sama w domu 05.09.2012 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Dobrze, że wkleiłeś te zdjęcia. Robia wrażenie. Powinieneś się pochwalić nazwą firmy która to dzieło wykonała. Zwłaszcza w lokalnym watku. Te zdjecia powinny zostac na stałe przypisane do tej ekipy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klinik 05.09.2012 15:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Jeśli nie uda się dojść do porozumienia w kwestii wszystkich kosztów i zostanie tylko droga sądowa to nazwa firmy pojawi się już niebawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 05.09.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Nie wiem o czym ten wykonawca chciał z kierownikiem i inspektorem rozmawiać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.09.2012 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 o łapówce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justkaaa 05.09.2012 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 o łapówce? Eee tam. Może chciał dać nagrodę kierbudowi za jego dokonania a zwłaszcza wnikliwość i rzetelne podejście do tematu. Może kierbud by sie rozczulił po otrzymaniu nagrody i dokonał odpowiedniego dla majstra wpisu w dziennik. Ja bym tego łapówka nie nazwała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KK2012 06.09.2012 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Wykonawca nie tyle chciał rozmawiać co uniknąć naprawy. To są dla niego spore koszta, a na przekonaniu monologiem, iż tak może zostać pozbyłby się problemu. To jest normalne zachowanie nawet cenionych wykonawców. Kiedyś miałem podobną sytuację, z tym że o zupełnie innej sile. Przykręcili mi stelaż podwieszany od toalety Grohe, który nie został prawidłowo przykręcony do ściany i kołysał się do tyłu i do przodu. Szacuję, że po roku zaczęłyby pękać płytki albo w ogóle wypadłby ze ściany. Naprawa została dokonana, oczywiście z dąsaniem się, bo przecież można było wg cenionego wykonawcy ... posmarować zaprawą boki stelaża łącząc go ze ścianą. Reasumując zawsze należy wyekzekwować od wykonawcy prawidłowe wykonanie robót. Przez ludzi, którzy odpuszczają albo których uda się oszukać (np. w przypadki kolegi kiedy chciano zamaskować fuszerkę zaprawą) później kolejni inwestorzy maja podobne problemy, gdyż wykonawca wie, że jest szansa na uniknięcie napraw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klinik 06.09.2012 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Wykonawca chciał naprawić i pierwotnie na takie ustalenia wszyscy poszli. Czyli do skucia wszystkie trzpienie a wieniec zostaje naprawiony. Po odkryciu zaprawy na całej długości i skuciu 3 słupków okazało się, że wieniec dodatkowo się rozwarstwia nad górną częścią zbrojenia po całym obwodzie, a zbrojenie narożników nie zostało wykonane zgodnie z wytycznymi kierownika budowy. Nie było zatem o czym rozmawiać. Do rozbiórki. Nie chciał tego dokonać i zszedł z budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KK2012 08.09.2012 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Kieruja budowy kopnij w dupe Dlaczego, on to zalewał? Co do zbrojenia uczulał roboli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 09.09.2012 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Dlaczego, on to zalewał? Co do zbrojenia uczulał roboli. Pierwszy raz słyszę ,że KB coś zalewa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KK2012 09.09.2012 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Pierwszy raz słyszę ,że KB coś zalewa... Właśnie dlatego zapytałem czy Kierbud zalewał, że ktoś postulował jego zwolnienie. Jeśli miał obowiązek być przy tym i pilnować (tak z nim ustaliliśmy) a on olał temat to oczywiście się nie wywiązał, ale jeśli to taki kierownik słup za 1500 zł, który tylko wpisuje się do dziennika budowy i czasem rzuci okiem to wg mnie nie powinno się mieć do niego pretensji, że jakiś pseudofachowiec spartolił robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 09.09.2012 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 (edytowane) Ciekawe jak oni to zrobili. Bo to raczej nie jest wina tylko braku wibrowania, za małe powierzchnie do zalewania to były. Osobiscie uwarzam że za gęsty beton wam przywieźli, wiec po częsci wina betoniarni, a po częsci pracowników którzy widzieli że jest taki gęsty Szkoda że tak wyszło, bo oglądając dziennik budowy widać że chłopaki się starały i ładnie im to wychodziło Edytowane 9 Września 2012 przez turalyon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 09.09.2012 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 nawet beton w stanie półplastycznym można "zwibrować" tak, że nie widać tylu raków co tu, mało tego, to już nawet nie raki w betonie - to totalne niedoróbki i nie ma usprawiedliwienia - do poprawki jeśli te elementy mają jakiekolwiek obciążenia przenosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klinik 10.09.2012 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Wziąłem swojego rzeczoznawcę. Stwierdził, że to się do niczego nie nadaje i trzeba skuć. Wieniec już skuty, walczyliśmy w sobotę i niedzielę. Przy okazji cała kolankowa ścianka poleciała. Zaprawa na której to kładli to miała więcej piasku niż czegokolwiek innego... Nie mam pojęcia dlaczego tak fatalny finish. Od jutra wchodzi nowa ekipa, wjeżdża nowa stal i nowe pustaki na kolankową. Teraz trzeba to wszystko podliczyć i wystawić stosowny rachunek wykonawcy. Coś czuję, że nie pójdzie łatwo Jareko... Widzisz, że przez takich papudroków opóźni się Twój pomiar u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts