko intymna ale też żeby na szybko opłukać stopy z piasku przed wejściem do wanny.

Pamiętam, jak nasz synek pierwszy raz zobaczył bidet to się cieszył, że o nim pomyśleliśmy i niską umywalkę specjalnie dla niego zrobiliśmy :rolleyes:

Elfir a nie masz problemu z mokrą podłogą? Znajomi, którzy się na bidetkę zdecydowali żałują tej decyzji bo cały czas zalega tam jakaś szmatka/ręcznik bo po odwieszeniu z bidetki skapuje woda.

Ja jeszcze nie mam. Ale ludzie, którzy mają, nie narzekają. Owszem, kilka kropel spadnie, ale tak samo spada woda, jak się wychodzi spod prysznica.

Może znajomi mają niesprawną uszczelkę, że im tak kapie?

Za to mimo, że mieszkałam w miejscach z bidetem, prawie z niego nie korzystałam.

Ja jestem na etapie robienia hydrauliki, bidet będzie w łazience mimo jej niewielkich rozmiarów. Mając 3 baby w domu to chyba niezbędne ? :) W miejscowości gdzie mieszkam wybór bidetów w sklepach z wyposażeniem łazienek jest wprost żenujący. Dosłownie kilka sztuk na krzyż i to tych najmniej ciekawych modeli. Ja decyduje się na modele stojące, nie wiszące bo bidet i kibelek będą pod skosami i nie mieści się stelaż podtynkowy