Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy brak bidetu w łazience nowo zbudowanego domu jest faux pas?

W łazience "musi" być bidet?  

114 użytkowników zagłosowało

1. 1. W łazience "musi" być bidet?

• TAK
      36
    • NIE
      78

Recommended Posts

a znacie jeszcze inne rozwiązanie, czyli deska biobidet? Nazwa może dziwna bo z BIO niewiele ma wspólnego, no chyba ze to że nie trzeba używać papieru toaletowego, bo jest suszenie ;-) dla niewtajemniczonych FILM jak coś takiego działa...

[moderowano reklamę]

Edytowane przez joliska

• Odpowiedzi 141
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Mam taką nakładkę na kibelek tylko panasonic. Dla tego w ogóle nie czuję tematu bidetów. Myślę, że to chyba nie te czasy.

a znacie jeszcze inne rozwiązanie, czyli deska biobidet? Nazwa może dziwna bo z BIO niewiele ma wspólnego, no chyba ze to że nie trzeba używać papieru toaletowego, bo jest suszenie ;-) dla niewtajemniczonych FILM jak coś takiego działa...

http://www.youtube.com/watch?v=u8a7wL5dxTs&list=UUksljlV9q7YPaxtvHT33osQ&index=8&feature=plcp

Argument "nie miałem w mieszkaniu, więc przeżyję" wydaje mi się nieco niezrozumiały.W mieszkaniach nie mieliśmy wielu rzeczy. Ja nie miałam : ogrodu, klimatyzacji, młynka do odpadów, kominka, metrażu, garażu, pralni, zamrażarki, winiarki .... tylko co z tego ?

Dom ma spełniać swoje funkcje. Dla każdego oznacza to co innego - dla mnie głownie komfort. Wybrałam na tyle dużą łazienkę,żeby bidet mieć. I bardzo jestem z niego zadowolona. Szczególnie gorącym latem - w szczegóły chyba nie muszę się wdawać.

Oczywiście - przeżyłabym bez bidetu. W końcu ludzie kiedyś żyli i bez prądu i ze sławojką ... tylko po co się męczyć ?

Wybrałam bidet.

wyniki ankiety jednak mówia coś innego .... jednak nie kazdy z bloku przeprowadza sie do domu z klimatyzacja, młynkami do odpadow, pralnią, czy piwniczką/ winiarnią

dla wiekszości inwestorów to porprostu zbędny wydatek do ktorego nie są przekonani a kosztuje na tyle dużo że wolą w to miejsce kupić coś innego do domu czego też jeszcze nie mieli lub mieli ale badziew i wiedza ze potrzebuja lepsze

i zeby nie bylo ... nie jestem meskim szowinista czy swinią ;)

rozmawialem o tym z zona i ona podjęła decyzję - u nas brak bidetu

to chyba tyle - krótkim podsumowaniem tematu

wyniki ankiety nic nie mówią, bo w żaden sposób nie są reprezentatywne dla populacji ludzi żyjących w domach nowych :):):) Każdy ma inne potrzeby - dla każdego dom ma spełniać inne funkcje - proste. Ja sobie teraz nie wyobrażam życia bez bidetu i na wyjazdach bardzo cierpię :)

Czemu bidet jest szczególnie przydatny gorącym latem a mniej szczególnie przydatny zimną zimą ?

Prosiłbym jednak o szczegóły bo nie za bardzo rozumiem.

oj facet, jak niewiele wiesz o kobietach:no: zapytaj żony, siostry czy przyjaciółki i nie ośmieszaj się takimi dziecinnymi pytaniami.....