kasia_labo 28.02.2013 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Mam pytanie do szczęśliwych i trochę mniej uzytkowników pompy Atlantic jakie macie zasobniki c.w.u.? Dla ilu osób ciepła woda jest przygotowywana i oczywiście czy jesteście zadowoleni? Będę wdzięczna za uwagi, wady i zalety poszczególnych zasobników. Ja rozważam ACV Smart MultiEnergy 300 lub Galmet SGW(S) 300 MAXI - może ktoś ma któryś z tych? U mnie 4 osoby - lubiące kąpiele z dużą ilościa wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 28.02.2013 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Mam pytanie do szczęśliwych i trochę mniej uzytkowników pompy Atlantic jakie macie zasobniki c.w.u.? Dla ilu osób ciepła woda jest przygotowywana i oczywiście czy jesteście zadowoleni? Będę wdzięczna za uwagi, wady i zalety poszczególnych zasobników. Ja rozważam ACV Smart MultiEnergy 300 lub Galmet SGW(S) 300 MAXI - może ktoś ma któryś z tych? U mnie 4 osoby - lubiące kąpiele z dużą ilościa wody Ważna jest też moc PC ,Bo dla małej PC te zbiorniki nie muszą ale moga mieć taką wężownicę . Ale generalnie im większa wężownica lub powierzchnia wymiany tym lepiej . No i musi być grzałka ,A nie wiem czy w ACV jest grzałka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tank102 02.03.2013 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Daj sobie spokój z tymi zasobnikami i wybierz sobie zasobnik który jest dedykowany pod pompę Antlantica - czyli firmowy Atlantica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 02.03.2013 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Daj sobie spokój z tymi zasobnikami i wybierz sobie zasobnik który jest dedykowany pod pompę Antlantica - czyli firmowy Atlantica. Ta... Tylko nie CWH FS Ja bym brał Galmeta Maxi albo szukał czegoś z nierdzewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 02.03.2013 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 no ja taki mam 300ljakieś stratyinne kłopoty?3osobowa rodzina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 02.03.2013 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 no ja taki mam 300l Masz CWH FS? Jeżeli tak to poszukaj moich postów o taktowaniu pompy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_labo 07.03.2013 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Ta... Tylko nie CWH FS Ja bym brał Galmeta Maxi albo szukał czegoś z nierdzewki. A czemu nie ACV, jest stalowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_labo 07.03.2013 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Ważna jest też moc PC ,Bo dla małej PC te zbiorniki nie muszą ale moga mieć taką wężownicę . Ale generalnie im większa wężownica lub powierzchnia wymiany tym lepiej . No i musi być grzałka ,A nie wiem czy w ACV jest grzałka. Pompa 16kW, Pan instalował i polecał mi ACV(ma możliwość podłączenia grzałki) tylko ja wciąż drąże temat i nie mogę się zdecydować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_labo 07.03.2013 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Daj sobie spokój z tymi zasobnikami i wybierz sobie zasobnik który jest dedykowany pod pompę Antlantica - czyli firmowy Atlantica. Tak, to wskaż który na stronie w ogóle nie mają takiego,a jak dzwonię do doradcy, to niby mają ale nie na polskę... No i jest emaliowany,a ja bym jednak stalowy wolała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 07.03.2013 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 A czemu nie ACV, jest stalowy Emaliowany też jest stalowy. Pisząc stalowy masz na myśli nierdzewkę? Najważniejsza jest powierzchnia wężownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 07.03.2013 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Tak, to wskaż który Jest w cenniku (drogi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 11.03.2013 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Czy ktoś może powiedzieć gdzie w hydroboxie Atlantic znajduje się filtr wody obiegowej CO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 11.03.2013 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Czy ktoś może powiedzieć gdzie w hydroboxie Atlantic znajduje się filtr wody obiegowej CO? Trzeba zamontować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 11.03.2013 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Trzeba zamontować Że niby co? Nie ma filtra w samym hydrobox-ie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 11.03.2013 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 NIE zauważyłem .Tak jak w kotłach ,filtry trzeba montować .W daikinie jest ale zalecają dodatkowy zewnetrzny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tromsø 11.03.2013 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Nie pamiętam w jakich pompach ale kiedyś ktoś pisał na forum że jest zamontowany przed pompą cyrkulacyjną jak sitko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 11.03.2013 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 NIE zauważyłem . Tak jak w kotłach ,filtry trzeba montować .W daikinie jest ale zalecają dodatkowy zewnetrzny No to jak to się ma do wypowiedzi poniżej: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?171750-Pompy-ciep%C5%82a-powietrze-woda&p=5691792#post5691792 Czegoś nie wiesz czy też miki121 mija się z prawdą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 11.03.2013 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 A pokazał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 11.03.2013 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 A pokazał ? A myślisz, że przyjechał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 11.03.2013 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 A myślisz, że przyjechał? W hydroboksie niema filtra A należy montować .Brak filtra to błąd w sztuce. Zawory ,śrubunki to powinno być ale kosztuje .A wybierane są najtańsze oferty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts