Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przylacza - prad, gaz, woda, kanaliza

erni1981

Recommended Posts

Witam,

Czy ktos moglby mnie nakierowac jak to wyglada z podlaczeniem dzialki do mediow?

Panowie ktorzy aktualnie montuja kanalize w naszym rejonie zaproponowali mi podjaczenie mojej dzialki do nowego systemu kanalizy.

Mily Pan powiedzial ze firmy robia to za 300zl / m a oni moga to zrobic za 150zl / m. Koszt rury + robocizna

Przy blisko 80m (taka jest odlegosc mojej dzialki od glownej drogi) wychodzi calkiem spora suma.

I jest to koszt TYLKO kanalizacji!!

Czy moglby ktos powiedziec czy to jest normalny koszt wykonania przylacza?

Czy mozna (i czy bedzie taniej) zlecic jakiejs firmie polozenia wszystkiego od razu (gaz, woda, kanaliza itd)?

Wojewodztwo wielkopolskie - poznan.

Prosilbym o pomoc!

Dziekuje i pozdrawiam

Ja jestem świeżo po podłączeniach (woda i kanalizacja). U mnie wyszło tak 80 zł/m wody i 120zł/m kanalizacji (netto bez faktury) w tym dwie studzienki kanalizacyjne jedna przed domem a druga w ulicy. Odległość podłączeń 31 metrów. oczywiście do podłączeń trzeba mieć projekt przyłączy. przy okazji rozkopanego wjazdu panowie położyli mi rurę do kanalizacji deszczowej i rurę do gazu gdzie projekt gazu dopiero będzie robiony . nie trzeba już będzie fedrować jeszcze raz całego wjazdu.

województwo Mazowieckie powiat Otwocki.

pozdrawiam

Wszystkiego od razu nie załatwisz - z gazem będą osobne przeboje. Papierów co nie miara. Za 12tyś jak ci wychodzi to bym tego nie robił. Zobacz ile kosztują przydomowe oczyszczalnie ścieków, bo z tego co się orientuję to połowę tej ceny.

Skoro jest kanalizacja to na oczyszczalnie się już raczej urząd nie zgodzi.

U mnie woda wyjdzie jakieś 3000 z kompletem dokumentów. Samo podłączenie 1500 z materiałem, woda w ulicy, odległość do domu jakieś 15m.

Ale nie można nic generalizować. Jest wiele czynników od których zależy koszt. Zależy np jaka jest rura do której trzeba się wciąć. Moi mówili że koszt może być 1500, a jak inna rura to na dzień dobry materiał jest droższy o 1000.

Rejon Poznań. Kanalizacji u mnie brak. Gaz może u mnie poczekać.

Zadzwoń do jakiejś firmy jest ich wiele i się spytaj ile kosztuje podłączenie z papierami(projekt przyłącza itd)