Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Opomiarowana Atlantic TRI

chcialbympompe

Recommended Posts

Mam pytanie do szczęśliwych i trochę mniej uzytkowników pompy Atlantic jakie macie zasobniki c.w.u.? Dla ilu osób ciepła woda jest przygotowywana i oczywiście czy jesteście zadowoleni? Będę wdzięczna za uwagi, wady i zalety poszczególnych zasobników.

Ja rozważam ACV Smart MultiEnergy 300 lub Galmet SGW(S) 300 MAXI - może ktoś ma któryś z tych?

U mnie 4 osoby - lubiące kąpiele z dużą ilościa wody :)

• Odpowiedzi 209
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam pytanie do szczęśliwych i trochę mniej uzytkowników pompy Atlantic jakie macie zasobniki c.w.u.? Dla ilu osób ciepła woda jest przygotowywana i oczywiście czy jesteście zadowoleni? Będę wdzięczna za uwagi, wady i zalety poszczególnych zasobników.

Ja rozważam ACV Smart MultiEnergy 300 lub Galmet SGW(S) 300 MAXI - może ktoś ma któryś z tych?

U mnie 4 osoby - lubiące kąpiele z dużą ilościa wody :)

Ważna jest też moc PC ,Bo dla małej PC te zbiorniki nie muszą ale moga mieć taką wężownicę .

Ale generalnie im większa wężownica lub powierzchnia wymiany tym lepiej .

No i musi być grzałka ,A nie wiem czy w ACV jest grzałka.

Ważna jest też moc PC ,Bo dla małej PC te zbiorniki nie muszą ale moga mieć taką wężownicę .

Ale generalnie im większa wężownica lub powierzchnia wymiany tym lepiej .

No i musi być grzałka ,A nie wiem czy w ACV jest grzałka.

Pompa 16kW, Pan instalował:) i polecał mi ACV(ma możliwość podłączenia grzałki) tylko ja wciąż drąże temat i nie mogę się zdecydować.

Daj sobie spokój z tymi zasobnikami i wybierz sobie zasobnik który jest dedykowany pod pompę Antlantica - czyli firmowy Atlantica.

Tak, to wskaż który :) na stronie w ogóle nie mają takiego,a jak dzwonię do doradcy, to niby mają ale nie na polskę... No i jest emaliowany,a ja bym jednak stalowy wolała.

NIE zauważyłem .

Tak jak w kotłach ,filtry trzeba montować .W daikinie jest ale zalecają dodatkowy zewnetrzny

No to jak to się ma do wypowiedzi poniżej:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?171750-Pompy-ciep%C5%82a-powietrze-woda&p=5691792#post5691792

Czegoś nie wiesz czy też miki121 mija się z prawdą?