Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

popękana, nierówna posadzka.

wi1984

Recommended Posts

Witam. Nie dawno zalewałem posadzki w trzech pokojach. Tzw chodziak, folia, styropian 5cm na to przelewka (3 cm) ze zbrojeniem. W dwóch pokojach wszystko ok, położyłem panele i mucha nie siada. Dzisiaj zabrałem się do trzeciego pokoju a tam posadzka popękana:eek:, głównie w miejscach gdzie były rurki służące do ściągania, ale również w poprzek. Gdy kładę poziomice wygląda to tak, jakby w miejscach gdzie były rurki, było lekko wypiętrzone, a wzdłuż nich posadzka lekko się zapadła - 5 mm. W części pomieszczenia, jakieś 1/4 pokoju, na 2 metrowej łacie ucieka jakiś centymetr z poziomu. Chciałbym tam położyć panele, jakieś grube 8-10 mm, nie takie byle jakie. I tu moje pytanie,

czy mogę w części gdzie ucieka ten centymetr po prostu dolać rzadką zaprawą?

czy to się jakoś zwiąże, myślałem żeby ponawiercać tam dziury wiertarką by lepiej się spoiło ?

myślę że będzie to lepsze rozwiązanie niż próba poziomowania grubym korkiem pod panel ?

większe wypukłość w posadzce sczyszczę kamieniem.

oj,.... widzę że nieźle żeś nakombinował z tą posadzką. Nie znam szczegółów ale podejzewam długi ciąg błędów wykonawczych , nawet nie będe ich wymieniał. Należało tę robotę zlecić posadzkarzom. Myślę że podłogi panele układasz na wyschniętej posadzce (jakieś min 1,5-2 m-cy)

Nie !!! kombinuj z jakim nawiercaniem otworów, bo całkiem sie rozsypie. Możesz nałożyć zaprawy wyrównujace cieńko-warstwowe , lub zaprawę wyrównująco- samopoziomującą np. Sam-a 150. ( w miarę nie drogi) . Ale nie kombinuj sam jeśli tego nie robiłeś.

Na to podłoże już nie wolno przyklejać zadnych okładzin na stałe zespolone z nim.

A o dylatacjach pamiętałeś, a minimalna gr. 5cm na styropian zastosowałeś, a wykończyłeś wieżchnią warstwę posadzki ostatecznie w ciągu 1-2 godz a nie na drugi dzień itp.itd

• 2 months później...

24102012296.jpg

Witam

ja mam problem bo kupiłem mieszkanie z posadzką jak widać na zdjeciach.

deweloper mi wciska że tak musi być bo musieli zachować spad. jak na moje gówno prawda.

proszę o pomoc bo nie mogę płytek na posadzce w łazience kłaść.

Moze mi ktoś potwierdzić że takie coś jest niedopuszczalne ??

[

ja mam problem bo kupiłem mieszkanie z posadzką jak widać na zdjeciach.

deweloper mi wciska że tak musi być bo musieli zachować spad. jak na moje gówno prawda.

proszę o pomoc bo nie mogę płytek na posadzce w łazience kłaść.

Moze mi ktoś potwierdzić że takie coś jest niedopuszczalne ??

To nie jest posadzka. Nawet wylewka tak nie wygląda.