Pyxis 10.10.2012 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Ale jakiejs izolacji cieplnej powinna. Bedziesz mial pod nia kaluze wody, jak wyraznie spadnie temperatura DZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pom_pla 12.10.2012 06:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Oczywiscie ze wszystkie instalacje w niej , oraz rury przychodzące z d,z muszą być zaizolowane Ja tylko mówie ze pewnie ładnego opakowania sie moja pc nie doczeka p.s. firma viss,,,,,, tez ma wizualizacje i z tego co widac prądu zużywają tyle samo co moja samoróbka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pomarszczonyfred 14.10.2012 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 (edytowane) witam,obserwuję tą wizualizację i zaryzykuję stwierdzenie, że nie jest wiarygodna.1. brak opisów informujących o rodzaju wykrsu,2. zbyt krótki okres pomiaru, trudno przeanalizować przebiegi3. wpisywane zużycie jest spisywane z licznika i nie wiadomo na ile jest realne4. temperatura na wyjściu z PCi jest niższa jak temperatura na wyjściu ze sprzęgła do domu, nie bardzo łapię jak to możliwe zapomniałem dodać, że cwu nie osiaga więcej niż 40-42°C Edytowane 14 Października 2012 przez pomarszczonyfred Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 14.10.2012 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 p.s. firma viss,,,,,, tez ma wizualizacje i z tego co widac prądu zużywają tyle samo co moja samoróbka W ich rejonie wszechswiata stala struktury subtelnej ma taka sama wartosc jak u Ciebie. Fizyki nie "oszukasz". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pom_pla 15.10.2012 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Pyxis--i ze wzajemnością fizyka nie oszukała mnie i wyniki mam podobne do viss.... pomarszczony..... 1 rodzaj wykresu ? masz namysli jakie temp , są w konkretnej rurze ? termometry są ,,przyklejone ,, do rur których temp, dotyczą 2 okres pomiary jest krótki bo pompa krótko pracuje , tyle ciepła dom potrzebuje , ale przyjdzie zima -będą wieksze czasy pracy , aby zobaczyć szczegóły wystarczy powiekszyć interesujący CIE fragment i Masz z dokładnością do minuty co sie działo 3 spisuje recznie sub licznik bo taki tylko mam , ale sprawdziłem go z tym według którego płace i mnie nie kłamie 4 temp na wyjsciu na c.o. czasem faktycznie wieksze bo pompka pobiera wode z bufora i jak w nim spadnie temp, do zadanej dla pompy to dopiero wtedy startuje PC 5 uwierz jak by ciepła woda była za zimna to bym miał prze,,,,chlapane , bufor mam duzy to ilosc ciepłej wody jest wystarczająca i nie musze dolewać zimniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
generalnie 15.10.2012 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 good job, gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
postaw_piwo 15.10.2012 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 (edytowane) Chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób wykonałeś sondy pionowe, skoro zrobiłeś 15 odwiertow to raczej watpie byś kupowal gotowe sondy(te najkrotsze ze zintegrowaną glowica zaczynaja sie od dlugosci 60m i ok 550zl brutto+transport),oraz jak zapewniles szczelnosc połaczeń. Aktualnie sam bede sobie wiercil otwory(jestem w stanie wywiercic na glebokosc 32m) tylko nie wiem jak wykonac 'U-rurke' i polaczyc ja z przewodem PE, w taki sposob, aby nie martwic sie o szczelnosc. Za wszelkie wskazowki bede bardzo wdzieczny. Edytowane 15 Października 2012 przez postaw_piwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pom_pla 16.10.2012 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Jako wieczny eksperymentator zrobiłem tak przed zrobieniem pierwszej sondy kupiłem kawałek rury PE 32*2.4 i 0,5 ( nie , nie litra ) tylko metra rury miedzianej fi28 PE przeciąłem na 2 kawałki i teraz przy pomocy palnika do lutowania miedzi podgrzałem PE i wsunąłem po 25cm miedzianej do kazdej PE ,tak ze one ,,doszły ,, do siebie a w srodku była miedziana , troche czasu to trwa i siły też trzeba użyćna końcówki PE założyłem przejscia na gwint i nakreciłem zawory kulowe Do srodka kompresorem cisnienia 8 atm i tak zostawiłem na tydzień po tygodniu było ,,,,,,,,7,8 atm , tak ze próbe uznałem za udaną ururka wykonana jest z polutowanych kolan ,,6,, i ,, 7 ,, i do tego po 25 cm rury miedzianej całośc instalacij poddana była cisnieniu 8 atm przez tydzień i fakt uszło do 7,8 atm , a nieszczelność miałem na gwincie przy rozdzielaczu ,,, ufffffff by kolana miedziane nie były narazone na ,,zjedzenie ,, przez grunt , wysmarowałem je sylikonem i całość włozyłem do grubego worka foliowego , a dokładnie kilku naciągnietych jeden na drugi i całość dodatkowo taśma izolacyjna Inastalacja zalana jest glikolem od marca , jako wskaznik i jednoczesnie naczynie mam kanister przeźroczysty po glikolu , od zalania instalacji ubyło 0,00 mm Instalacja jest bezcisnieniowa p.s to teraz polecą gromy,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 16.10.2012 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Hehe... przy bezcisnieniowej mogles pozostac przy samych workach foliowych zawiazanych na koncu sondy Bardzo pomyslowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
postaw_piwo 16.10.2012 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Dzieki wielkie za podpowiedz, naszla mnie jednak jeszcze jedna watpliwosc: napisales (w jakim wczesniejszym poscie) ze na jednej petli masz kilka sond, wiec w jaki sposob poradziles sobie z mozliwym zapowietrzeniem sie ukladu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 16.10.2012 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób wykonałeś sondy pionowe, skoro zrobiłeś 15 odwiertow to raczej watpie byś kupowal gotowe sondy(te najkrotsze ze zintegrowaną glowica zaczynaja sie od dlugosci 60m i ok 550zl brutto+transport),oraz jak zapewniles szczelnosc połaczeń. Aktualnie sam bede sobie wiercil otwory(jestem w stanie wywiercic na glebokosc 32m) tylko nie wiem jak wykonac 'U-rurke' i polaczyc ja z przewodem PE, w taki sposob, aby nie martwic sie o szczelnosc. Za wszelkie wskazowki bede bardzo wdzieczny. Nie radzę kombinować z łączeniem różnych materiałów w miejscu fizycznie niedostępnym (30m pod ziemią), jedyne sensowne rozwiązanie to zgrzewanie JEDNORODNYCH materiałów! Można kupić same głowice do sond np. w Aspol i nie są aż tak drogie w porównaniu do ponownych odwiertów. Nawet jeśli wiercisz sam swoim sprzętem, nie warto tu oszczędzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 16.10.2012 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 To juz chyba bedzie w krotkim czasie relikt technologi do muzeumIdzie nowe.http://ufofakty.salon24.pl/454237,darmowa-energia-uwolniona-i-co-dalejz patentem w linkunie wiem jak ale chce to miec i licznik przestanie sie krecicWOW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 16.10.2012 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 To juz chyba bedzie w krotkim czasie relikt technologi do muzeum Idzie nowe. http://ufofakty.salon24.pl/454237,darmowa-energia-uwolniona-i-co-dalej z patentem w linku nie wiem jak ale chce to miec i licznik przestanie sie krecic WOW Niech Ci do tego "generatora grawitacyjnego" dorzuca gratis teleporter. Zaoszczedzisz na dojazdach do szkoly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pom_pla 16.10.2012 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 wielki TIR zerwał sieć telefoniczną, tak ze wizualizacja na razie ,,wisi,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pom_pla 18.10.2012 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 wielki TIR zerwał sieć telefoniczną, tak ze wizualizacja na razie ,,wisi,, w końcu działa p.s telekomunikacja ma ,,czassss,, wrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 01.11.2012 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 (edytowane) Wykorzystując lubiane przez wszystkich czujniki temperatury DS1820, darmowy system operacyjny Linux plus darmowe oprogramowanie do monitoringu Cacti i starego laptopa pobierającego około 25-30W utworzyłem monitoring swojej pompy ciepła. Zapraszam chętnych do oglądania na:http://pompaciepla24.com/ Edytowane 24 Listopada 2012 przez rwxw zmiana adresu serwisu z monitoringiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pom_pla 01.11.2012 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 Dobra robota , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 04.11.2012 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 darmowy hosting, darmową domenę No i leży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 04.11.2012 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 w końcu działa Tylko skąd u ciebie temperatury zewnętrzne na poziomie 70 stopni??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pom_pla 04.11.2012 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 padł jeden z dallasów i zrobił mi zamieszanie , temp zew juz jest ok , zostało jeszcze zamienic miejscami temp ciepłej wody i c.o. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts