xaveryd 05.04.2004 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2004 Witam, stoje przed dylematem wyboru hydroforu i gleboko sie zastanawiam nad pompą Grundfos MQ. Czy ktos z szanownych forumowiczów ma jakieś praktyczne doświadczenia z tymi pompami? Będę wdzięczny za wszelkie uwagi. PozdrawiamXaveryd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 05.04.2004 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2004 a kto dzisiaj uzywa hydroforow... to juz od tego sie odchodzi jak masz glebinowke... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 05.04.2004 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2004 Jak masz głębinówkę i czystą - w miarę - wodę, to owszem, możesz sobie zrezygnować. Ja niestety mam zażelazioną i hydrofor będzie jednym z etapów odżelaziania wody. Też mi to bardzo nie pasuje, ale cóż... Zależy mi na czystej wodzie, więc będzie ta paskudna beczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 06.04.2004 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 jak masz zelazo w wodzie to filtr mechaniczny i po sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 06.04.2004 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 A co powiesz na Wilo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xaveryd 07.04.2004 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 a kto dzisiaj uzywa hydroforow... to juz od tego sie odchodzi jak masz glebinowke... Ja uzywam hydroforu, jak i wielu innych... Przyczyna jest bardzo prosta, woda leci taka sama zarówno z pompy głębinowej czy samozasysającej, więc jeśli nie ma potrzeby stosowania głębinówki, bo poziom wody jest powyżej 8 metrów, to po co przepłacać? Koszty pompy głębinowej i studni do niej są 2 razy większe od samozasyjącej... Nie widzę sensu wykładania kilku K złotych bez potrzeby. Pozdrawiam Xaveryd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xaveryd 07.04.2004 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 a kto dzisiaj uzywa hydroforow... to juz od tego sie odchodzi jak masz glebinowke... Ja używam hydroforu jak i wiele innch osób... Z obu leci taka sama woda, a różnica jest w kosztach. Nie ma chyba sensu wydawać kilku K złotych skoro efekt jest ten sam... Pozdrawiam Xaveryd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts