Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

aneks z salonem - koncepcja

sawii

Recommended Posts

Witam

Chciałem się Was poradzić jak można fajnie rozplanować aneks kuchenny z salonem

Chciałby zrobić na połączeniu kuchni i salonu mały barek podwyższony gdzie można by ustawić od strony salony np dwa krzesła, zaraz barek byłby wyższy od blatu aby troszkę chować wnętrze kuchni.

Chciałbym też owalny stolik. mam problem gdzie go umieścić. - pomysł mam na wejściu po prawej stronie do salonu.

W rogu pod oknem dałbym sofę. ale znowu tam jest kaloryfer i nie bardzo chyba można go zastawiać?

plan.jpg

Oznaczenia na obrazu:

B - Barek

S - Stół

TV - telewizor on byłby na ścianie - chciałbym tą ścianę zabudować kamieniem ozdobnym (ciemnym)

Co Wy na to ? dziękuje za podpowiedzi!

Może macie inne pomysły?

Pozdrawiam i

sawii

plan.jpg

Dziękuję za odpowiedź.

W skali to cieżko bo nie wiadomo jakie będzie wszystko miało wymiary.

Ogólne rozmieszczenie narysowałem ale nie jestem co do tego przekonany.

Pozdrawiam

sawi

Nie zrobisz wszystkiego co do centymetra, ale założenia możesz przyjąć. SZafki kuchenne jakby nie patrzył mają ok. 60cm głębokości, a kanapa nie będzie mniejsza niż 2metry długości i 80 cm głębokości, a narożnik to zawsze min. 150cm na 250cm. A owalny stolik już masz więc wymiary znasz. Na planie mieszkania są wymiary, więc kierujesz się względem nich.

Kanapa może zastawiać grzejnik, jeśli Tobie to odpowiada. Grzejnik powinien być w miarę niezastawiony, żebu ciepło swobodnie sobie krążyło, ale jeśli może dla Ciebie i zastawionym grzejnikiem temperatura będize ok. Moim znajomym akurat taki ukłąd nie przeszkadza.

A jak narysujesz to co chcesz ustawić w proporcji, to zobaczysz, czy np. kanapa Ci czegoś nie zastawia, stolik nie blokuje przejścia itd.