JK2010 26.08.2012 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 (edytowane) Brak warunków na stawik-bajorko. Cóż, sytuacja bez wyjścia...Podczas kopania fundamentów był piach. Dom bez piwnicy. Nie wiem na jakim poziomie są wody gruntowe, ale sąsiad przy kopaniu studni dotarł do wody na 17m. Dom na lekkim wzniesieniu mniej więcej metr wyżej niż inne domy. Jakieś 200m dalej niewielki staw i rzeczka około metr poniżej.Uparłem się na opaskę drenażową, bo wciąż słyszę, że to standard w obecnych czasach i zabezpieczenie fundamentów. Ale czy w takiej sytuacji w ogóle warto? Edytowane 26 Sierpnia 2012 przez JK2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.08.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 no jak brak warunków skoro podbn masz wodę przy fundamentach? System rozsączający ludzie robią na działkach 600 m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majamaki 27.08.2012 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 Proszę Was o informację, czy są jakieś warunki prawne w zakresie odporowadzania odwodnienia do rowu. Wzdłuż mojej działki jest rów i obecny sąsiad doprowadził swoje odwodnienia do granicy mojej działki - tak więc cała "jego" woda będzie wpływała bezpośrednio do "mojego" rowu na teren mojej działki . Czy są jakieś wytyczne odnośnie odległości minimalnych od granicy działki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts