hydraulik_ 06.01.2013 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 (edytowane) Jak masz zamontowaną jednostkę zewnętrzną? Masz gumowe amortyzatory? guma na mrozie traci sprężystość .A wtedy jest moc max. Nie należy montować na ścianie tylko na oddzielnej konstrukcji. A z hałasem-- jest jeszcze ważne tło .W totalnej głuszy słychać szum i to daleko bo to ogromny głośnik . Ale to cichsze od deszczu .Kiedyś uruchamiałem i padał deszcz nie miałem pewności czy pracuję . Zapraszam do mojego albumu Edytowane 6 Stycznia 2013 przez hydraulik_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 06.01.2013 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 moja stoi tylko na gumach bez przykręcania może przez to czasami jest za głośna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymek98 06.01.2013 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 moja stoi tylko na gumach bez przykręcania może przez to czasami jest za głośna Moja przykręcona do ściany na sztywno i w sypialni za ta ścianą dość głośno jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 06.01.2013 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Moja przykręcona do ściany na sztywno Chyba instalator cię nie lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymek98 06.01.2013 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Chyba instalator cię nie lubi Ten sam co u Ciebie Może i mnie nie lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.tyrman 06.01.2013 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Jak masz zamontowaną jednostkę zewnętrzną? Masz gumowe amortyzatory? Już gdzieś pisałem. Kawałek fundamentu, stelaż metalowy i jednostka zewn. bez wibroizolatorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 06.01.2013 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Ten sam co u Ciebie Może i mnie nie lubi Panie Szymonie a gdzie można było u Pana zamontować pompę z jednej strony taras od sypialni z drugiej schody do piwnicy więc wybraliśmy optymalne miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 06.01.2013 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Dla sprecyzowania kwestii amortyzacji agregatu - w jednostce zewnętrznej pod sprężarką są zamontowane wibroizolatory. Jeżeli klient chce montować gumowe wibroizolatory np. to musi pamiętać że przy dużych mrozach robi się on bardzo sztywny a po jednym dwóch sezonach guma się rozwarstwia i nadaj się on do wymiany. Można zastosować profesjonalne wibroizolatory np. Tylko pytanie który klient zechce zapłacić kilka tysięcy za takie rozwiązanie. Ponadto głośność przy pracy agregatu to nie dźwięk pochodzący z drgań tylko wynikający z przepływu powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 06.01.2013 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Ponadto głośność przy pracy agregatu to nie dźwięk pochodzący z drgań tylko wynikający z przepływu powietrza Oj Michale. Widać, ze instalujesz PC ale nie używasz. Przepływ powietrza to zupełnie inna częstotliwość i tego przez standardową ścianę nie słychać. Za to niskie częstotliwości (sprężarka) potrafią się przenosić przez wiele przegród poprzez choćby rezonans. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 06.01.2013 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Ciekawe Bo nikt Was nie precyzuje rodzaju hałasu. Tak samo jak na 20 osób 15 mówi że ok 5 że nie Dlatego zawsze można urządzenie trochę wyciszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.tyrman 06.01.2013 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Ciekawe Bo nikt Was nie precyzuje rodzaju hałasu. Tak samo jak na 20 osób 15 mówi że ok 5 że nie Dlatego zawsze można urządzenie trochę wyciszyć Szumu wynikającego z przepływu powietrza i pracy wentylatorów sie nie da wyciszyć. Natomiast wibracje i wzbudzającą się od nich obudowę można wyciszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twaro 08.01.2013 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Szumu wynikającego z przepływu powietrza i pracy wentylatorów sie nie da wyciszyć. Natomiast wibracje i wzbudzającą się od nich obudowę można wyciszyć. Kiedyś miałem do czynienia z maszyną której siedem pokryw obudowy wygrywało każda inną melodię. Wykleiłem je od srodka cieniutkim styropianem (takim jaki się kiedyś przyklejało za grzejnikami) . Efekt był znakomity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 08.01.2013 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 wszystko można tyko kto zapłaci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 08.01.2013 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 moja robi tak bez jaj uuuuuuuuu uuuuuuuczemu przy minusach jest głośniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 08.01.2013 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 większa moc i prędkość wentylatorów i sprężarki. Masz na budynku czy na oddzielnej podstawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 08.01.2013 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 na oddzielnej ale to na takiej samej modulacji jestjak założe takie profesjonalnę to bedzie wyrażna roznica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.tyrman 08.01.2013 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Kiedyś miałem do czynienia z maszyną której siedem pokryw obudowy wygrywało każda inną melodię. Wykleiłem je od srodka cieniutkim styropianem (takim jaki się kiedyś przyklejało za grzejnikami) . Efekt był znakomity. OK. Ale co z gwarancją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 08.01.2013 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Jeżeli elementy obudowy zostały by np. oklejone pianką od wewnątrz i nie miało by to wpływ na konstrukcje urządzenia i przepływ powietrza przez nie to nie powinna stać tu na przeszkodzie gwarancja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gall86 08.01.2013 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 a sama obudowa nie jest oplombowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 08.01.2013 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 nie jest oplombowana bo i po co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts