m_ania1 08.11.2012 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 oby więc się udało - czekam cierpliwie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 08.11.2012 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Dzisiaj już po raz pierwszy wszedłem na piętro po schodach, fajne uczucie Na zdjęcia niestety za ciemno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 08.11.2012 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Witaj Bacardi. My również zrezygnowalismy z płotków sniegowych. Zaobserwowaliśmy, że śnieg nie spada na schody, tylko nd oknem kuchennym, tam zimą raczej nikt nie przechodzi, więc całkowicie odpuściliśmy. Dach mamy w pełnym deskowaniu plus papa. Dachówki domawialiśmy ale z tego powodu, że takie same mamy na dachu drwnianego domku w ogródku. Z tego co pamiętam to zostało tylko kilka sztuk , no chyba, że sie mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 08.11.2012 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 żona m dzięki za informacje. My wczoraj jednak zrezygnowaliśmy z pełnego deskowania i wciąż się boję czy to nie jest aby najgorsza decyzja jaka do tej pory podjąłem na budowie... Z drugiej strony, przez najbliższe 30 lat z membraną powinien być spokój, a trudno przewidzieć co się za tyle lat wydarzy, nawet nie wiem czy będziemy nadal w tym domu, ale na pewno będą na rynku już lepsze membrany Teraz jeszcze tylko musimy wybrać obróbki i rynny w odpowiednim kolorze, właśnie spisałem z Waszego dziennika kolor RAL7011 i taki będziemy szukać, bo się nam podoba do koloru dachówki :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 09.11.2012 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 O tak, kolor dobrany jest idealnie. Zlewa się wszystko w całość. No ale znam takich co mają białe orynnowanie do grafitu i też z tym żyją. To tylko orynnowanie, z czasem przestajesz zwracać uwagę na takie szczegóły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_ania1 10.11.2012 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 rewelacja! domek wygląda super, schody mi się bardzo podobają i stadion widać widać) jestem pewna że przed zimą się wyrobicie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 18.11.2012 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 Bacardi, Ty już przestan z tymi kolorami bo Was zima zastanie pierwszy raz czytam tak dogłębna analizę szarości, a zważywszy na to, ze pisze ja facet, a mój dalej nie wie jaki to seledynowy, to pełen podziw dobrze ma żona z Tobą (w sumie nie wiem czy masz żonę ). A jak tam roboty idą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 18.11.2012 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 Prawdę mówiąc to wolałbym nie widzieć tej różnicy w kolorach A prace idą do przodu, zostały do wylania wieńce na szczytach które jednak postanowiliśmy pozostawić zgodnie z projektem i zakładamy więźbę w przyszłym tygodniu. Niestety jestem przeziębiony więc zdjęć dzisiaj nie było, był czas na analizę kolorów :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 19.11.2012 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Bacardi, a gdzie dachówki zamawiasz? Bo powoli bede zblizac się w kierunku rekonensansu wśród okien, i dachówek, i nie wiem gdzie najlepiej swoje kroki skierowac.. ech, tak bym chciała już Cię dogonic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 19.11.2012 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 (edytowane) Mila_Wroc samą dachówkę braliśmy z extraDachu na Międzyleskiej, mieli dobrą cenę na tegalit, ale to już musicie sprawdzać pod konkretną dachówkę... btw wybraliśmy chyba też kolor rynien i obróbek - lindab antracyt metalik, nie wiem jak ten kolor wcześniej mogłem pominąć, przykładowa rynna w tym kolorze stoi przy wejściu do manexu i polecał ją już na samym początku p. Artur że powinna ładnie pasować Przy okazji podziękowania dla P@nny_Migotki za pomoc w ostatnim czasie btw mieliśmy też ciekawą historię z firmą z której wzięliśmy więźbę, a ze względu na dużą rozbieżność cenową nie wzięliśmy samej dachówki, choć mieliśmy wziąć całą resztę maneli jak rynny, obróbki okna itp... Pan tak się obraził, że poświęcił nam czas a wzięliśmy od niego tylko więźbę (tak sobie sam dopowiedział, gdyż przepływ informacji w firmie jest chyba żaden o czym mieliśmy okazję się parę razy przekonać), że prawie nas zwyzywał... gratulujemy podejścia do klienta i zakupy musimy jednak zrobić gdzie indziej... Ze względu na fachową rozmowę na początku współpracy nie podam publicznie szczegółów i nazwy firmy... Edytowane 20 Listopada 2012 przez bacardi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 20.11.2012 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Witam się serdecznie i pozdrawiam;-)Myślałam, że tylko mnie odcienie szarości (i nie tylko) frapują tak bardzo a tu proszę - bratnie dusze;-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 20.11.2012 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 to chyba takie rynny jakie my mamy. lindab sa delikatne w wyglądzie dlatego nam się spobały. niestety są też dośc płytkie i podczas dużego deszczu kiepsko odbierają (woda się przelewa). mielismy też problem z doborem wyczystek, coś w koncu dobraliśmy ale niefirmowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 20.11.2012 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 To chyba jakaś przypadłość "praktycznych" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 20.11.2012 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 p@nna migotka witam oficjalnie w naszym dzienniku czuszka lindab to chyba tak zwany profil skandynawski, faktycznie bardzo płytki. Tutaj zdecydowanie lepsze jest galeco, które jest głęboką rynną... Na szczęście w naszym projekcie każda połać jest rozbita na 2 spusty, więc 125 z lindaba nie powinny mieć problemów z odbiorem wody... A co było nie tak z firmowymi wyczystkami? Moorela coś w tym jest, taka praktyczność praktycznego, to już nie raz udało się zauważyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 20.11.2012 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Firmowe wyczystki nie maja sitek tzn.jest jedno ktore ma sitko ale dziwnie wyglada.obejrzyj.sa chyba tylko dwa typy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 20.11.2012 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 czuszka z tego co widzę w katalogu, to oba rodzaje mają sitko? za to nie widzę czegoś takiego jak kosz zbierający wodę, a mamy takie 3 na płaskich daszkach... http://www.lindab.com/pl/Documents/Foldery%20Profile/LindabRainline.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 20.11.2012 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 no tak ale jeden z tych czyszczaków jest otwarty (już widzę jak mi dzieci tam piach sypią), a drugi jest hm.m...dla mnie dziwaczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 20.11.2012 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 faktem jest że są dziwne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719505043 27.11.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Gratuluję postępu prac. U nas też padło na Lindab antracytowy metalik. Wykonawcy marudzili, że płytkie. Ale kolor przesądził wybór. Wyczystki mamy z innej firmy - płaskie na poziomie gruntu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 27.11.2012 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Dajcie spokój, jak pójdzie pompa to z każdej rynny będzie się lało, a przy standardowych polskich opadach powinno być ok Ka*sia - przyjechał juz mój Lunesek Titan - bosssski jest. Bacardi - sorki za Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts