Koli 05.04.2004 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2004 Witam Forumowiczów, Jestem już zbałamucony całkowicie wiadomościami o VAT , zamierzam kupić działkę od innej osoby (fizycznej, nie podmiotu prawnego). Czy zmieni się coś w kwestii podatku od transakcji ? Bo chyba dobrze rozumuję że to całe zamieszanie ze stawkami VAT takiego przypadku nie dotyczy - przecież mi osoba fizyczna faktury VAT nie wystawi A może się mylę ? Mógłby mie ktoś oświecić w tym temacie ? Pozdrawiam == Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janaro 06.04.2004 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Z artykułów prasowych zwłaszcza"Gazeta Wyborcza"wynika, że w tym wypadku sprzedaż działki nie będzie objeta 22% VAt-em,jednak wiekszość osóbz z którymi rozmawiam na ten temat(notariusze, geodeci, rzeczoznawcy)uważają,że dopiro się wszystko wyjaśni po 1 maja.Moja rada jest taka ,jeżeli masz w tej chwili fundusze tu kup tą działkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts