sawii 04.09.2012 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Witam Chciałem się Was poradzić jak można fajnie rozplanować aneks kuchenny z salonem Chciałby zrobić na połączeniu kuchni i salonu mały barek podwyższony gdzie można by ustawić od strony salony np dwa krzesła, zaraz barek byłby wyższy od blatu aby troszkę chować wnętrze kuchni. Chciałbym też owalny stolik. mam problem gdzie go umieścić. - pomysł mam na wejściu po prawej stronie do salonu. W rogu pod oknem dałbym sofę. ale znowu tam jest kaloryfer i nie bardzo chyba można go zastawiać? Oznaczenia na obrazu: B - Barek S - Stół TV - telewizor on byłby na ścianie - chciałbym tą ścianę zabudować kamieniem ozdobnym (ciemnym) Co Wy na to ? dziękuje za podpowiedzi! Może macie inne pomysły? Pozdrawiam i sawii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.09.2012 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Narysuj to sobie przede wszystkim w skali, bo teraz na pewno nie trzyma rysunek proporcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sawii 07.09.2012 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Narysuj to sobie przede wszystkim w skali, bo teraz na pewno nie trzyma rysunek proporcji. Dziękuję za odpowiedź. W skali to cieżko bo nie wiadomo jakie będzie wszystko miało wymiary. Ogólne rozmieszczenie narysowałem ale nie jestem co do tego przekonany. Pozdrawiam sawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 07.09.2012 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Dziękuję za odpowiedź. W skali to cieżko bo nie wiadomo jakie będzie wszystko miało wymiary. Ogólne rozmieszczenie narysowałem ale nie jestem co do tego przekonany. Pozdrawiam sawi Nie zrobisz wszystkiego co do centymetra, ale założenia możesz przyjąć. SZafki kuchenne jakby nie patrzył mają ok. 60cm głębokości, a kanapa nie będzie mniejsza niż 2metry długości i 80 cm głębokości, a narożnik to zawsze min. 150cm na 250cm. A owalny stolik już masz więc wymiary znasz. Na planie mieszkania są wymiary, więc kierujesz się względem nich. Kanapa może zastawiać grzejnik, jeśli Tobie to odpowiada. Grzejnik powinien być w miarę niezastawiony, żebu ciepło swobodnie sobie krążyło, ale jeśli może dla Ciebie i zastawionym grzejnikiem temperatura będize ok. Moim znajomym akurat taki ukłąd nie przeszkadza. A jak narysujesz to co chcesz ustawić w proporcji, to zobaczysz, czy np. kanapa Ci czegoś nie zastawia, stolik nie blokuje przejścia itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.09.2012 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 rysuj na papierze milimetrowym w skali 1:10, 1:20, jak wygodniej. Wymiary podstawowych mebli znajdziesz w katalogach IKEA czy innych firm meblowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśka76 12.09.2012 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Możesz ewentualnie skorzystać z jakiegoś programu do aranzacji, można je ściągnąć za darmo z internetu, tam wymiary wpisujesz i nie musisz siedzieć z linijką albo papierem technicznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts