carolinka 03.09.2012 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Nie zawsze, ale Tataraczek miał swoje przeboje z maneksem - historia pewnej dachówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 03.09.2012 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 no tak, historię z dachówką pamiętam, na dodatek bardzo prawdopodobne że będę zamawiał identyczny tegalit... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carolinka 03.09.2012 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 no tak, historię z dachówką pamiętam, na dodatek bardzo prawdopodobne że będę zamawiał identyczny tegalit... To już wiesz, że nie u nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 03.09.2012 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 a nie czytałeś, jak mnie przewieźli z dachówkami? zapłaciłam 100% i miałam mieć od razu zamówione. nagle w terminie dostawy okazało się, że sąsiedni skład, gdzie miały być przechowywane, jakimś cudem sprzedał je niby na inną budowę. potem, że dojechały, ale zły magazynier odmawia ich załadowania na samochód... śledztwo przeprowadzone u producenta wykazało, że manex sobie przez 7,5 tygodnia obracał moimi 11 tysiącami, a dachówek w ogóle nie zamówił. kosztowało mnie to baaardzo dużo nerwów i 2 tys postojowego, prezes maneksu obiecywał mi telefonicznie rabaty, a jak przyszło co do czego, to ledwie wyegzekwowałam zaległe dachówki wentylacyjne i o rabacie mogłam tylko pomarzyć. więc wiesz, moim zdaniem możesz się spokojnie spodziewać wszystkiego najgorszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 03.09.2012 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 a jak będziesz zamawiał Tegalit, to mnie została jedna oryginalna dachówka wentylacyjna w kolorze grafitowym. odstąpię w dobrej cenie, co Ci się bardzo opłaci, szczególnie, że maneks Ci będzie chciał wtrynić dużo tańszego "składaka" z elementów innych producentów i jak będziesz mieć zbyt ugodowych dekarzy, to nawet się nie dowiesz;) moi byli upierdliwi, więc w końcu wyciągnęłam to, co miałam zapłacone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 03.09.2012 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Tatarak myślę, że dachu już u nich raczej nie zamówię, prawdę mówiąc to zaczynam się bać nawet porotherm tam zamawiać... :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 03.09.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 jak można się domyślić, ja po dachu zerwałam z nimi stosunki handlowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carolinka 03.09.2012 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 jak można się domyślić, ja po dachu zerwałam z nimi stosunki handlowe. w sumie do etapu nieszczęsnych przebojów z dachem wasza współpraca jako tako funkcjonowała.... w sumie nadal nie ogarniam tego olewackiego podejścia niektórych przedstawicieli branży budowlanej - dla mnie oczywiste jest ,że jeden zadowolony klient to najtańsza reklama, źródło stałego dochodu i nowych klientów.... A tutaj jakoś to nie działa, jakby wychodzili z założenia, że jak nie ten to kto inny ale zawsze pojawi się jakiś desperat, na którym można zarobić... A nawet go obrobić, naciągnąć i jeszcze spartolić to w czym podobno jest się specjalistą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 04.09.2012 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 funkcjonowała, ale normą były np trnsporty spóźnione o kilka godzin. za plus muszę im zapisać, że zawsze szybko odbierali wszelkie zwroty (ale to chyba wynikało z tego, że tam gdzie buduję, mieszka ich kierowca i czasami coś zabierał jadąc do pracy). bardzo mi też podpadli przy stali - przeliczyli sobie kg na mb według "własnej normy polskiej" i było za mało o 1/3- jak zrobiłam awanturę, to mi ich brygada (budująca z kolei dom przez płot) - "oddawała" pręty przez ogrodzenie były kwiatki, były. ale z Renową też były kwiatki. I w sumie do każdej hurtowni można się niestety przyczepić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719505043 04.09.2012 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 no tak, historię z dachówką pamiętam, na dodatek bardzo prawdopodobne że będę zamawiał identyczny tegalit... Sprawdź ofertę na dachówkę w Builder na Ziębickiej. My braliśmy akurat płaską Ruppceramiki Turmalin, ale to też Monier (Braas to ten sam koncern). Miałam tylko jeden problem. Policzyli za duźo dachówek i zostało nam 1,5 palety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 04.09.2012 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Tatarak jak mi powiedział mój wykonawca, stali nie zamawia się w hurtowniach ogólnobudowlanych i ceny manexu nawet gdyby waga była OK, to miałem takie sobie... Tu najkorzystniej wypadały mi centrostal i aner, konsorcjum stali miało bardzo dobre ceny ale zabójczy transport, a po środku był StalJan na który dzięki ekspresowej dostawie się ostatecznie zdecydowałem na fundamenty... Dzisiaj dzwoniłem w sprawie mojego zamówienia, rozmowa powiedziałbym że była nieco śmieszna, ale poczekam jeszcze z ostateczną opinią... Ka*sia Dzięki za informację Nawet chyba do nich wysyłałem maila z prośba o ofertę. Ale po kilkunastu takich mailach do różnych hurtowni przekonałem się, że tylko telefon tutaj działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 05.09.2012 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Tegalit mają też w msm na Tyskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 05.09.2012 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 W sumie to wciąż jeszcze się zastanawiam pomiędzy tegalitem, creatonem domino i nibrą G10. Ciemno szary tegalit najbardziej mi się podoba wizualnie, ale ten beton nieco niepokoi. Niby jest jakaś "wypasiona" powłoka, ale kto wie jak będzie wyglądac za 10 - 20 lat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 05.09.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Creaton jest piękny. moje marzenie które musialo umrzec ze względu na koszty. nie tyle samej dachowki ile ekipy na tyle dobrej aby dachu nie schrzanila. przy płaskiej kazdy bład widac jak na dłoni. ale szwagier ma grafitowego creatona i piękny dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 05.09.2012 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 czuszka coś mi się wydaje, że późną jesienią wezmę urlop i będę razem z ekipa siedział na dachu aby przypilnować tej płaskiej dachówki :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 06.09.2012 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 zacznij od pilnowania drewna na więźbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 15.09.2012 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 bacardi gratuluję rozpoczęcia budowy. Jako fanka "Domów z Wizją'' czekam na kolejne etapu budowy i fotki oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 15.09.2012 22:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 żona m dzięki droga przed nami jeszcze daleka, ale będziemy dzielnie podążać drogą pionierów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carolinka 16.09.2012 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 Właśnie przyjrzałam się tej Waszej wiszącej belce, to ma spełniać jakąś funkcję? Pytam serio, bo takiego rozwiązania to jeszcze nie widziałam. To będzie wjazd do garażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 16.09.2012 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 carolinka Tak to jest wjazd do garażu, a ponieważ nie ma pod spodem ławy, to będzie jeszcze podczas ocieplania wywinięcie styrodurem pod belkę. A z pełnieniem funkcji, to już pytanie do konstruktora Dzisiaj na budowie będzie nasza kierbud, więc się dopytam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts