mistalova 15.08.2012 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Witam, krótkie pytanko - czy tak rozmieszczone anemostaty (w zał. rysunek) zapewnią prawidłową cyrkulację powietrza? Głownie chodzi mi o piwnicę (sam wywiew, a nawiew z parteru), bo reszta chyba jest OK. Czy może zrezygnować z WM w piwnicy? Bo kanału nawiewowego nie mam jak tam już poprowadzić:/ Jeśli chodzi o piec to jest to kondensat, więc powietrza nie potrzebuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Indiana_ 15.08.2012 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Dołożyłbym jeszcze jeden - dwa nawiewy na parterze, bo 1 to za mało, szczególnie że jeszcze piwnicę ma obsłużyć, i słaby wywiew w wiatrołapie. Ale ogólnie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawelGda 28.12.2018 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2018 Witam Dołączam się do poprzednika. Rekuperacja w domu z poddaszem użytkowym. Nie wiem czy rozmieszczenie anemostatów jest prawidłowa i czy wystarczy tylko jeden w pokoju dziennym. 3 okna 90 oprócz są nieotwieralne. Pomóżcie proszę amatorowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 28.12.2018 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2018 U góry w korytarzu nie robimy nawiewu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawelGda 29.12.2018 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2018 Dziękuję Pandzik za odpowiedź, a reszta jest ok?Nie jest ich za mało na parterze w pokoju dziennym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 29.12.2018 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2018 Dziękuję Pandzik za odpowiedź, a reszta jest ok? Nie jest ich za mało na parterze w pokoju dziennym? Nawiewów wystarczy. Jak wyżej na piętrze-zamiast nawiewu w korytarzu możesz też zrobić wywiew. Na parterze natomiast, zamiast nawiewu w wiatrołapie zrobiłbym wywiew. W ten sposób miałbyś nawiewy +1 w stosunku do wywiewów, miałbyś praktycznie zrównoważoną instalację, może z lekkim nadciśnieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawelGda 30.12.2018 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Dziękuję za odp tak też zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WiolciaO 05.01.2019 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2019 Witam,ja również z tą samą prośbą. Jako laik w temacie wentylacji, proszę o podpowiedź czy nawiewy/wywiewy zostały prawidłowo rozlokowane. [ATTACH=CONFIG]424315[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brencik 05.01.2019 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2019 Nic nie widać na tym obrazku, nie wiem ale niech coś administracja tego forum z tym zrobi bo od pewnego czasu jest dramat jeśli chodzi o wstawianie zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WiolciaO 05.01.2019 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2019 Może teraz będzie trochę lepiej widać.[ATTACH=CONFIG]424329[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WiolciaO 05.01.2019 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2019 Niestety nic z tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WiolciaO 05.01.2019 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2019 Może dodam tabelę, która zawiera informacje odnośnie powietrza, a na rzucie w postaci takich czarnych wiatraczków są naniesione nawiewy i wywiewy.[ATTACH=CONFIG]424330[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WiolciaO 08.01.2019 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2019 Może jednak coś ktoś podpowie? Chodzi o to, że oglądałam już parę projektów tu na forum i nigdzie nie widziałam, albo jeszcze nie znalazłam, takiego rozprowadzenia kanałów jak u mnie czyli poprowadzone na około.Mam jeszcze inną kwestię do przemyślenia dotyczącą wentylacji garażu i pomieszczenia gospodarczego. W części mieszkalnej mam zaprojektowaną wentylację mechaniczną, natomiast w garażu i pomieszczeniu gospodarczym wentylację grawitacyjną. Garaż nieogrzewany, natomiast w pomieszczeniu zaprojektowano grzejnik elektryczny. W projekcie jako wentylację mam zaprojektowany komin systemowy w garażu z dwoma kanałami wentylacyjnymi, po jednym kanale na pomieszczenie. Wiem, że konieczne jest wykonanie wentylacji tych pomieszczeń, ale czy koniecznie muszę zaraz stawiać komin systemowy. Przecież to spory koszt. Może w pomieszczeniu gospodarczym można by zrobić wentylację mechaniczną, a do garażu znaleźć inne rozwiązanie? Prośba o podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts