miki121 22.12.2012 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 często to toelefon i krótka informacja załatwia sprawę taniej niż przyjazd serwisanta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter719 22.12.2012 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 jak widzisz kolega chciałbympompe zrobił to bez serwisu u mnie w TR11 (nowej) też mogę to wyłączyć. u nas teraz -20* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 22.12.2012 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 ile???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 22.12.2012 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 ile???? Cos taki zdziwiony? Oni w tych Prostkach w zasadzie to po rusku juz gadaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 22.12.2012 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 Wcale nie Ale za to dobrze gotują Obiady pierwsza klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 22.12.2012 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 Wcale nie OK. Po litewsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 22.12.2012 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 Fakt są bardziej otwarci i gościnni niż w innych rejonach Polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter719 22.12.2012 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 ile???? -20! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter719 22.12.2012 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 Cos taki zdziwiony? Oni w tych Prostkach w zasadzie to po rusku juz gadaja. nie po rusku a po niemiecku, to w końcu niemcy rządzili kilkaset lat;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 22.12.2012 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 -20! A u mnie -4*C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 23.12.2012 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 Nie burze się , staram się zrozumieć jak to jest , przecież po to są kody zabezpieczające , żeby pewne ważne (ważne w sensie nieuszkodzenia urządzenia , a i często bezpieczeństwa zdrowia inwestora) ustawienia mógł wykonywać tylko świadomy serwisant ,za to przecież płaci się te pieniążki .Atu co każdy może sobie ustawiać co chce? Wejście w poziom serwisanta nie wymaga żadnych kodów. A funkcja antyzamarzaniowa może być przydatna choćby podczas budowy kiedy niektóre pomieszczenia są jeszcze nie gotowe (nie ocieplone), rurki niezaizolowane, itp. Poza tym nie raz słyszałem o przypadkach, gdzie rozsadzało instalację bo np. naczynie przeponowe było na nieogrzewanym strychu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 23.12.2012 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 mnie te mielenie pompką też się nie podobajeśli w kotłowni mam najmniej 17 stop mogę to olać?czy jednak są jeszcze inne kruczkimi ta funkcja antyzamrożeniowa potrafi w nocy łyknąć ponad 1 kwh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 23.12.2012 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 mnie te mielenie pompką też się nie podoba jeśli w kotłowni mam najmniej 17 stop mogę to olać? czy jednak są jeszcze inne kruczki mi ta funkcja antyzamrożeniowa potrafi w nocy łyknąć ponad 1 kwh No to poszukaj opcji wyłączenia. U mnie siedziało to w menu "konfiguracja" i nazywało się "ochrona p-mrozowa instalacji". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 23.12.2012 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 dziękuję mam do pompy opis wszystkich kodówczyli wajcha w dół bez żadnego ryzyka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 23.12.2012 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 czyli wajcha w dół bez żadnego ryzyka? Sam musisz ocenić ryzyko. Ja twojej instalacji CO nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 23.12.2012 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 w kotłowni minimum do tej pory to 19 stopniiinstalacja nie przechodzi przez strychy zimne itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 04.01.2013 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Czy ktoś testował jak działa "program wakacyjny" w Atlanticu? Rozumiem, że temp. w pomieszczeniu będzie utrzymywał w tym okresie taką jak ustalę (komfort, obniżona lub ochrona) a po upływie wakacji wróci do standardowych ustawień. A co z CWU? Jest to w ogóle uwzględnione w "programie wakacyjnym"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 06.01.2013 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 No jak panowie specjaliści? miki121? hydraulik_? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 06.01.2013 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 (edytowane) Ostatnie dni były luźniejsze więc wreszcie zabrałem się za odpalenie sprzętu, który miał pracować jako serwer monitorujący pracę PC. Dotychczas miałem to wszystko zrobione na starym PC, na którym pracowała dystrybucją linuxa NND + odpowiednie oprogramowanie. Jednak taki pecet bierze sporo prądu a co gorsze stare dyski twarde lubią się posypać w najmniej odpowiednim momencie... Jakiś czas temu upolowałem na "znanym portalu aukcyjnym" terminal WYSE V50 w konfiguracji 512RAM/512DOM (Disc On Module) za 80zł (procesor VIA ale to bez znaczenia bo dostateczną wydajność zapewni cokolwiek szybszego od kalkulatora). Problem był z dystrybucją linuxa, która zmieści się na tym DOM i zapewni obsługę sprzętu. Po kilku przetestowanych dystrybucjach zdecydowałem się użyć "Voyage Linux", który jest mocno okrojonym Debianem i zajmuje bardzo mało miejsca. Po zainstalowaniu distro + niezbędne dodatki: MC dla wygody, owfs z dodatkami, rrdtool, lighttpd, skrypty i bazy danych zajmuje jakieś 150M czyli wystarczy DOM 256M a obecne użycie RAM na poziomie 84M Od strony sprzętowej całość oparta jest na magistrali 1-wire (interface USB>1wire - MP00202) i czujnikach temperatury DS1820 oraz liczniku DS2423, który zlicza impulsy z cyfrowego licznika energii elektrycznej (u mnie firmy ELS ale może być dowolny z wyjściem impulsowym). Pomysł na całość zaczerpnąłem ze tej strony. Koszt sprzętu to jakieś 300zł - bez kosztów licznika energii (zależnie za ile kupicie terminal). Edytowane 6 Stycznia 2013 przez chcialbympompe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 07.01.2013 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 No jak panowie specjaliści? miki121? hydraulik_? 642 poczatek wakacji 643 koniec 648 trub pracy ( Zabezpieczenie p.mrozowe / obniżona) Po uruchomieniu można podejrzeć co się ustawiło po naciśnięciu "i"(temperatura obliczona) Działa w trybie automatycznym Woda tak jak w trybie obniżonym lub zabezpieczeniu p.mroz W dobrym podgrzewaczu utrzymanie temp cwu nie jest kosztowne około 50 gr /dobę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts