pestka56 15.07.2013 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Panele Stegu fajne, ale jak położysz koło cegły, będzie nie dwa ale trzy grzyby w barszcz. Jak Ci się tak podobają to zrób z nich ścianę w holu, albo w sypialni,a le trzymaj je jak najdalej od cegły. Krzesła masz z charakterem i na dodatek z modnej teraz epoki, więc warto powalczyć. Trzeba im wybrać odpowiednie obicie. Możesz też obgadać ze stolarzem zmianę koloru drewna przy okazji odświeżania. Ja bym zdarła lakier i po oczyszczeniu nieco rozbieliła, albo przyciemniła w kierunku koloru okien. A z obiciem da się różne sztuki zrobić, przede wszystkim używając ciekawego materiału, albo łącząc kolory. Masz przykład co się da zrobić. Tak na szybko, więc niezbyt starannie, ale może się do niego przekonasz Takie zmiany tapicer zrobi bez problemu – poszerzenie siedziska i powiększenie oparcia. A jeśli nie to wystarczy ładnie zrobione pikowanie – można użyć „guzików” w kontrastowym kolorze. Stół jest ciekawy, ale namawiałabym Cię na coś innego. Trochę drażni mnie ta płyta, na której są zamocowane nogi. Ten obok po prawej na grubaśnych nogach jest lepszy, ale ani jeden, ani drugi nie będzie pasował. Oba wymagają bardzo dużych przestrzeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.07.2013 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Stołu szukałabym raczej w tych kierunkach: Z tych niemieckich mebli dosyć mi się podoba ten http://mdmeble.nazwa.pl/meblebochnia/sklep/b-1419-stol-rozkladany-drewniany-orzech-amerykanski-s90d1402x40w76/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 17.07.2013 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 Anitka - strasznie daaawno nie zaglądałam a tu tyle zmian!!!! Podłoga wyszła bardzo pięknie, patrząc na Twoją żałuję że sama takiej nie mam Cegiełka bardzo ładna, fajnie się prezentuje. Podglądnełam zabudowę k-g na karnisz pokazałam zdjęcie mąłzowi i powiedziałam "oooo, właśnie o to mi chodzi a Ty nie rozumiesz no i zrozumiał ) Kupiłam farby do swojej sypialni, wchodzę do Ciebie i co widzę? - granatową ścianę (mam kupiony podobny kolor na swoją ) i jasne dookoła (hihihi, u mnie też tak będzie). Kiedy będziesz miała kuchnię? No i co dajesz pomiędzy blatem a szafkami wiszącymi? Te szare płyteczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odotka 17.07.2013 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 Witam serdecznie Ciebie Anitko89 i dziewczyny pozwoliłam sobie na wpis u Ciebie z powodu rozmowy na temat kolorów - konkretnie granatu Chciałam prosić Pestkę56 o pomoc w doborze odcienia limonki do tych granatów: S7020-R90B, S7010-R90B. Planuję pokój dla synka i miotam się bezradnie wśród kolorów i odcieni . Pokój jest od wschodu więc dosyć ciemny, duża ściana miałaby być własnie granatowa a sąsiadująca z nią to limona - reszta w bieli (czystej czy może w jakimś odcieniu ??). Bardzo proszę o pomoc i przepraszam, jeżeli zaśmieciłam wątek. P.S. Gratuluję pięknego domku - podglądam i cieszę się z każdego nowego elementu, i szukam inspiracji - jestem na podobnym etapie Pozdrawiam serdecznie i liczę na pomoc ( Pestko plisss ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.07.2013 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 Wiedzieliście nowe panele firmy stegu. Fajnie wyglądają, ale jak to odkurzyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 17.07.2013 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 jak to się stało że mnie tu jeszcze nie było? będę podglądać. Też szukam ładnego granatu do pokoju dziennego na jedną ścianę Pestko ten Twój faworyt to z decorala? ma konkretną nazwę? panele Stegu ładne, nawet mogłabym się skusić nad blat w kuchni ale nie doczyszczę tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.07.2013 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 jak to się stało że mnie tu jeszcze nie było? będę podglądać. Też szukam ładnego granatu do pokoju dziennego na jedną ścianę Pestko ten Twój faworyt to z decorala? ma konkretną nazwę? panele Stegu ładne, nawet mogłabym się skusić nad blat w kuchni ale nie doczyszczę tego. U Beaty Weroniki w ostatnich postach też było na temat tego koloru z Fluggera. Ten, który ja wciskam Anitce ma tylko kod NCS, bo on z mieszalnika. Cofnij się kilka postów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 17.07.2013 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 Anitka - strasznie daaawno nie zaglądałam a tu tyle zmian!!!! Podłoga wyszła bardzo pięknie, patrząc na Twoją żałuję że sama takiej nie mam Cegiełka bardzo ładna, fajnie się prezentuje. Podglądnełam zabudowę k-g na karnisz pokazałam zdjęcie mąłzowi i powiedziałam "oooo, właśnie o to mi chodzi a Ty nie rozumiesz no i zrozumiał ) Kupiłam farby do swojej sypialni, wchodzę do Ciebie i co widzę? - granatową ścianę (mam kupiony podobny kolor na swoją ) i jasne dookoła (hihihi, u mnie też tak będzie). Kiedy będziesz miała kuchnię? No i co dajesz pomiędzy blatem a szafkami wiszącymi? Te szare płyteczki? Hej Witam Cię serdecznie.ja przyznam sie też że wieki u Ciebie nie byłam ale zaniedbałam ogolnie wiekszość wątków niestety.Dziekuję za wszystkie pochwały;) A jaki dokladnie kolor granatowy kupiłas i z jakiej firmy? Kuchnia będzie końcem sierpnia a nad blatem daje te płyteczki szare cegiełki. narazie nic sie nie zmieniło;)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 17.07.2013 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 Witam cię odotka. ciesze się ze mozesz cos czerpać z mojego wątku. Co do kolorów to ja nie pomoe ale może Pesteczka coś doradzi, coć baź wyrozumiała bo to kobietazabiegana ale z wielkim sercem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 17.07.2013 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 Fajnie wyglądają, ale jak to odkurzyć? Oj Elfir! a było tak pieknie a Ty o odkurzaniu:P nie pomyslałam o tym ciekawe fsaktycznie jak to sprzątac?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 17.07.2013 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 jak to się stało że mnie tu jeszcze nie było? będę podglądać. Też szukam ładnego granatu do pokoju dziennego na jedną ścianę Pestko ten Twój faworyt to z decorala? ma konkretną nazwę? panele Stegu ładne, nawet mogłabym się skusić nad blat w kuchni ale nie doczyszczę tego. Witam Czuszka Cie w moich skromnych progach!Jesli chodzi o granat to On jest z mieszalnika wiec wiekszość firm która uzywa wzornika NCS może Ci go uzyskać. Chodzi o to tylko zeby w miare dobra farbe kupić.Ta farba nie ma nazwy .Co do paneli Stegu jestem w nich zakochana no ale wlasnie jak to sprzątac? i jeszcze cena taka sobie jak chce sie dac na wieksza powierzchnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 17.07.2013 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 Pesteczko wracając do wczoraj to w sumie nie myslałam ze te panele stegu z cegla to za duzo. Myslalam nawet ze fajnie zagrają W przedpokoju myslalam zeby komin z drugiej strony cegły obudowac ale to tez blisko niej a pozatym panele nie pasują wymiarmai do komina a ciac tego nie wyobrazam sobie.... Do sypialni wyjdzie za drogo, tam duza sciana jest- moze kiedys jak kasa bedzie jakas wolna. w takim razie narazie musze o nich pomarzyc a poza tym faktycznie jak to sprzątac? Co do krzeseł napewno bede je jakoś przerabiac a jak to kwestia czasu bo mam zaprzyjaznionego tapicera i jak wybiore model kanapy badx naroznika to zgłosze sie do niego juz ze wszystkim. a wlasnie jaka sofa pasuje do mnie? co do stołu to uswiadomiłas mi ze zawsze podobał mi sie taki industrialny wiec moze nogi zamówie i slusarza a blat zrobi mi wujek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 17.07.2013 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 (edytowane) A może takie nogi kozly w IKEI kupic i na nic blat zamocowac?Nawet takie nogi do stołu sa w ikei tylko musiałabym na zywo je zobaczyc :http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10115519/ Edytowane 17 Lipca 2013 przez anitka89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.07.2013 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 Może ten industrialny na metalowych nogach, proszkowanych na antracyt. ten z 3-ciej fotki. Jak możesz wujka zaprząc do roboty, to może pokombinuj z takim wzorem tylko nogi czarne lub lepiej antracytowe (malowane proszkowo mogą być). Mnie się ogromnie podoba taki pomysł na stół z dwóch nie złączonych ze sobą desek. Kanapkę najpierw sama poszukaj. Zobaczę co Ci w sercu gra i cosik pokrytykuję oczywiście. Tobie to dobrze robi, bo nabierasz pewności i robisz dobre wybory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 17.07.2013 22:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 AAAAAle super:jawdrop: bedę męczyć wujka tylko musze ustalic czy chce olejowany na jaki kolor i w macie czy jkaies inne wykonczenie. On lubi wiedziec odrazu wszystko...Co do 2 desek to chyba wyglada to fajnie jak stół min ma 90 cm szerokosci a u nas to za szeroki wiec nie wiem czy np przy 75 cm podzielonych na 2 to edzie dobra opcja?jutro wysle ci kanapy te co juz kiedys mi sie spodobały....DZIĘKUJĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.07.2013 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 Cieszę się, że ci sie podoba. on ma przepięknie krawędzie zaokrąglone. Nawet z węższy podobny i z jednej dechy będzie piękny. Olejuj, wyjdzie naturalnie, a kolor dobieraj do okien i podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.07.2013 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 limonki do tych granatów: S7020-R90B, S7010-R90B. Planuję pokój dla synka i miotam się bezradnie wśród kolorów i odcieni . Pokój jest od wschodu więc dosyć ciemny, duża ściana miałaby być własnie granatowa a sąsiadująca z nią to limona - reszta w bieli (czystej czy może w jakimś odcieniu ??). Hej Dotka, ja tu od mieszania w głowach jestem i czasem coś dobrego z tego wychodzi. Odradzę Ci serdecznie malować jedną ścianę na granat, a drugą limonkową. W ogóle malowanie ścian w dwóch kolorach wyjdzie do bani Zrób główną ścianę granatową, a pozostałe w 10cm szerokości poziome limonkowe (albo żółto) i białe pasy. Wyjdzie super A może pomyśl w tym kierunku: Granatowy i biały, a limonka lub żółty tylko jako dodatki. Popatrzę przy dziennym świetle we wzornik i dobiorę kolorki do tych granatów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odotka 18.07.2013 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Hej Dotka, ja tu od mieszania w głowach jestem i czasem coś dobrego z tego wychodzi. Odradzę Ci serdecznie malować jedną ścianę na granat, a drugą limonkową. W ogóle malowanie ścian w dwóch kolorach wyjdzie do bani Zrób główną ścianę granatową, a pozostałe w 10cm szerokości poziome limonkowe (albo żółto) i białe pasy. Wyjdzie super A może pomyśl w tym kierunku: Granatowy i biały, a limonka lub żółty tylko jako dodatki. Popatrzę przy dziennym świetle we wzornik i dobiorę kolorki do tych granatów Super - bardzo dziękuję za pomoc - właśnie dlatego muszę poradzić się kogoś doświadczonego bo moje pomysły są czasami mało trafione Piękny ten kolor ze zdjęć, bardzo mi się podoba Chętnie pomalowałabym cały pokój ale ponieważ jest od wschodu - boję się, że wyjdzie ciemnica. A może na granat pomalować główna ścianę i tą z oknem a pozostałe białe... Pasy mówisz ... kuszące... bardzo ... Podjadę dzisiaj do sklepu i urobię sobie próbki tych kolorów plus ten, który zaproponujesz i będę eksperymentować Anitko dziękuję za przygarnięcie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.07.2013 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Najpierw sobie pooglądaj. W zasadzie każdy pasuje, chociaż jedne lupiej, a inne nieco gorzej. No, i zawsze pozostaje sprawa lubienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.07.2013 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Wątek śpi, a domek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts