adamos19 29.07.2012 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 Witam. Jestem studentem. czeka mnie wystrój pokoju w mieszkaniu. Pokój o powierzchni około 12m^2. ściany są zupełnie gładkie, wyszpachlowane i pomalowane na kolor biały. Przynajmniej na jakiś czas takie pozostaną dopóki sie nie przybrudzą. Mam biurko w kolorze ciemnego czekoladowego drewna, i kanape w pasy kremowo-czekoladowe i te elementy pozostaną na pewno. do tego dojdzie szafa (myśle nad kolorem białym lub również czekoladowym). Jednak największy problem sprawia mi podłoga. Aktualnie jest tam stary parkiet w kiepskiej kondycji. Panele narazie odpadają więc decyduje się na wykładzine na całej powierzchni. Wykładzina chyba najlepsza będzie jednolita, zupełnie gładka. (chciałbym aby wyglądała jak materiałowa podłoga, a nie jak zwykły dywan.) Początkowo wydawało mi się, że najlepsza będzie również ciemno brązowa. Fajnie wypadnie przy białych ścianach a przy okazji nie bedzie na niej widać brudu. Jednak teraz zaczynam sie zastanawiać czy to aby napewno dobry pomysł i dobre zestawienie, dlatego chciałbym sie poradzic kogos kto ma wieksze pojecie w tym temacie. Wszelkie jaskrawe kolory odpadają bo pokoj chcialbym utrzymac w spokojnym, minimalistycznym stylu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 30.07.2012 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 A nie lepiej byloby odswiezyc parkiet? Zawsze to drewno, a nie jakies panele czy wykladzina.Przecyklinowac, poszpachlowac szpary, pomalowac lakierem matowym i super.Pasuje do wszystkiego.A taka wykladzina, jak cos sie czy wyleje czy pobrudzi to juz klopot. I plamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 30.07.2012 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Jednolita, zupełnie gładka wykładzina, zwłaszcza ciemna, to przekleństwo - widać każdy pyłek. Może lepiej jednokolorowa, ale typu melanż (punkty jaśniejsze i ciemniejsze w zakresie tego samego koloru)? Chyba że jesteś pedantem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.07.2012 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Masz mały pokój z ciemnymi meblami. Na ścianach najwyżej śmietankowa biel chyba się nadaje. Chyba, że masz ochotę nadac ciemny, klubowy nastrój? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamos19 30.07.2012 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 (edytowane) no niby tak, ale po pierwsze nie ma za bardzo czasu na zabawe z parkietem, a po drugie nie jestem zwolennikiem tych klasycznych parkietów. panele ok, ale te wąskie klapeczki poukładane w jodełke raczej do mnie nie przemawiają. kojarzą mi sie z podstawówką. Dlatego chciałbym je przykryć całkowicie. a wykladzina bedzie najszybszym i najtańszym sposobem. ściany tak jak powiedziałem, na razie nie podlegają zmianom. z rok - dwa jak sie przybrudzą to sie pomyśli. problemem jest podłoga. Komfort ma w swojej ofercie coś takiego: Na zdjęciach mi się podoba, ale ciężko powiedzieć jak to będzie wyglądało na żywo... Edytowane 30 Lipca 2012 przez adamos19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 30.07.2012 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Wyglada bardzo ladnie.Ile kosztuje 1m2?Dokup do tego brakujace meble w kolorze bialym w Ikei, np. z serii Hemnes i bedzie super. Maja tez brazowo-czarne, ale moga sie roznic od tych, ktore juz posiadasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamos19 30.07.2012 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 cena za metr to 21zł, ale grubość wynosi 4mm i wydaje mi sie to bardzo bardzo mało, więc pewnie dlatego cena jest tak niska. ale ja sie nie znam na wykładzinach więc może to jest jakas standardowa grubość. no nie wiem. a co do mebli to białe chyba bardziej beda sie różniły od moich niż te brązowo czarne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 31.07.2012 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Ale masz biale sciany. Jezeli uda Ci sie dobrac identyczny kolor mebli, bedzie super, jak nie wolalabym chyba biale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts