Tromsø 11.03.2013 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 A jak to się ma np. z pompami NIBE.Sprzedawca mi powiedział że jest wbudowany filtr w pompę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 11.03.2013 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 W hydroboksie niema filtra A należy montować .Brak filtra to błąd w sztuce. Zawory ,śrubunki to powinno być ale kosztuje .A wybierane są najtańsze oferty. Ja zawory, filtry, itp. miałem przy kotle gazowym. Zostały zdemontowane przez instalatora PC (przeczytaj jeszcze raz post z linka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 11.03.2013 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 A jak to się ma np. z pompami NIBE. Sprzedawca mi powiedział że jest wbudowany filtr w pompę? Filtr się czyści czasem .Poszukaj i wyczyść. NIBE ma kilka pomp i kolka obiegów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tromsø 11.03.2013 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 No to jest czy nie ma?Bo według schematu dostępnego na stronie NIBE jest zaznaczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tromsø 11.03.2013 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Ja zawory, filtry, itp. miałem przy kotle gazowym. Zostały zdemontowane przez instalatora PC (przeczytaj jeszcze raz post z linka). A jeżeli przyjedzie na serwis to nie możesz poprosić aby go dołożyć jak go niema ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 11.03.2013 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 No to jest czy nie ma? Bo według schematu dostępnego na stronie NIBE jest zaznaczony. A jaki typ Pompy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tromsø 11.03.2013 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 powietrzna nibe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 11.03.2013 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 A jeżeli przyjedzie na serwis to nie możesz poprosić aby go dołożyć jak go niema ? Mój instalator umawiał się tyle razy na przyjazd, że jego deklaracje co do serwisu rocznego traktuję w kategorii gruszek na wierzbie. Poza tym już mi napisał (tu na forum), że filtr jest. Widać hydraulik_ się po prostu nie zna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tromsø 11.03.2013 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 a kiedy wypad ci serwis roczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 11.03.2013 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 a kiedy wypad ci serwis roczny? A co? Wybierasz się do mnie go wykonać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tromsø 11.03.2013 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Nie pytam:) Serwis roczny powinien być raz do roku. Tak? Jeśli ci rok przebiegł to warto kolesia zj.... A jeśli nie to warto poczekać. Tak przynajmniej sam robię z klimą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 11.03.2013 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Serwis roczny powinien być raz do roku. Dość odkrywcze, że tak powiem. A instalacja objęta umową powinna zostać skończona, przy którym rocznym przeglądzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 11.03.2013 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 To wyglada jak zabawa w gluchy telefon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tromsø 11.03.2013 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 A co mnie pytasz??? To ty masz pompę ja dopiero w październiku będę miał Po prostu staram się zrozumieć Ciebie. Zamiast szukać wiedzy u źródła mielisz temat i nakręcasz siebie. Poczekaj do terminu przeglądu albo jeżeli już jest po terminie weź innego serwisanta. Jeżeli nie masz filtra to serwisant Ci założy a ty obciąż tą usługą wykonawcę. I tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 11.03.2013 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 powietrzna nibe Jest gdzieś w środku ,ale ja bym zamontował zewnętrzny .Dla łatwego dostępu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tromsø 11.03.2013 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Jest gdzieś w środku ,ale ja bym zamontował zewnętrzny .Dla łatwego dostępu;) a mi powiedzieli że nie trzeba bo jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 11.03.2013 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Jeżeli nie masz filtra to serwisant Ci założy a ty obciąż tą usługą wykonawcę. I tyle... Tego, który zlikwidował działalność? ty masz pompę ja dopiero w październiku będę miał A z kim podpisałeś umowę jeżeli to nie tajemnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tromsø 11.03.2013 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Z firmą z Gdańska Unitherm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 11.03.2013 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Z firmą z Gdańska Unitherm Ale przecież oni nie sprzedają Nibe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tromsø 11.03.2013 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Ale ja nie kupiłem NIBE. Chciałem kupić ale zdecydowałem się na powietrzną Vaillanta Pisałem tutaj jakiś czas temu. Kilka osób zainteresowało się przede wszystkim moją kasą a nie pompą Po prostu była najładniejsza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts