Markopolo88 31.01.2020 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2020 Witam wszystkich. Mam taki problem chce w krótkim czasie ogrodzić działkę jakieś 300mb. Plan jest taki żeby wykorzystać stemple budowlane które już mam średnicy 9-13cm oraz siatkę leśna. Zalezy mi na tym żeby ogrodzenie wytrzymało 5-6 lat jeśli dłużej to nawet lepiej. Zastanawiam się czym najlepiej zaimpregnowany kolki żeby w tej ziemi wytrzymały ten czas. Jedni pisali zarzuty olej silnikowy na gorąco itp itd inni ze absolutnie bo to skażenie ziemi i mit o trwałości. Chciałbym również żeby cena impregnatu tez nie była kosmiczna. Dlatego proszę o jakieś porady, domowe sposoby lub impregnaty które by się sprawdziły. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 31.01.2020 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2020 Witam wszystkich. Mam taki problem chce w krótkim czasie ogrodzić działkę jakieś 300mb. Plan jest taki żeby wykorzystać stemple budowlane które już mam średnicy 9-13cm oraz siatkę leśna. Zalezy mi na tym żeby ogrodzenie wytrzymało 5-6 lat jeśli dłużej to nawet lepiej. Zastanawiam się czym najlepiej zaimpregnowany kolki żeby w tej ziemi wytrzymały ten czas. Jedni pisali zarzuty olej silnikowy na gorąco itp itd inni ze absolutnie bo to skażenie ziemi i mit o trwałości. Chciałbym również żeby cena impregnatu tez nie była kosmiczna. Dlatego proszę o jakieś porady, domowe sposoby lub impregnaty które by się sprawdziły. Pozdrawiam To co w ziemi to i bez impregnacji wytrzyma te 5 lat, problemem jest styk ziemia powietrze. Jest jakiś tam sposób i to darmowy;-) Ognisko i opalenie do wysokości co najmniej 30 cm ponad linie gleby, oczywiście trzeba to robić z głową. Musisz zwęglić jak najdokładniej wierzchnią warstwę ale nie przepalić całości;-) Do tego warto obsypać słupek piachem. 5 lat powinno wytrzymać. Ps. Słupki okorowane oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Superior 31.01.2020 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2020 Do takich zastosowań nadaje się wyłacznie dąb! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 31.01.2020 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2020 Powiedz to leśnikom będą wycinać młode proste dęby bo gałęziówki takiej nie znajdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 31.01.2020 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2020 Ja kupiłem parę lat temu pokost lniany "techniczny". Czym się różni od tego w markecie nie wiem ale napewno był tańszy. Za beczkę 10l zapłaciłem około 90zł. Też chciałem zrobić ogrodzenie drewniane ale w końcu zdecydowałem się na słupki stalowe a pokostem pomalowałem drewniany garaż, wszystkie belki główne wewnątrz. Myślę, że do zakopania też się nada. Aha jeszcze mieszałem go z terpentyną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts