Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

odległość huśtawki od bloku

hewelina

Recommended Posts

Witam,

Jaka powinna być minimalna odległość pojedynczej huśtawki (szczebelki) od bloku mieszkalnego (3 piętrowy, okna wychodzą wprost na huśtawkę)? Mieszkam w TBS i przed blokiem stoi właśnie takie szczebelki, codziennie jest tam niesamowity hałas.

Proszę o poradę. Co mamy zrobić z takim fantem? Administracja TBS została powiadomiona o tym problemie ale nic z tym nie robi.

Proszę o pomoc

Też mamy ten problem. Czytałam kiedyś, przepisy mówią coś o odległości placu zabaw od okien, nie pamiętam, ile to metrów, ale nie łudź się, mieszkamy w Polsce. U nas administracja wywiesiła ogłoszenie na klatkach z tekstem w stylu "uprasza się o dopilnowanie pociech " i tyle. Dzieci i tak bawią się głośno bo ich nikt nie pilnuje, a więc i nie wychowuje. Zdewastowały trawnik, kopią w nim doły, tłuką szkło, sypią piaskiem, kopią piłką w ściany...i przy tym wrzeszczą . Nie ma to znamion przestępstwa. Zdjęcia na dowód nie zrobisz, bo ciebie oskarżą. Prawdopodobnie nikt Ci nie pomoże. My się w tym roku wyprowadzamy.

faktycznie są przepisy odnośnie placów zabaw, niestety nie znalazłam nic nt. pojedynczych huśtawek.

Jak zwróciłam uwagę jednej z mam której dzieci hałasowały to zostałam zaatakowana przez nią. Poza tym to sami rodzice tych pociech wysiadują na ławeczce obok huśtawki i też robią dużo hałasu...

Tak właśnie mieszkamy w Polsce i takie "drobiazgi" jak przestrzeganie ciszy w nocy, niezaśmiecanie ulic czy trawników lub dbanie o to aby dobrze się ludziom mieszkało (cisza i spokój) nie interesuje nikogo począwszy od straży miejskiej.