Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomoc w wyborze zestawienia kolorów do pokoju.

adamos19

Recommended Posts

Witam.

Jestem studentem. czeka mnie wystrój pokoju w mieszkaniu. Pokój o powierzchni około 12m^2. ściany są zupełnie gładkie, wyszpachlowane i pomalowane na kolor biały. Przynajmniej na jakiś czas takie pozostaną dopóki sie nie przybrudzą. Mam biurko w kolorze ciemnego czekoladowego drewna, i kanape w pasy kremowo-czekoladowe i te elementy pozostaną na pewno. do tego dojdzie szafa (myśle nad kolorem białym lub również czekoladowym).

Jednak największy problem sprawia mi podłoga. Aktualnie jest tam stary parkiet w kiepskiej kondycji. Panele narazie odpadają więc decyduje się na wykładzine na całej powierzchni. Wykładzina chyba najlepsza będzie jednolita, zupełnie gładka. (chciałbym aby wyglądała jak materiałowa podłoga, a nie jak zwykły dywan.) Początkowo wydawało mi się, że najlepsza będzie również ciemno brązowa. Fajnie wypadnie przy białych ścianach a przy okazji nie bedzie na niej widać brudu. Jednak teraz zaczynam sie zastanawiać czy to aby napewno dobry pomysł i dobre zestawienie, dlatego chciałbym sie poradzic kogos kto ma wieksze pojecie w tym temacie.

Wszelkie jaskrawe kolory odpadają bo pokoj chcialbym utrzymac w spokojnym, minimalistycznym stylu...

no niby tak, ale po pierwsze nie ma za bardzo czasu na zabawe z parkietem, a po drugie nie jestem zwolennikiem tych klasycznych parkietów. panele ok, ale te wąskie klapeczki poukładane w jodełke raczej do mnie nie przemawiają. kojarzą mi sie z podstawówką. Dlatego chciałbym je przykryć całkowicie. a wykladzina bedzie najszybszym i najtańszym sposobem.

ściany tak jak powiedziałem, na razie nie podlegają zmianom. z rok - dwa jak sie przybrudzą to sie pomyśli. problemem jest podłoga.

Komfort ma w swojej ofercie coś takiego:

asd.jpg

Na zdjęciach mi się podoba, ale ciężko powiedzieć jak to będzie wyglądało na żywo...

Edytowane przez adamos19

cena za metr to 21zł, ale grubość wynosi 4mm i wydaje mi sie to bardzo bardzo mało, więc pewnie dlatego cena jest tak niska. ale ja sie nie znam na wykładzinach więc może to jest jakas standardowa grubość. no nie wiem.

a co do mebli to białe chyba bardziej beda sie różniły od moich niż te brązowo czarne :p