kirstucha 26.07.2012 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Witam, Czy ma ktoś jakąś magiczną metodę, żeby zlokalizować dziurę na dnie basenu stelażowego? Basen jest duży, przed napełnieniem przeglądałam dno i zakleiłam 2 dziury. Fakt, że basen zalicza już swój piąty sezon ale jest jeszcze w dobrej kondycji. Niestety , po napełnieniu okazało się, że gdzieś przez dno cieknie (folia pod basenem jest mokra, szczególnie w jednym miejscu). Dziura nie jest chyba aż taka malutka bo jak przetrę folię po chwili znowu robi się kałuza w tym miejscu. Może ktoś podsunie mi jakiś pomysł jak zlokalizować to uszkodzenie? Bąble powietrza nie idą... Wiem, że najprościej wylać wodę i wtedy szukać ale chcą nie chcąc to ponad 12000 litrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 30.07.2012 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Żeby połączyć przyjemne z pożytecznym proponuję nurkowanie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ezotrap15 30.07.2012 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 No nie wiem czy nurkowanie coś da,bo niewielkiej dziurki raczej się nie zobaczy.Wyczuć ręką też raczej nie realne.Więc chyba pozostaje wylanie wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycho14 14.06.2020 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2020 Odkopuję tak stary temat bo mam ten sam problem, basen napełniony do połowy wodą, zauważyłem że robi się kałuża, Znalazłem dwie dziury, gdzie były wyrwane dosłownie dziury w dnie, średnica ok 5 mm więc łatwe do zauważenia, obie zaklejone ale kałuża się niestety powiększa. Jak znaleźć którędy cieknie bez wylewania woddy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 14.06.2020 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2020 Może puszcza na szwie/zgrzewie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts