Priscilla 22.08.2012 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 (edytowane) Witajcie, Przede mna generalny remont w pokoju dzieciakow. Mam 2 szkrabow - chłopca 2,5 roku i dziewczynke 6 latek, ktorzy maja do dyspozycji tylko 1 pokoj. Maly spi jeszcze w lozeczku, ale wkrotce chcialabym sie go pozbyc. Na drugie lozko nie mam miejsca, wiec myslalam o zrobieniu podestu spod ktorego wysuwalyby sie 2 lozka, a na gorze stalyby docelowo 2 biurka (na razie dla mlodego jakis stoliczek) i szafeczki. Podest max 25cm wysokosci, 4m x 1m; lozka 180x90. Mieszkanie ma 268 wysokosci. Szukam fotek aranzacji takiej przestrzeni, ale nic fajnego nie moge znalezc. Moze macie jakies w swoich zbiorach? Chodzi mi o cos takiego jak ponizej Przedstawiam plan pokoju Podest mialby byc miedzy oknem a szafa, szafa jest w drzwiami suwanymi, na dole wieszaki wiec moze podest do niej dostawic. Podloge mam jasny buk, a meble chcialabym bialy lakierowany mdf. Na dlugiej scianie naprzeciw duzy regal do sufitu 40 glebokosci. Chcialabym jeszcze kolorystycznie rozdzielic pokoj na czesc dziewczynki (rozowa) i chlopca (tu mam problem z kolorem bo mlody lubi rajdowki ale czerwony nie widzi mi sie obok tego rozu :/) Sciana z dlugim regalem chyba jasno szara... Ale nie umiem robic wizualizacji Edytowane 22 Sierpnia 2012 przez Priscilla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.08.2012 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 nie rób różu, wybierz jeden kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Priscilla 22.08.2012 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Wydawalo mi sie ze wydzieleniem kolorem 2 stref da dzieciom namiastke wlasnego kacika, takiego "ich miejsca" ktore bedzie odwzorowaniem ich zainteresowan... Tu np fajnie to wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.08.2012 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Przy takiej ściance jedno dziecko ma ciemno w swoim kąciku.Układ na zdjęciu spawdza się, gdy okno jest na ścianie, której na wizualzacji nie ma. Niestety, miałam pokój z bratem i stale darliśmy ze sobą koty. Wydaje mi się, że dzieci jednej płci i w podobnym wieku lepiej się dogadują. A tu jest i różnica wieku i płci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 22.08.2012 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Priscillo popieram Elfir co do koloru - pokoj nie jest duzy, ten ktory wrzuciłas w ostatnim poscie to pewnie ma ok 20mKolor możesz dac jeden, a dodatkami wydzielic strefy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 22.08.2012 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 (edytowane) Całość zrobiłabym w chłodnym kawowym beżu, jakieś drobne paski białe + czerwone akcenty w części córki, granatowe w części synka. Czy drzwi balkonowe są wykorzystywane? Jeśli nie, próbowałabym podzielić umownie ten pokój wszerz: każde dziecko ma swoje łóżko i swój stolik + półkę na drobiazgi. Regał zrobiłabym nieco głębszy, tak żeby można było umieścić w nim opuszczany blat biurka [ATTACH=CONFIG]132561[/ATTACH]. Edytowane 22 Sierpnia 2012 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 22.08.2012 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Priscilla,ja zakupiłam rok temu dzieciom córka 2latka a syn 5lat łóżko piętrowe.Pokoik mają identyczny jak twój na schemacie,nawet mniejszy bo u nas jest 285x350cm,nawet szafa tak jak u ciebie.Nie widziałam innego rozwiązania jak takie właśnie łóżko bo dwa by nie weszły,a przeciez jeszcze musza się gdziec bawić.Przedstawiam ci układ jaki jest u mnie i jest bardzo wygodnie.Nie mam balkonu tylko okno i tam mają malutki stoliczek a w kąciku zabawki.Dodam że minął rok a dzieci nadal mają frajde z łóżka,lubia się bawić na górze albo robić sobie z niego wielki namiot,naprawdę polecam takie rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia-111 22.08.2012 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Priscilla świetny pomysł z podziałem pokoju, jeden pokój ale każde ma swój kącik. Szkoda, bo siostra robiła remont swoim maluchom i na to nikt nie wpadł. Dzieci w wieku 6 i 9lat mają teraz łóżko piętrowe, radochy dużo ale jeszcze więcej krzyków kto śpi na górze!no i śpią na zmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Priscilla 23.08.2012 06:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 (edytowane) Ale lozko pietrowe wydaje mi sie wizualnie takim ogromnym meblem :/ Zawsze jak bylam w pokojach gdzie byly lozka pietrowe to sprawialo to wrazenie "zagracenia" pokoju No i znajomi ktorzy mieli lozko pietrowe wlasnie je wyrzucili bo twierdzili ze na gorze dzieciak ciagle uderzal glowa w sufit i bylo duszno spac. Chociaz projekt kinki wydaje sie bardzo ciekawy. Kilnka - masz moze fotki tego pokoju? Jeden kolor - tu chyba musze Wam przyznac racje, wydziele strefy dodatkami. Kawowy bez... Nie bedzie troche zgrzytalo do bialych mebli? Rozwazalam rozne kolory, ale nasz pokoj jest bardzo kolorowy przez mnostwo zabawek, ksiazeczek etc. Sczezrez mowiaz zastanawialam sie czy nie dac bialych scian, bialych mebli a na meblach tematyczne nalepki (jakas duza rajdowka - aby bylo widac co jest czyje jak na tym zdjeciu, tylko u mnie beda biale meble (chyba Drzwi balkonowe sa wykorzystywane niestety wiec musi byc do nich dostep A czemu nie podest? Odradzacie? Nie widzicie takiego rozwiazania na malej przestrzeni? Czy o co chodzi? Elfir - nie chodzilo mi o stawianie sciany do sufitu, tylko wydzielenie stref kolorami. Wiem, ze przy roznicy plci jest ciezko w 1 pokoju, ale nie mam wyjscia - musze ich jakos tam umiescic, dlatego tak bardzo zalezy mi aby kazde z nich mialo swoja strefe a nie po prostu 1 pokoj na spolke i wszystko wspolne. Edytowane 23 Sierpnia 2012 przez Priscilla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 23.08.2012 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 (edytowane) Zgrzytać beż i biel? - nigdy w życiu To jedno z piękniejszych połączeń bez względu na funkcję pomieszczenia i wiek użytkowników... http://www.babylifestyles.com/images/nursery/emma-serene-pink-cream-girl-nursery/pink-cream-girl-nursery-serene-room.jpg Podest mnie by się podobał, ale nie w pokoju z małym dzieckiem i w funkcji spania - mam wrażenie, że dzieciaki mogłyby się nocą podeptać, a poza tym to mi prowizorką i wakacjami pachnie W podestach podoba mi się urządzenie schowków np. - czyli dolna część pomocnicza, a górna "do życia". Edytowane 23 Sierpnia 2012 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Priscilla 23.08.2012 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Haha ))) Czemu podeptac? ))) Przeciez kazde z nich mialoby swoje lozko. Jedyna roznica jaka widze jest to ze lozko byloby nizsze od standardowego i chowane na dzien. Lozka przeciez byly dosc duze 90x180 i miedzy nimi byloby ok 50cm luzu... Polaczenie kolorow super, ale nie wiem czy w pokoju dziecka nie narzucaloby takiej "chlodnej atmosfery" - nie wiem jak to nazwac, byloby dosc smutno wizualnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 23.08.2012 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Nie bój się Moja 6-letnia siostrzenica - zagorzała wielbicielka różu - ma greige'owy pokój z białymi meblami i dodatkami kobaltowymi i jest zachwycona, twierdzi że to jej ulubionych kolor Nawet ubrań zaczęła się domagać w takim kolorze... Obejrzyj zdjęcia w wątku http://forum.muratordom.pl/showthread.php?99896-POKOJE-DLA-DZIECI-zdjęcia-dołączcie-jak-macie-) i się przekonaj, jak pięknie może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Priscilla 23.08.2012 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 A biale meble na bialych scianach?? Z czego jest ta wykladzina na ostatnim zdjeciu? Bardzo podoba sie sie taki pomysl - chyba jest bardzo latwa w utrzymaniu (a to wazne przy moich brudaskach i alergikach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 23.08.2012 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Białe na białych też pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 23.08.2012 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Ja nie mam wrażenia zagracenia pokoju,wręcz przeciwnie,wcześniej stała wersalka i obok lóżeczko i było mniej miejsca niż teraz.Jeśli chodzi o wysokośc łóżka syn stojąc na górze może nawet skakać i nie uderza w sufit,ma 6 lat,poza tym łóżka można rozdzielić na dwa osobne,ale nie wyobrażam sobie tego na tak małej przestrzeni.Ściany mam niebieskie,meble Junior.Myślę że jeszcze rok tak pomieszkają a póżniej to już bedą mieć swoje pokoje w nowym domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Priscilla 23.08.2012 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Jak to skakac?? 6-letni dzieciak ma ok 120cm - to jakiej wysokosci Ty masz to lozko pietrowe i jakiej mieszkanie?Bo z tego co patrzylam to takie lozka to przewaznie 170 wysokosci maja... wiec dzieciak ktory ma 6 lat nawet tam nie stanie na gorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 23.08.2012 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 (edytowane) Mieszkanie mam w bloku wysokość 250cm,łóżko takie jak na zdjęciu poniżej,zakupione na allegro.Odległość od materaca do sufitu to 135cm,wysokość całkowita168cm.Łóżko jest bardzo wytrzymałe,ma sprężynujące listwy flex,obciążenie do 150kg,dorosły może na nim spokojnie spać,dodatkowo można je rozdzielić na dwa pojedyńcze.http://egal97.fotolister.pl/ftp/__esp__gallery__files/283/big_custom/kacper-2-skadrowany.jpgf36a854964.jpg Edytowane 23 Sierpnia 2012 przez kinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 23.08.2012 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Priscillo w poscie #9 wrzuciłas zestaw mebli ktore maja moi chłopcy. Zestaw jest super, ale... łózko jest bardzo duże. Ma długość 226cm (materac jest oczywiście mniejszy, tylko te wszystkie dodatki tyle zajmuja). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona Ania 24.08.2012 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Kinka, jaką długość posiada to łóżko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 24.08.2012 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Łóżko ma wymiary 90x190cm,materac 80x180cm nazwywa się KACPER 2 cena ok 1000zł, zależy jeszcze od materacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts