bacardi 09.10.2012 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 m_ania1 - poszło na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_ania1 10.10.2012 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 bacardi dzięki za wyczerpującą odpowiedź w razie czego zgłoszę się po namiary. A mury rosną ! pewnie serce się raduje co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carolinka 10.10.2012 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Hej jak tam więźba? Jestem po wstępnej rozmowie z moimi dachowcami wstępnie: drewno impregnowane z ich tartaku - w zależności od wielkości zamówienia - 750-820zł brutto za m3 z dostawą. Powinni jutro być u nas na budowie i mam nadzieję, że uda mi się dogadać szczegóły i dokładny namiar na ten ich tartak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 10.10.2012 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 bacardi dzięki za wyczerpującą odpowiedź w razie czego zgłoszę się po namiary. A mury rosną ! pewnie serce się raduje co? Efekt jest piorunujący! Dzisiaj byłem na budowie dopiero parę minut temu i mogłem ją oglądać jedynie przy światłach samochodu, ale mury już są praktycznie wszędzie pod strop. Jeszcze rzuciła mi się w oczy jedna rzecz... na całej budowie nie znalazłem ani jednego popsutego pustaka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 10.10.2012 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 carolinka ostatnio nie mieliśmy czasu, natomiast zgodnie z ustaleniami z wykonawcą, zamawiać będziemy jakoś w przyszłym tygodniu... na razie mamy namiary na więźbę z tartaku z którym współpracowała już wcześniej nasza dobra znajoma i zarazem kierownik budowy, cena 830m3 netto - więźba sosnowa impregnowana zanurzeniowo.Btw a można gdzieś obejrzeć tą więźbę z Waszego tartaku? bo cena wygląda zachęcająco... Z jakiego drzewa jest ta więźba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carolinka 10.10.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 carolinka ostatnio nie mieliśmy czasu, natomiast zgodnie z ustaleniami z wykonawcą, zamawiać będziemy jakoś w przyszłym tygodniu... na razie mamy namiary na więźbę z tartaku z którym współpracowała już wcześniej nasza dobra znajoma i zarazem kierownik budowy, cena 830m3 netto - więźba sosnowa impregnowana zanurzeniowo. Btw a można gdzieś obejrzeć tą więźbę z Waszego tartaku? bo cena wygląda zachęcająco... Z jakiego drzewa jest ta więźba? Mam nadzieję, że jutro czegoś się dowiem, jak tylko przyjadą dekarze naszego wykonawcy od razu postaram się dać Ci znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_ania1 12.10.2012 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 no i jest super - niebawem pojawi się pięterko:)trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719505043 14.10.2012 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Bacardi, jaką masz wysokość drzwi w projekcie? Ja mam 230 bez doświetla górnego. Stolpaw był atrakcyjny cenowo, ale okazało się że na wys. 230 nie zrobi. W końcu kupiliśmy z Art tom. PozdrawiamKa*sia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 14.10.2012 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Ka*sia wg projektu mamy 235 z doświetleniem górnym. Ale prawdę mówiąc to ani nam się to nie podobało jakoś specjalnie wizualnie, ani nie było praktyczne, a dopłata za takie doświetlenie to ok 1-1,5tyś. Tak więc wstawiliśmy dodatkowe gotowe nadproże aby obniżyć drzwi do standardowych 210cm i chcemy kupić drzwi z zwykłym doświetleniem pionowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719505043 14.10.2012 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 W naszym przypadku obniżenie źle wyglądałoby. Zaraz obok były dwa wysokie okna, więc okna byłyby wyższe od drzwi..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 14.10.2012 14:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Właśnie spojrzałem jak to u Was wygląda, faktycznie powinno zostać jak w projekcie. Tak to jest, człowiekowi się projekt spodoba, a dopiero później wychodzi że projektanci trochę popuścili wodze fantazji i jest problem... My trochę szukaliśmy firmy która wykona nam duże przeszklenia do praktycznego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 16.10.2012 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 a jak tak tylko wpadam podziekowac za reklamę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carolinka 21.10.2012 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 To co piszesz to niestety prawda, na którą łapie się wiele osób Wizualizacje zapierają dech w piersiach przestronnością pomieszczeń, światłem, różnymi drobiazgami tworzącymi przepiękną całość... Niestety z reguły dopiero na etapie budowy prawda wychodzi na jaw i okazuje się, że te "przecudne widoczki" czasami mocno mijają się z prawdą Mimo problemów, wierzę , że wyjdzie Wam fajny domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 21.10.2012 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 Dorzucę swoje 5 groszy... Znajomy projektant zwrócił nam uwagę, że niektóre okna (małe) nie są w stanie zapewnić takiego doswietlenia pomieszczeń, jak na wizualizacjach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 21.10.2012 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 Dlatego też, człowiek powinien chyba najpierw postawić z 2 domy samemu (i to najlepiej jeden po drugim aby nie wyjść z obiegu co jest na rynku) i dopiero iść do projektanta wykonać projekt indywidualny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 06.11.2012 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Witam sie niesmialo i chce powieziec ze jestem oooogrmna fanka domow z wizja -wiec jesli pozwolisz bede podgladac!!!!!Zycze duzo wytrwalosci i cierpliwosci!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 06.11.2012 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 GUMISIOWA, witam w moim dzienniczku i zapraszam do częstszych odwiedzin Projekty z Domy z Wizją fajnie wyglądają na wizualizacjach, ale patrząc na ilość stali, betonu, skomplikowanie, to sam nie wiem czy bym się drugi raz zdecydował :] btw dzisiaj zalaliśmy w końcu strop i schody!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_ania1 07.11.2012 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 bacardi gratuluję zalania stropu!!! z uporem dążycie do celu pomimo przeszkód pogodowych. Trzymam kciuki za dalszy postęp prac:)Jeśli chodzi o dachówkę to w mojej ocenie tylko pod względem atrakcyjności (innych cech opinii i porównań jeszcze nie zgłębiałam) najlepszy wybór:) na kominy ja na chwilę obecną wybrałabym blachę Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_ania1 07.11.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 ps. czekam oczywiście na relację foto:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 07.11.2012 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 m_ania1 z relacją zdjęciową przy obecnej długości dnia może być ciężko, ale jak pogoda dopisze, to może w weekend będzie z ścianką kolankową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts