Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Prośba o pomoc - Wasze głosy :) Ktoś mnie jeszcze pamięta? ;)

OK

Recommended Posts

Witam po latach przerwy :)

Jak niektórzy z Was pewnie wiedzą, zaangażowałam się ostatnio w mniej budowlane tematy - pomoc kotom bezdomnym i wolnożyjącym (nie-nie, to nie to samo ;) ).

Od prawie półtora roku współpracuję na tym polu z warszawską fundacją JoKot www.jokot.pl

Obecnie startujemy w konkursie Krakvetu, o którym na pewno niektórzy słyszeli, bo prośby o głosy powtarzają się tu regularnie odkąd pamiętam :)

Możemy wygrać karmę i żwir o wartości ponad 10 tysięcy zł! To dla nas olbrzymia pomoc.

Aaaa.... nie ogarniam kompletnie tego skryptu - jak coś narozrabiam, to powiedzcie :D

Jak możecie nam pomóc?

Trochę to upierdliwe, ale takie zabezpieczenia zostały wprowadzone po atakach botów i lewych głosach w ubiegłych miesiącach.

1.Zarejestrować się na forum KrakVetu http://www.krakvet.pl/forum

(Link do rejestracji znajduje się w prawym górnym rogu ekranu.

Po kliknięciu "Zarejestruj się" zostaniemy przeniesieni na stronę z regulaminem rejestracji, który należy zaakceptować; następnie pojawi się formularz rejestracyjny, który trzeba wypełnić: wpisać nazwę użytkownika, dwa razy adres e-mail, dwa razy hasło oraz należy rozwiązać zadanie będące potwierdzeniem rejestracji i wcisnąć "Wyślij".

Na podany adres e-mail przyjdzie wiadomość (UWAGA, często ląduje ona w spamie), zawierająca link aktywujący konto, należy kliknąć na ten link.)

2. Po zalogowaniu na forum należy napisać jeden post (to wymagane dla weryfikacji konta) w temacie:

http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=14611

3. Oddać głos na Fundację JOKOT (pozycja nr 7) w ankiecie:

http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=15606

(wątek jest zamknięty, nie można się w nim dopisać, ale można głosować)

4. Podać numer swojego telefonu komórkowego (będzie on przetwarzany przez organizatora jedynie w celach konkursowych; podanie tego numeru nie powoduje otrzymywania spamu, nie wymaga wysyłania smsów) - na ten numer zostanie przesłany kod sms w celu autoryzacji poprawności głosowania. Podanie numeru NIE GENERUJE ŻADNYCH KOSZTÓW, otrzymuje się tylko jeden sms.

5. Potwierdzić swój głos otrzymanym kodem

Głosowanie trwa do końca miesiąca - ankieta nie zamyka się automatycznie, ale do ostatecznego wyniku liczyć się będą wyłącznie głosy oddane do 31 sierpnia br. do godz. 24:00.

BARDZO DZIĘKUJĘ ZA WASZĄ POMOC i POŚWIĘCONY CZAS!

Każdy głos jest dla nas na wagę złota :)

Dlaczego warto nam pomóc?

Obecnie mamy pod opieką ok. 160 kotów (które jedzą - dużo jedzą i psują przy okazji tony żwiru), zajmujemy się sterylizacjami, kastracjami i leczeniem kotów wolnożyjących, ratowaniem kociąt i kotów porzuconych - szukamy im domów. Od początku 2012 znaleźliśmy nowe, dobre domy dla ponad 130 kotów!

Kilka faktów liczbowych ;)

Fundacja działa od 2011, wcześniej działała jako grupa niezrzeszonych osób.

Tu jest link do naszego sprawozdania z działalności w ubiegłym roku, są w nim informacje o źródłach oraz wysokościach pozyskanych kwot: http://jokot.pl/files/Sprawozdanie me ... 202011.pdf

W 2012 r. dostaliśmy dotację z m.st. Warszawy na zadanie „Opieka nad zwierzętami bezdomnymi i wolno żyjącymi z terenu m.st. Warszawy oraz zapobieganie bezdomności zwierząt” w wysokości 64 900 złotych, w tym:

* 45 000 zł na sterylizacje/kastracje

* 6 400 zł na leczenie kotów bezdomnych

* 8 000 zł na dokarmianie kotów

* 5 500 zł na poprawę warunków bytowania i zakup sprzętu

30 lipca złożyliśmy sprawozdanie z wykonania pierwszej części zadania. Oto dane z tego sprawozdania:

* sterylizacje i kastracje – 167 sterylizacji i 63 kastracje

* leczenie zwierząt bezdomnych i wolno żyjących – łącznie 110 kotów

* dokarmianie zwierząt – wydano 1618 kg karmy suchej oraz 19,54 kg karmy mokrej

* pomoc doraźna w dokarmianiu – wydano 14,5 kg specjalistycznej karmy mokrej

* zakup 3 klatek-łapek

* zakup 12 transporterów

* zakup 3 kuwet

* zakup 780 kg żwirku

* zakup 2 poduszek elektrycznych

* zakup części materiałów na wolierę (kupiono siatkę oraz kątowniki i pręty)

No to się pochwalę, bo pękam z dumy :)

Właśnie dostałam fotki z mojej ostatniej adopcji ;)

4.jpg

2.jpg

Proszę Państwa oto Jeż! Jeż jest bardzo miły dziś!

A tak wyglądał Jeż, jak się spotkałyśmy po raz pierwszy, niewiele ponad 2 miesiące temu ;)

P6039078.JPG

P6039079.JPG

Aka, każdy orze jak może ;)

Ja zaczynałam od 1 tymczaska ;)

Teraz czasem chciałabym przyhamować, ale zawsze wejdzie w łapy coś, czego nie można zostawić tam gdzie jest :(

I tak sobie tymczasuję, dzięki fundacji nie muszę się martwić o opiekę weterynaryjną, szczepienia, odrobaczenia, sterylki... takie tam ;)

Po prostu mogę więcej :)

Czasami klnę, jak dzwoni prezeska z kolejną propozycją "nie do odrzucenia", ale jak się taką bidę odchucha i oddmucha i znajdzie fajny dom, to radość jest tak ogromna, że mało nie rozsadzi od środka:D

Ja :D

Awatar jest stary i mocno nieaktualny niestety ;)

Ja psiolubna jestem też, ale nie ma mnie 10h w domu - to co to za życie dla psa by było?

No i moja najstarsza kocica jest baaaardzo nie psiolubna ;)

Wygląda na to, że głosowanie wygraliśmy - oficjalne wyniki pewnie w poniedziałek dopiero, ale już bardzo dziękuję za wszystkie głosy, także te nieujawnione :D

Jakby ktoś miał jakieś pytania odnośnie funkcjonowania JoKota, czy w innych kocich tematach, to bardzo chętnie odpowiem w miarę swojej wiedzy i doświadczenia :) Sporo go ostatnio nabrałam...