yecath 20.08.2012 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Czy ktoś z Was użytkuje drzwi do toalety o szer. ok. 60-65 cm? Dzięki zmniejszeniu otworu drzwiowego z 80 cm na 60-65 cm uzyskamy świetne miejsce na szafę wnękową, której bardzo, ale to bardzo potrzebujemy, ale mamy wątpliwości, czy to będzie praktyczne. Zmieścić- zmieścimy się Ale czy będzie wygodnie? (to sama toaleta, nie łazienka z wanną itp) Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.08.2012 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 ja mam takie drzwi (w świetle otworu, więc z ościeżnicą jest co najmniej 70 cm) do łazienki - normalnie można wchodzić, nawet niosąc miskę czy wielką klatkę dla szynszyli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 20.08.2012 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Wygodne to nie będzie. Ale to zależy od waszych gabarytów. Ja wchodzę u znajomych bokiem. Oni jakoś się przyzwyczaili, chociaż pan domu jak wejdzie to potem nie ma ochoty wychodzić ku utrapieniu rodziny:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yecath 20.08.2012 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Elfir, a nie miałeś problemów z odbiorem? Niby są przepisy mówiące o 80 cm... Strasznie żałuję, że nie pomyśleliśmy o tym wcześniej, przy wyborze projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.08.2012 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 ja zmniejszałam i przesuwałam istniejący otwór przy remoncie mieszkania. Miałam tak małą łazienkę, że nie wchodziła kabina prysznicowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 20.08.2012 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 haha zawsze to jakiś powód aby nie przytyć......gorzej jak odwiedzi was ktoś wiekszych gabarytów.A tak na poważnie,obecnie w mieszkaniu mam 70cm i myślę że to min.jakie powinno być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 20.08.2012 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 70 to standard ale w imię szafy ja bym sobie ukradła bez wahania te 5 cm. Więcej nie, bo będzie niewygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.08.2012 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 moja mama jest sporych gabarytów ale nie wchodzi bokiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yecath 20.08.2012 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Ostatecznie zadzwoniliśmy do kierownika budowy - byłby problem z odbiorem domu - przepisy mówią o 80 cm otworze na drzwi łazienkowe, no i koniecznie muszą otwierać się na zewnątrz. Ale już wymyśliłam inne rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 20.08.2012 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Nie wiem w takim razie dlaczego standardowe drzwi łazienkowe w bloku mają 70 cm, skoro przepisy zabraniają. Sprawdź może ten przepis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.08.2012 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 zrobić odbiór przed wstawieniem drzwi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.08.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Nie wiem w takim razie dlaczego standardowe drzwi łazienkowe w bloku mają 70 cm, skoro przepisy zabraniają. Sprawdź może ten przepis? Bo bloki były sprzed roku 90-tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yecath 21.08.2012 05:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Elfir, można ? Zawsze mogę uargumentować to moją skłonnością do ekshibicjonizmu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.08.2012 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 można w praktyce, bo w teorii to powinnaś mieć wszytko "pod klucz".A jak deweloper oddaje do sprzedaży mieszkania w stanie bardzo niewykończonym?Albo ludzie mieszkają w domu z niewykończonym piętrem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yecath 21.08.2012 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 U nas też będzie niewykończone piętro... Nawet schodów nie będzie jeszcze. Dzięki za podpowiedzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 21.08.2012 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Bo bloki były sprzed roku 90-tego. Aaaaaa! No fakt. Yecath, do mnie drzwi łazienkowe jechały 5 m-cy, bo dwa razy je schrzanili. Możesz zwalić na niekompetentnych fachowców - zamieszkać juz musisz a drzwi nadal nie ma! W tym kraju napewno to nikogo nie zdziwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts