Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

100 pomysłów na minutę na przebudowe domu;)

Recommended Posts

Panele Stegu fajne, ale jak położysz koło cegły, będzie nie dwa ale trzy grzyby w barszcz. Jak Ci się tak podobają to zrób z nich ścianę w holu, albo w sypialni,a le trzymaj je jak najdalej od cegły.

Krzesła masz z charakterem i na dodatek z modnej teraz epoki, więc warto powalczyć.

Trzeba im wybrać odpowiednie obicie. Możesz też obgadać ze stolarzem zmianę koloru drewna przy okazji odświeżania. Ja bym zdarła lakier i po oczyszczeniu nieco rozbieliła, albo przyciemniła w kierunku koloru okien.

A z obiciem da się różne sztuki zrobić, przede wszystkim używając ciekawego materiału, albo łącząc kolory.

Masz przykład co się da zrobić. Tak na szybko, więc niezbyt starannie, ale może się do niego przekonasz :)

Krzeselko_Anitki-05.jpgKrzeselko_Anitki-04.jpgKrzeselko_Anitki-03.jpgKrzeselko_Anitki-02.jpgKrzeselko_Anitki-01.jpg

Takie zmiany tapicer zrobi bez problemu – poszerzenie siedziska i powiększenie oparcia. A jeśli nie to wystarczy ładnie zrobione pikowanie – można użyć „guzików” w kontrastowym kolorze.

Stół jest ciekawy, ale namawiałabym Cię na coś innego. Trochę drażni mnie ta płyta, na której są zamocowane nogi. Ten obok po prawej na grubaśnych nogach jest lepszy, ale ani jeden, ani drugi nie będzie pasował. Oba wymagają bardzo dużych przestrzeni.

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Stołu szukałabym raczej w tych kierunkach:

Dining_Table.jpgtable-02.jpgtable-01.jpgDining_Table-01.jpgelegant-dining-rooms-table.jpg

Z tych niemieckich mebli dosyć mi się podoba ten http://mdmeble.nazwa.pl/meblebochnia/sklep/b-1419-stol-rozkladany-drewniany-orzech-amerykanski-s90d1402x40w76/

Anitka - strasznie daaawno nie zaglądałam a tu tyle zmian!!!! Podłoga wyszła bardzo pięknie, patrząc na Twoją żałuję że sama takiej nie mam ;) Cegiełka bardzo ładna, fajnie się prezentuje. Podglądnełam zabudowę k-g na karnisz pokazałam zdjęcie mąłzowi i powiedziałam "oooo, właśnie o to mi chodzi a Ty nie rozumiesz ;-) no i zrozumiał ) Kupiłam farby do swojej sypialni, wchodzę do Ciebie i co widzę? - granatową ścianę (mam kupiony podobny kolor na swoją ;-) ) i jasne dookoła (hihihi, u mnie też tak będzie).

Kiedy będziesz miała kuchnię? No i co dajesz pomiędzy blatem a szafkami wiszącymi? Te szare płyteczki?

Witam serdecznie Ciebie Anitko89 i dziewczyny :)

pozwoliłam sobie na wpis u Ciebie z powodu rozmowy na temat kolorów - konkretnie granatu :) Chciałam prosić Pestkę56 o pomoc w doborze odcienia limonki do tych granatów: S7020-R90B, S7010-R90B. Planuję pokój dla synka i miotam się bezradnie wśród kolorów i odcieni ;). Pokój jest od wschodu więc dosyć ciemny, duża ściana miałaby być własnie granatowa a sąsiadująca z nią to limona - reszta w bieli (czystej czy może w jakimś odcieniu ??).

Bardzo proszę o pomoc i przepraszam, jeżeli zaśmieciłam wątek.

P.S. Gratuluję pięknego domku - podglądam i cieszę się z każdego nowego elementu, i szukam inspiracji - jestem na podobnym etapie :)

Pozdrawiam serdecznie i liczę na pomoc ( Pestko plisss :) )

jak to się stało że mnie tu jeszcze nie było? :-) będę podglądać. Też szukam ładnego granatu do pokoju dziennego na jedną ścianę

Pestko ten Twój faworyt to z decorala? ma konkretną nazwę?

panele Stegu ładne, nawet mogłabym się skusić nad blat w kuchni ale nie doczyszczę tego.

U Beaty Weroniki w ostatnich postach też było na temat tego koloru z Fluggera.

Ten, który ja wciskam Anitce ma tylko kod NCS, bo on z mieszalnika. Cofnij się kilka postów.

Anitka - strasznie daaawno nie zaglądałam a tu tyle zmian!!!! Podłoga wyszła bardzo pięknie, patrząc na Twoją żałuję że sama takiej nie mam ;) Cegiełka bardzo ładna, fajnie się prezentuje. Podglądnełam zabudowę k-g na karnisz pokazałam zdjęcie mąłzowi i powiedziałam "oooo, właśnie o to mi chodzi a Ty nie rozumiesz ;-) no i zrozumiał ) Kupiłam farby do swojej sypialni, wchodzę do Ciebie i co widzę? - granatową ścianę (mam kupiony podobny kolor na swoją ;-) ) i jasne dookoła (hihihi, u mnie też tak będzie).

Kiedy będziesz miała kuchnię? No i co dajesz pomiędzy blatem a szafkami wiszącymi? Te szare płyteczki?

Hej Witam Cię serdecznie.ja przyznam sie też że wieki u Ciebie nie byłam ale zaniedbałam ogolnie wiekszość wątków niestety.Dziekuję za wszystkie pochwały;)

A jaki dokladnie kolor granatowy kupiłas i z jakiej firmy? Kuchnia będzie końcem sierpnia a nad blatem daje te płyteczki szare cegiełki. narazie nic sie nie zmieniło;)pozdrawiam

jak to się stało że mnie tu jeszcze nie było? :-) będę podglądać. Też szukam ładnego granatu do pokoju dziennego na jedną ścianę

Pestko ten Twój faworyt to z decorala? ma konkretną nazwę?

panele Stegu ładne, nawet mogłabym się skusić nad blat w kuchni ale nie doczyszczę tego.

Witam Czuszka Cie w moich skromnych progach!Jesli chodzi o granat to On jest z mieszalnika wiec wiekszość firm która uzywa wzornika NCS może Ci go uzyskać. Chodzi o to tylko zeby w miare dobra farbe kupić.Ta farba nie ma nazwy .Co do paneli Stegu jestem w nich zakochana no ale wlasnie jak to sprzątac? i jeszcze cena taka sobie jak chce sie dac na wieksza powierzchnie.

Pesteczko wracając do wczoraj to w sumie nie myslałam ze te panele stegu z cegla to za duzo. Myslalam nawet ze fajnie zagrają:o

W przedpokoju myslalam zeby komin z drugiej strony cegły obudowac ale to tez blisko niej a pozatym panele nie pasują wymiarmai do komina a ciac tego nie wyobrazam sobie....

Do sypialni wyjdzie za drogo, tam duza sciana jest- moze kiedys jak kasa bedzie jakas wolna. w takim razie narazie musze o nich pomarzyc a poza tym faktycznie jak to sprzątac?

Co do krzeseł napewno bede je jakoś przerabiac a jak to kwestia czasu bo mam zaprzyjaznionego tapicera i jak wybiore model kanapy badx naroznika to zgłosze sie do niego juz ze wszystkim. a wlasnie jaka sofa pasuje do mnie?:bash:

co do stołu to uswiadomiłas mi ze zawsze podobał mi sie taki industrialny wiec moze nogi zamówie i slusarza a blat zrobi mi wujek?

Może ten industrialny na metalowych nogach, proszkowanych na antracyt. ten z 3-ciej fotki.

Rustic-and-Natural-Grain-Wooden-Table-3.jpg Jak możesz wujka zaprząc do roboty, to może pokombinuj z takim wzorem tylko nogi czarne lub lepiej antracytowe (malowane proszkowo mogą być). Mnie się ogromnie podoba taki pomysł na stół z dwóch nie złączonych ze sobą desek.

Kanapkę najpierw sama poszukaj. Zobaczę co Ci w sercu gra i cosik pokrytykuję oczywiście. Tobie to dobrze robi, bo nabierasz pewności i robisz dobre wybory. :)

AAAAAle super:jawdrop: bedę męczyć wujka tylko musze ustalic czy chce olejowany na jaki kolor i w macie czy jkaies inne wykonczenie. On lubi wiedziec odrazu wszystko...

Co do 2 desek to chyba wyglada to fajnie jak stół min ma 90 cm szerokosci a u nas to za szeroki wiec nie wiem czy np przy 75 cm podzielonych na 2 to edzie dobra opcja?

jutro wysle ci kanapy te co juz kiedys mi sie spodobały....

DZIĘKUJĘ

Cieszę się, że ci sie podoba. on ma przepięknie krawędzie zaokrąglone. Nawet z węższy podobny i z jednej dechy będzie piękny. Olejuj, wyjdzie naturalnie, a kolor dobieraj do okien i podłogi.

limonki do tych granatów: S7020-R90B, S7010-R90B. Planuję pokój dla synka i miotam się bezradnie wśród kolorów i odcieni ;). Pokój jest od wschodu więc dosyć ciemny, duża ściana miałaby być własnie granatowa a sąsiadująca z nią to limona - reszta w bieli (czystej czy może w jakimś odcieniu ??).

Hej Dotka, ja tu od mieszania w głowach jestem i czasem coś dobrego z tego wychodzi.

Odradzę Ci serdecznie malować jedną ścianę na granat, a drugą limonkową. W ogóle malowanie ścian w dwóch kolorach wyjdzie do bani :p

Zrób główną ścianę granatową, a pozostałe w 10cm szerokości poziome limonkowe (albo żółto) i białe pasy. Wyjdzie super :)

A może pomyśl w tym kierunku:

bedding.jpg boys-bedroom-front.jpg boys-bedroom.jpg

Granatowy i biały, a limonka lub żółty tylko jako dodatki.

Popatrzę przy dziennym świetle we wzornik i dobiorę kolorki do tych granatów

Hej Dotka, ja tu od mieszania w głowach jestem i czasem coś dobrego z tego wychodzi.

Odradzę Ci serdecznie malować jedną ścianę na granat, a drugą limonkową. W ogóle malowanie ścian w dwóch kolorach wyjdzie do bani :p

Zrób główną ścianę granatową, a pozostałe w 10cm szerokości poziome limonkowe (albo żółto) i białe pasy. Wyjdzie super :)

A może pomyśl w tym kierunku:

Granatowy i biały, a limonka lub żółty tylko jako dodatki.

Popatrzę przy dziennym świetle we wzornik i dobiorę kolorki do tych granatów

Super - bardzo dziękuję za pomoc - właśnie dlatego muszę poradzić się kogoś doświadczonego bo moje pomysły są czasami mało trafione ;)

Piękny ten kolor ze zdjęć, bardzo mi się podoba :) Chętnie pomalowałabym cały pokój ale ponieważ jest od wschodu - boję się, że wyjdzie ciemnica. A może na granat pomalować główna ścianę i tą z oknem a pozostałe białe... Pasy mówisz ... kuszące... bardzo ...

Podjadę dzisiaj do sklepu i urobię sobie próbki tych kolorów plus ten, który zaproponujesz i będę eksperymentować :)

Anitko dziękuję za przygarnięcie :) :) :)

• 2 weeks później...