adas772 16.08.2012 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 (edytowane) Witam. Jakiś czas temu zakupiłem działkę budowlaną do której poprzedni właściciel ( były właściciel również działek sąsiednich) złożył dokumentację i opłacił wszystko odnośnie uzbrojenia terenu w energie elektryczną, więc zakupiłem już te działkę poniekąd uzbrojoną. Aktualnie czekam na postawienie na działce skrzynki prądowej, sprawa ta dobiega już końca gdyż dzwoniłem do ZE i starostwa na początku lipca i powiedziano mi że czekają tylko na pozwolenie na budowę i zaraz będą stawiać skrzynki. Aż tu nagle wczoraj wpada do mnie do domu jakiś facet mówi że jest wykonawcą z ramienia zakładu energetycznego i każe mi podpisać oświadczenie że zgadzam się beż żadnych roszczeń udostępnić swoja działkę w celu" montażu instalacji elektrycznej nN oraz związanych z nią urządzeń elektrycznych". Oczywiście nic nie podpisałem facet był bardzo nachalny, bardzo się jemu spieszyło a data na oświadczeniu była z czerwca... Poprosiłem go o wyjaśnienie a on mi na to że muszę po prostu pozwolić na to ażeby na mojej działce postawili skrzynkę moja i sąsiada, na pytanie dlaczego na działce a nie w granicy czy obok i dlaczego skrzynka sąsiada ma być u mnie nie uzyskałem konkretnej odpowiedzi... co o tym sądzicie? Nadmienię iż w tym oświadczeniu nie było nic o tym jaki teren zajmie ta instalacja jak głęboko będzie w mojej działce ani co to właściwie będzie... Edytowane 16 Sierpnia 2012 przez adas772 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.08.2012 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 póki nie obejrzysz projektu montażu, póty nie wpuszczaj i nie podpisuj. A inkasent będzie ci wdzięczny za zmuszenie ZE na montaż stkrzynek w granicy, frontem do ulicy. Coś o tym wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 17.08.2012 02:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Wyjaśnij to w Energetyce, to jest standardowa procedura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heine84 17.08.2012 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 (edytowane) Edytowane 29 Października 2014 przez heine84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts