Moorela 26.09.2012 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Moorela, orientujesz się jaki RAL maja antracyty Weissnera? W zasadzie to nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 26.09.2012 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Ja mam Winchester z Schueco. Zapraszam na oglądanie Jak będziemy musieli już podać kolor do zamówienia okien, to pewnie się jeszcze odezwiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 26.09.2012 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 btw apropo weissnera, to jest teraz chyba znowu fajna, tym razem jesienna promocjahttp://www.weissner.com.pl/p/8/71/drzwi-zewnetrzne-drewniane-model-29-quot-promocja-jesienna-quot--weissner-drzwi-promocja-jesienna.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carolinka 26.09.2012 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 btw apropo weissnera, to jest teraz chyba znowu fajna, tym razem jesienna promocja http://www.weissner.com.pl/p/8/71/drzwi-zewnetrzne-drewniane-model-29-quot-promocja-jesienna-quot--weissner-drzwi-promocja-jesienna.html oglądałam już na stronie tylko chciałabym jeszcze "na żywo" pomacać ale drzwi.pl chyba tyko od 10 do 18 są czynne więc za szybko się nie wybierzemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 26.09.2012 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 my bylismy tam w zeszłym tygodniu, mają jedne drzwi weissnera na wystawie. do tego teraz juz są trochę zmienione a oni tych nowych jeszcze nie mieli. pani wziela ode mnie numer i miała dzwonic jak nowe drzwi i wzornik kolorów dojedzie. jak narazie się nie odezwała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 26.09.2012 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Ja mam drzwi.pl koło pracy, jak ostatnio byliśmy to mieli na wystawie chyba model 34, na zewnątrz atracyt, w środku dąb czekoladowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 26.09.2012 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Ja mam drzwi.pl koło pracy, jak ostatnio byliśmy to mieli na wystawie chyba model 34, na zewnątrz atracyt, w środku dąb czekoladowy... tak, też ten oglądałam. ale teraz weissner coś podobno pozmieniał a oni tych nowych oklein nie mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 26.09.2012 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 tak, też ten oglądałam. ale teraz weissner coś podobno pozmieniał a oni tych nowych oklein nie mają. dzięki za info, w takim razie też będę obserwował.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.09.2012 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 dokładnie tak mam: od środka takie przekręcadełko do zamykania bez klucza. w weissnerach. nie ma może szału, bo to przekręcadełko się mocniej świeci i trochę tanio wygląda przy klamce, ale mi to akurat specjalnie nie przeszkadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.09.2012 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Ja mam drzwi.pl koło pracy, jak ostatnio byliśmy to mieli na wystawie chyba model 34, na zewnątrz atracyt, w środku dąb czekoladowy... i my mamy dokładnie takie, bo się mąż w tym dębie zakochał i wołami się nie dał odciągnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.09.2012 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 masz dylatację przy piasku? bo my nie. i chyba w ogóle pierwszy raz coś takiego widzę. ale zaszkodzić nie powinno raczej. zanim wezwiesz geotechnika, to spróbuj wbić pręt zbrojeniowy w ten piasek. jak wejdzie łatwo i głęboko, to znak ostrzegawczy. sa jakieś konkretne wytyczne, jaki to ma być pręt i jakim młotkiem wbijany - może uda Ci sie znaleźć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 27.09.2012 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 masz dylatację przy piasku? bo my nie. i chyba w ogóle pierwszy raz coś takiego widzę. ale zaszkodzić nie powinno raczej. zanim wezwiesz geotechnika, to spróbuj wbić pręt zbrojeniowy w ten piasek. jak wejdzie łatwo i głęboko, to znak ostrzegawczy. sa jakieś konkretne wytyczne, jaki to ma być pręt i jakim młotkiem wbijany - może uda Ci sie znaleźć? O dylatacji kiedyś czytałem, ale nie mam większej wiedzy na ten temat, ale generalnie wydaje się że lepiej jak jest... Z tym prętem to widziałem że wykonawca robił takie testy z swojej strony... Jak do tej pory wszystko tak jak powiedział było OK (ostatnio robiłem kontrolę niwelatorem przy wieńcu), więc wydaje mi się, że wie co robi i przykładają się do tego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 27.09.2012 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 dokładnie tak mam: od środka takie przekręcadełko do zamykania bez klucza. w weissnerach. nie ma może szału, bo to przekręcadełko się mocniej świeci i trochę tanio wygląda przy klamce, ale mi to akurat specjalnie nie przeszkadza super, ważne ze jest. ono jest pod klamką? i już zamka na klucz od wewnątrz nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 28.09.2012 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Bacardi, gratuluję stanu zero!! co do dołki na działówki, upewnij się może u projektanta, ze strop ją dźwignie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 28.09.2012 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Moorela dzięki!Co do działówek, to nie mamy ich za dużo, do tego mamy monolit na stropie, cały budynek zazbrojony jak bunkier (co niestety poczuliśmy po kieszeni...) więc nie powinno być problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carolinka 29.09.2012 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Gratuluję stanu zero! A silkę polecam - zdrowa, nie robi się na niej żadna pleśń, fajnie akumuluje ciepło - sprawdzałam u kuzynki. W domu z silki mieszkają już kilka lat i bardzo sobie chwalą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 29.09.2012 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 carolinka dzięki! Co do pleśni, to zwłaszcza z WM mam nadzieję że nie będę miał takich problemów Natomiast niewątpliwą zeletą silki jest jej akumulacja i stabilność w momencie gdy chcemy np. powiesić coś ciężkiego. Jedynie z tego co czytałem trzeba zapewnić super izolację, bo jest trochę narażona na podciąganie kapilarne wilgoci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carolinka 29.09.2012 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 carolinka dzięki! Co do pleśni, to zwłaszcza z WM mam nadzieję że nie będę miał takich problemów Natomiast niewątpliwą zeletą silki jest jej akumulacja i stabilność w momencie gdy chcemy np. powiesić coś ciężkiego. Jedynie z tego co czytałem trzeba zapewnić super izolację, bo jest trochę narażona na podciąganie kapilarne wilgoci... Z wilgocią to prawda - widać nawet po deszczu - bardzo szybko "łapie" wodę ale też bardzo szybko wysycha, Ma jeszcze jeden plus - podobno ładnie "wycisza" pomieszczenia - zarówno jeżeli chodzi o hałasy między pokojami, jak i z zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 29.09.2012 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 carolinka to fakt, na pewno dobrze tłumi, dlatego też chcę na działówki natomiast na ścianach nośnych wydaje mi się, że porotherm też wystarczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 30.09.2012 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 bacardi, zanim przeczytam dokładnie Twój dziennik, którego będe na pewno stałym gościem (w końcu jestes "dwa kroki" przede mną a lokaliacja "za płotem") to przede wszystkim bardzo Ci dziękuje za dokładne wpisywanie cen - będzię (jest) pomocne w planowaniu wydatków i zamawianiu materiałów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts