kaliope84 20.07.2012 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 Witam, Od kilku tygodni przeszukuję fora i nie tylko w poszukiwaniu inspiracji, godzinami siedzą przed komputerem i wzrok odmawia mi posłuszeństwa, w związku z tym mam pytanie, czy na forum znajdą się chętni aby pomóc mi w zaprojektowaniu całego mieszkania? Mam ok 2 tygodni na ustalenie gdzie co będzie się znajdować, bo później wchodzi ekipa. Remont musi być sprawny i szybki, bo mam krótki termin wyprowadzki z obecnego mieszkania wiec nie mogę sobie pozwolić na zmiany w trakcie. Finansowo nie bardzo mogę sobie pozwolić na zmówienie projektu u architekta. Budżet mam ograniczony więc nie wszystko uda się od razu zrealizować. To co pomożecie? http://images43.fotosik.pl/1463/02866d1f35a2a218.jpg 1 korytarz 9,61m2 2 kuchnia 9,29 m2 3 pokój 9 m2 4 pokój 10,36 5 łazienka 4,48 6 pokój dzienny 18,47 7 wc 1,14 Z kuchni chciałabym zrobić dodatkową sypialnię, a w salonie aneks kuchenny. Proszę o sugestie jakie zmiany wprowadzić aby było to komfortowe mieszkanie dla rodziny 2+2 i mały pies:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 21.07.2012 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 (edytowane) Nie widać wymiarów, ale moim zdaniem to niemal idealnie zaprojektowane M, choć nie bardzo widzę miejsce na szafy (ale może to kwestia niewidocznych wymiarów) Przenieś kuchnię do salonu, na 2 ściany (łazienkowa i długa lub długa i okienna), nie kombinuj z barkami do posiłków, zrób stół na pograniczu aneksu i części wypoczynkowej, powiększ wejście do salono-kuchni (bez drzwi i otworu drzwiowego, pustka do sufitu). Sypialnię rodziców proponuję w pokoju po kuchni i przemyślenie osobnego wc. W jego miejscu można by zrobić szafę gospodarczą lub włączyć tę powierzchnię do Waszej sypialni i wykorzystać na garderobę (drzwi do Waszej sypialni mogłyby znaleźć się tuż obok drzwi wejściowych do mieszkania) Goście z salonu i tak mają bliżej do łazienki, nie będą chodzić do sypialnej części mieszkania. Edytowane 21 Lipca 2012 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.07.2012 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 Chciałam wrysować mieszkanie do CADa , ale wymiary sie nie zgadzają. Przykładowo pokój dzienny: Ściana jedna ma długość 506.5 cm a naprzeciwko ma 260+246 cm co daje tylko 506 cm Podobnie druga strona: 399 cm, a naprzeciwko 332,5 cm + 66 cm (398,5 cm) Wiem, że mało, ale jaki pijany projektant to rysował? Niestety, nie widze wszystkich wymiarów prawidłowo i nie wiem jaka jest grubośc ścian, więc nie udało mi się wrysować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaliope84 22.07.2012 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 Bardzo dziękuję za odpowiedź, faktycznie te wymiary się nie zgadzają,najlepiej będzie jeśli sama wszystko dokładnie zmierzę. W nowym mieszkaniu będę we wtorek to podam wszystkie wymiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaliope84 24.07.2012 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Pod linkiem znajdują się dokładniejsze zdjęcia wymiarów, mam nadzieję że teraz lepiej widać https://picasaweb.google.com/118220558760626131508/Plany?authuser=0&authkey=Gv1sRgCOq18pvIqZHKHg&feat=directlink Będę bardzo wdzięczna za wszelkie sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaliope84 26.07.2012 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Czy ktoś mógłby mi to rozrysować? Próbowałam samodzielnie w kilku programach polecanych na forum, ale przy każdym komputer mi sie zawieszał :/ Zależy mi żeby mieszkanie było utrzymane w jasnych tonacjach, jasne podłogi, p.pokój i łazienki jasny gres polerowany na podłodze. Aneks kuchenny białe fronty połysk z drewnianym blatem, tylko na łazienki na razie nie mam pomysłu, myślałam o ciemnych tylko nie bardzo wiem jak to połączyć z tym jasnym gresem na podłodze. Podobają mi się jasne "sterylne wnętrza" bez niepotrzebnych zbieraczy kurzu uchwytów itp. wszystko łatwe do czyszczenia. Szafy też by sie przydały, tylko też nie bardzo wiem jak to zorganizować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaliope84 28.07.2012 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Halo, nie ma chętnych do pomocy? Czasu mam coraz mniej a tu dalej nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dagmarakrk 11.02.2013 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Halo, nie ma chętnych do pomocy? Czasu mam coraz mniej a tu dalej nic. Jak widać to zbyt skomplikowane i wymagające wiedzy i doświadczenia, a co najważniejsze poświęcenia sporej ilości czasu zajęcie. Jeśli zależy wam na mieszkankach aby zachowały swoją wartość i wykorzystywały w pełni potencjał lepiej udać się do kogoś kto zawodowo zajmuje się pomocą w kwestii aranżacji i projektowania wnętrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts