OK 29.08.2012 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Witam po latach przerwy Jak niektórzy z Was pewnie wiedzą, zaangażowałam się ostatnio w mniej budowlane tematy - pomoc kotom bezdomnym i wolnożyjącym (nie-nie, to nie to samo ). Od prawie półtora roku współpracuję na tym polu z warszawską fundacją JoKot www.jokot.pl Obecnie startujemy w konkursie Krakvetu, o którym na pewno niektórzy słyszeli, bo prośby o głosy powtarzają się tu regularnie odkąd pamiętam Możemy wygrać karmę i żwir o wartości ponad 10 tysięcy zł! To dla nas olbrzymia pomoc. Aaaa.... nie ogarniam kompletnie tego skryptu - jak coś narozrabiam, to powiedzcie Jak możecie nam pomóc? Trochę to upierdliwe, ale takie zabezpieczenia zostały wprowadzone po atakach botów i lewych głosach w ubiegłych miesiącach. 1.Zarejestrować się na forum KrakVetu http://www.krakvet.pl/forum (Link do rejestracji znajduje się w prawym górnym rogu ekranu. Po kliknięciu "Zarejestruj się" zostaniemy przeniesieni na stronę z regulaminem rejestracji, który należy zaakceptować; następnie pojawi się formularz rejestracyjny, który trzeba wypełnić: wpisać nazwę użytkownika, dwa razy adres e-mail, dwa razy hasło oraz należy rozwiązać zadanie będące potwierdzeniem rejestracji i wcisnąć "Wyślij". Na podany adres e-mail przyjdzie wiadomość (UWAGA, często ląduje ona w spamie), zawierająca link aktywujący konto, należy kliknąć na ten link.) 2. Po zalogowaniu na forum należy napisać jeden post (to wymagane dla weryfikacji konta) w temacie: http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=14611 3. Oddać głos na Fundację JOKOT (pozycja nr 7) w ankiecie: http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=15606 (wątek jest zamknięty, nie można się w nim dopisać, ale można głosować) 4. Podać numer swojego telefonu komórkowego (będzie on przetwarzany przez organizatora jedynie w celach konkursowych; podanie tego numeru nie powoduje otrzymywania spamu, nie wymaga wysyłania smsów) - na ten numer zostanie przesłany kod sms w celu autoryzacji poprawności głosowania. Podanie numeru NIE GENERUJE ŻADNYCH KOSZTÓW, otrzymuje się tylko jeden sms. 5. Potwierdzić swój głos otrzymanym kodem Głosowanie trwa do końca miesiąca - ankieta nie zamyka się automatycznie, ale do ostatecznego wyniku liczyć się będą wyłącznie głosy oddane do 31 sierpnia br. do godz. 24:00. BARDZO DZIĘKUJĘ ZA WASZĄ POMOC i POŚWIĘCONY CZAS! Każdy głos jest dla nas na wagę złota Dlaczego warto nam pomóc? Obecnie mamy pod opieką ok. 160 kotów (które jedzą - dużo jedzą i psują przy okazji tony żwiru), zajmujemy się sterylizacjami, kastracjami i leczeniem kotów wolnożyjących, ratowaniem kociąt i kotów porzuconych - szukamy im domów. Od początku 2012 znaleźliśmy nowe, dobre domy dla ponad 130 kotów! Kilka faktów liczbowych Fundacja działa od 2011, wcześniej działała jako grupa niezrzeszonych osób. Tu jest link do naszego sprawozdania z działalności w ubiegłym roku, są w nim informacje o źródłach oraz wysokościach pozyskanych kwot: http://jokot.pl/files/Sprawozdanie me ... 202011.pdf W 2012 r. dostaliśmy dotację z m.st. Warszawy na zadanie „Opieka nad zwierzętami bezdomnymi i wolno żyjącymi z terenu m.st. Warszawy oraz zapobieganie bezdomności zwierząt” w wysokości 64 900 złotych, w tym: * 45 000 zł na sterylizacje/kastracje * 6 400 zł na leczenie kotów bezdomnych * 8 000 zł na dokarmianie kotów * 5 500 zł na poprawę warunków bytowania i zakup sprzętu 30 lipca złożyliśmy sprawozdanie z wykonania pierwszej części zadania. Oto dane z tego sprawozdania: * sterylizacje i kastracje – 167 sterylizacji i 63 kastracje * leczenie zwierząt bezdomnych i wolno żyjących – łącznie 110 kotów * dokarmianie zwierząt – wydano 1618 kg karmy suchej oraz 19,54 kg karmy mokrej * pomoc doraźna w dokarmianiu – wydano 14,5 kg specjalistycznej karmy mokrej * zakup 3 klatek-łapek * zakup 12 transporterów * zakup 3 kuwet * zakup 780 kg żwirku * zakup 2 poduszek elektrycznych * zakup części materiałów na wolierę (kupiono siatkę oraz kątowniki i pręty) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 29.08.2012 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Aha, zapomniałam Dla psiolubnych informacja, że mamy też pod opieką kilka "kotów honorowych" http://www.jokot.pl/psy,164.html I poszła do weta licząc na Waszą pomoc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 29.08.2012 22:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 No to się pochwalę, bo pękam z dumy Właśnie dostałam fotki z mojej ostatniej adopcji Proszę Państwa oto Jeż! Jeż jest bardzo miły dziś! A tak wyglądał Jeż, jak się spotkałyśmy po raz pierwszy, niewiele ponad 2 miesiące temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 29.08.2012 22:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 2 dni przed złapaniem Jeża, dokładnie na Dzień Dziecka zostałam uraczona taką znajdką Dziś Awanturka wygląda tak, na osobistych kolankach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 30.08.2012 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Cześć Olga, ależ dawno Cie nie było. Głos oddany, masz super kociaki buźka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 30.08.2012 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Dzięki ogromne Wiola! Już się od dawna czaiłam, żeby zajrzeć, tylko jakoś nie było okazji... Próbuję się rozeznać po forum, ale z trudem swój wąt znalazłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 30.08.2012 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Olguś kochana jak fajne, że jesteś! ja pomagam nieoficjalnie ile mogę przybłedom wszystkim ostatnio 2 kociaki trafiły do mnie osobiście przygarnięte a jeden do domciu obok....zawsze coś..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 30.08.2012 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Aka, każdy orze jak może Ja zaczynałam od 1 tymczaska Teraz czasem chciałabym przyhamować, ale zawsze wejdzie w łapy coś, czego nie można zostawić tam gdzie jest I tak sobie tymczasuję, dzięki fundacji nie muszę się martwić o opiekę weterynaryjną, szczepienia, odrobaczenia, sterylki... takie tam Po prostu mogę więcej Czasami klnę, jak dzwoni prezeska z kolejną propozycją "nie do odrzucenia", ale jak się taką bidę odchucha i oddmucha i znajdzie fajny dom, to radość jest tak ogromna, że mało nie rozsadzi od środka:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 30.08.2012 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 rozumiem Cię! kochana jesteś taką jaką byłaś zawsze, tylko teraz spełniasz się troszku inaczej;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 30.08.2012 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Zdecydowanie inaczej... a mieszkanko popada w ruinę Nigdy się nie czułam dobrze w minimalistycznych wnętrzach, ale zdecydowanie zaczynam doceniać brak bibelotów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 01.09.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 OK to naprawdę Ty ? Jak Cię miło widzieć I ten piękny avatar Ja jestem psiolubna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 02.09.2012 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Ja Awatar jest stary i mocno nieaktualny niestety Ja psiolubna jestem też, ale nie ma mnie 10h w domu - to co to za życie dla psa by było? No i moja najstarsza kocica jest baaaardzo nie psiolubna Wygląda na to, że głosowanie wygraliśmy - oficjalne wyniki pewnie w poniedziałek dopiero, ale już bardzo dziękuję za wszystkie głosy, także te nieujawnione Jakby ktoś miał jakieś pytania odnośnie funkcjonowania JoKota, czy w innych kocich tematach, to bardzo chętnie odpowiem w miarę swojej wiedzy i doświadczenia Sporo go ostatnio nabrałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts