Molderro 30.07.2012 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Witam. Jest to mój pierwszy post na tym forum, jednak myślę, że pojawi się ich duuużo więcej:) Bardzo spodobał nam się projekt Erin II z Archipelagu http://www.archipelag.pl/projekty-domow/erin-ii/, niestety nigdzie nie możemy napotkać informacji o realizacji oraz kosztach budowy, nie ukrywam, że będą miały dla nas duże znaczenie. Z góry dzięki za pomoc i opinie na temat projektu Pzdr:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly1234 17.08.2012 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 witam Molderro dowiedziałeś się czegoś? Też się rozglądam za tym projektem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 17.08.2012 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 bardzo ładny, zgrabny domek na pewno niedrogi w budowie, prosty i funkcjonalny bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.08.2012 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 (edytowane) Problemem tego domku jest nieustawny, bardzo przechodni wiatrołap. Przesunęłabym drzwi wewnętrzne wiatrołapu bardzej wgłąb, by w wiatrołapie mogły stanąc ze 3 osoby razem. Niestety - brak miejsca na szafę - szafa jest dopiero w częsci mieszkalnej. Przesunęłabym nieco ściankę prysznica wygospodarowując w wiatrołapie wąską wnękę (starczy 30 cm) na szafkę na buty i wieszaki do wieszania bieżących kurtek. To jest bardzo malutki projekcik i proponowałabym usunięcie kominka (zamiast niego koza) oraz spiżarki. Spiżarka i tak nie jest praktyczna. Niepotrzebna jest budowa AŻ DWÓCH KOMINÓW! Starczy podpiąc kominek pod komin dla pieca gazowego (oczywiscie nie do jednego przewodu ) Wcięcie frontu pociągnęłabym aż do dachu i nad drzwiami zrobiła naświetle do doświetlania wiatrołapu. Nie robiłabym też tego domu zbyt wysoko wyniesionego podnad poziom działki - po co robić sobie schodki i nasypy pod taras? Domek jest wprost wymarzony na działkę z wjazdem od wschodu - przy innych układach względem stron świata przeprojektowac rozmieszczenie okien. Moja propozycja zmian wg powyższych uwag: http://images36.fotosik.pl/248/4e2ed28c0e418db0.jpg Edytowane 17 Sierpnia 2012 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 17.08.2012 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Elfir- bomba! rzeczywiście teraz lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.08.2012 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 (edytowane) Gosja - likwidacja komina to ok 2,5-4 tyś mniej. Okna w salonie można też nieco zmienić - zaleznie, którym wyjściem będzie się częściej wychodzić - przy kuchni czy kanapie. Dwa przesuwne to duży koszt. Nie wiem czy tam są nośne ściany czy same działówki ale jeszcze mozna nieco zmniejszyć sypialnię i powiększyć salon:http://images41.fotosik.pl/1709/6b688aed522c44b6.jpg Edytowane 17 Sierpnia 2012 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 17.08.2012 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 święta racja w swoim m-131 też podziałaliśmy tak z oknami, by było nadal ładnie ale taniej, zero okien dachowych i balkonu czy wykusza- lecieliśmy z kosztami przy równoczesnym zachowaniu ładnego wyglądu domu i jego funkcjonalności na pewno jest kilka tematów, które mogliśmy wykonać by zaoszczędzić, ale wydaje mi się, że jak na pierwszy dom nie jest źle kurcze, ale to jest wątek o ERIN a ja wpadłam ze swoją chatą upssss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANAMAR 10.04.2013 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 witam Molderro dowiedziałeś się czegoś? Też się rozglądam za tym projektem. Witam,my budujemy ten dom.W pazdzierniku wylalismy fundament i czekamy teraz az snieg stopnieje aby piac sie w gore.Prosze pytajcie o co chcecie.Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roszpunka198281 03.05.2013 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Witam.A ja własnie buduję domek ERINII i z przykrością muszę stwierdzić,że nigdzie nie znalazłam zdjęć z budowy a mimo tego zdecydowalam sie na budowe domku z małym liftingiem Budowę zaczelismy w marcu a za 2 tygodnie bedzie juz dach na naszym nowym domku.Posiadam duuuuuuuuuuuuuuuużo zdjeć z budowy wię jak ktos jest zainteresowany prosze o maila :[email protected] Pozdrawiam Serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts