wi1984 08.08.2012 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Witam. Nie dawno zalewałem posadzki w trzech pokojach. Tzw chodziak, folia, styropian 5cm na to przelewka (3 cm) ze zbrojeniem. W dwóch pokojach wszystko ok, położyłem panele i mucha nie siada. Dzisiaj zabrałem się do trzeciego pokoju a tam posadzka popękana:eek:, głównie w miejscach gdzie były rurki służące do ściągania, ale również w poprzek. Gdy kładę poziomice wygląda to tak, jakby w miejscach gdzie były rurki, było lekko wypiętrzone, a wzdłuż nich posadzka lekko się zapadła - 5 mm. W części pomieszczenia, jakieś 1/4 pokoju, na 2 metrowej łacie ucieka jakiś centymetr z poziomu. Chciałbym tam położyć panele, jakieś grube 8-10 mm, nie takie byle jakie. I tu moje pytanie, czy mogę w części gdzie ucieka ten centymetr po prostu dolać rzadką zaprawą? czy to się jakoś zwiąże, myślałem żeby ponawiercać tam dziury wiertarką by lepiej się spoiło ?myślę że będzie to lepsze rozwiązanie niż próba poziomowania grubym korkiem pod panel ?większe wypukłość w posadzce sczyszczę kamieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WiesiuS 09.08.2012 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 oj,.... widzę że nieźle żeś nakombinował z tą posadzką. Nie znam szczegółów ale podejzewam długi ciąg błędów wykonawczych , nawet nie będe ich wymieniał. Należało tę robotę zlecić posadzkarzom. Myślę że podłogi panele układasz na wyschniętej posadzce (jakieś min 1,5-2 m-cy)Nie !!! kombinuj z jakim nawiercaniem otworów, bo całkiem sie rozsypie. Możesz nałożyć zaprawy wyrównujace cieńko-warstwowe , lub zaprawę wyrównująco- samopoziomującą np. Sam-a 150. ( w miarę nie drogi) . Ale nie kombinuj sam jeśli tego nie robiłeś.Na to podłoże już nie wolno przyklejać zadnych okładzin na stałe zespolone z nim.A o dylatacjach pamiętałeś, a minimalna gr. 5cm na styropian zastosowałeś, a wykończyłeś wieżchnią warstwę posadzki ostatecznie w ciągu 1-2 godz a nie na drugi dzień itp.itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bazar83 24.10.2012 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Witam ja mam problem bo kupiłem mieszkanie z posadzką jak widać na zdjeciach. deweloper mi wciska że tak musi być bo musieli zachować spad. jak na moje gówno prawda. proszę o pomoc bo nie mogę płytek na posadzce w łazience kłaść. Moze mi ktoś potwierdzić że takie coś jest niedopuszczalne ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rebeca12 25.10.2012 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Heh , fatalnie to wygląda. Ale spartaczone :/ Skuć i na nowo położyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 25.10.2012 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Witam. Nie dawno zalewałem posadzki w trzech pokojach. Tzw chodziak, folia, styropian 5cm na to przelewka (3 cm) ze zbrojeniem. ... Wylewka tylko 3cm? To nic dziwnego że popękało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.10.2012 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 [ ja mam problem bo kupiłem mieszkanie z posadzką jak widać na zdjeciach. deweloper mi wciska że tak musi być bo musieli zachować spad. jak na moje gówno prawda. proszę o pomoc bo nie mogę płytek na posadzce w łazience kłaść. Moze mi ktoś potwierdzić że takie coś jest niedopuszczalne ?? To nie jest posadzka. Nawet wylewka tak nie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts