Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy nasze wnuki będą chciały mieszkać w naszych domach? Czy raczej je zburzą?

Czy nasze wnuki będą chciały mieszkać w naszych domach? Czy raczej je zburzą?  

36 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy nasze wnuki będą chciały mieszkać w naszych domach? Czy raczej je zburzą?

• Będą miały wartość starych pięknych domów
      6
    • Zburzą, jak dziś burzymy domy-kostki
      11
    • Pół na pół
      19

Recommended Posts

troche przygnębiający temat, też się nad tym zastanawiałem niedawno. przez ostatni miesiąc dość często poruszałem temat wyprowadzki i wybudowania własnego domu... nawet udało mi sie przeforsować myśl bez większego wysiłku (głównie dzięki artykułowi - http://interia360.pl/moim-zdaniem/artykul/miasto-vs-wies-czyli-pierwszy-kryzys-w-malzenstwie,62670, który kilka dni temu znalazłem i wykorzystałem parę sensownych argumentów z niego) i namówić żone, ale z drugiej strony jak sobie myślę, że włoże w to kawał roboty (żona serca – taki podział wymyśliłem ;)) a to wszystko pożyje z nami jeszcze powiedzmy 50 lat, a potem nasze dzieci po prostu go sprzedadza to troche mi sie zaczyna powoli odechciewać pozdro

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 501
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Problem w tym, że w większości przypadków do spadku jest większa grupa, nie tylko jeden wnuk. I najczęściej wygląda to tak, że dom jest przepisany na nich, a nie tylko na jedną osobę. I jak wybrać kto ma tam zamieszkać? Najwygodniej, nie biorąc pod uwagę sentymentów, sprzedać dom, podzielić się pieniędzmi i każdy sobie przeznaczy pieniądze na swój cel... Patrząc się pragmatycznie, to chyba jest najwygodniejsze wyjście, nie sądzicie?