Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?  

597 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?

Recommended Posts

A w każdej gwarancji jest zapis o prawidłowym montażu - inna sprawa to czy zasady takowego w tej gwarancji sa podane i czy realnie sa prawdziwe

Niech będzie np. w takiej instrukcji skopiowane zalecane przez ITB podparcie okien klockami. I niech ktoś podeprze w zalecany sposób średniej wielkości okno balkonowe PCV z ruchomym słupkiem. Montowanie na podstawie instrukcji, bez odpowiedniego doświadczenia i odrobiny myślenia dobre nie jest.

• Odpowiedzi 31,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jareko

4558

• finlandia

1832

• Charlie

1644

• bwojtek

1394

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W tamcie o Oknoplaście rozwinęła się dyskusja o nowej propozycji montażu - SAW SYSTEM.

Wspomniałem o nim dwa tygodnie temu w tamacie "montaż w warstwie ocieplenia":

Ps. Inny, aleternatywny system montażu - Saw System - dostał - zdaje się - medal targów Budma..

i tu też była mała dyskusja..

Dałoby się tu przenieść te posty do Szukam dobrych okien?...?

to co mamy zrobić Fin? podpowiedz, co mamy zrobić?

Jeśli jest tak jak to zwykle bywa przy tego rodzaju imprezach - nie złapaliśmy nikogo za rękę pod stołem - czyli co?

Niestety, pozostaje wierzyć że ten "wynalazek" będzie "rewolucją" montażową, niebawem zapewne uzyska jakiś tam certyfikat w jakimś tam instytucie, jak nie u nas to na Słowacji lub w Bangladeszu.

Później jakiś producent wyda "rekomendację" czy też "zgodę" na taki system montażu i co dalej?

A jak znajdzie poplecznika w osobie znanego już nam na FM Pana Krzysia - sprzeda się, spoko, sprzeda się

Fin - spójrz na to inaczej - dwa trzy lata i okna tak zamontowane przyjmą azymut na najbliższe wysypisko śmieci a Ty, ja, inni, będziemy mieli zajęcie

To już nie postarzanie produktu - to jawna dywersja w sumie dla nas pozytywna - będzie roboty co nie miara

Oj nie! do głowy mi nie przyszło, że ktoś mógłby tu coś płacić(chyba że za jakąs reklamę), tym bardziej pod stołem.

Po prostu - na targach brakuje prawdziwych innowacji. Jest mizeria i tyle.. A rzecz jest ciekawa, chociaż dla mnie wcale nie rewolucyjna, bo to w rzeczywistości wcale takie super proste.