JK2010 05.09.2012 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Przy zamawianiu okien wykonawca namówił mnie na ciepły montaż. Argumentował, że jak wybieram ciepłe okna z dobrym U to idealny będzie ciepły montaż. Po zainstalowaniu okien, zobaczyłem , że ten montaż polega na tym że są dwie warstwy pianki przedzielone jakąś taśmą. Kosztowało mnie to trochę drożej. Czy tak wygląda ciepły montaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.09.2012 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 (edytowane) przenosze do działu o oknach, gdzie najszybciej znajdziesz fachowców od ciepłego montażu Ja nie jestem fachowcem, ale z zasady klasyczny "ciepły montaż" to okno wysunięte poza obrys muru, tak, że z każdej strony styka się z warstwą ocieplenia. To co dostałeś to po prostu prawidłowy montaż na tasmę rozprężną. Ewentaulnie ta taśma to folia paroszczelna, ale w zasadzie powinna być jeszcze folia paroprzepuszczalna. Edytowane 5 Września 2012 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 06.09.2012 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Witam przenosze do działu o oknach, gdzie najszybciej znajdziesz fachowców od ciepłego montażu Ja nie jestem fachowcem, ale z zasady klasyczny "ciepły montaż" to okno wysunięte poza obrys muru, tak, że z każdej strony styka się z warstwą ocieplenia. To co dostałeś to po prostu prawidłowy montaż na tasmę rozprężną. Ewentaulnie ta taśma to folia paroszczelna, ale w zasadzie powinna być jeszcze folia paroprzepuszczalna. no nie do końca ciężko wyrokować mając tak mało informacji, jeżeli masz możliwość zrób zdjęcie czy dwa i wtedy będzie można coś więcej powiedzieć. równie dobrze może ta taśma to specjalnie w tym celu wykonywana tz 3 w 1, tylko po co wtedy pianka ? no nie wiem więcej informacji potrzeba a w dziale znajdziesz bardzo obszerne wątki na temat tz "ciepłego montażu" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 06.09.2012 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 się tak dzieje bo termin "ciepły montaż " jest polem do popisu ! jak mnie ktoś pyta o ciepły montaż to mówię ze ja odróżniam standardowy,montaż z użyciem taśm oraz montaż w warstwie ocieplenia Ciepłym montażem równie dobrze mogę nazwać montaż przy temp +25stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 07.09.2012 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 U mnie "ciepły montaż" to montaż z użyciem pianki montażowej niskorozprężnej, od wnetrza taśmy paroszczelnej na jakimś primerze, od zewnątrz taśmy paroprzepuszczalnej. (Oczywiście z kotwami; ściana jednowarstwowa beż "ocieplenia") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIOT_R 07.09.2012 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Przy zamawianiu okien wykonawca namówił mnie na ciepły montaż. Argumentował, że jak wybieram ciepłe okna z dobrym U to idealny będzie ciepły montaż. Po zainstalowaniu okien, zobaczyłem , że ten montaż polega na tym że są dwie warstwy pianki przedzielone jakąś taśmą. Kosztowało mnie to trochę drożej. Czy tak wygląda ciepły montaż? Tu masz 3 przykłady "ciepłego montażu" http://www.youtube.com/user/simteqsklep Pozdrawiam: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 07.09.2012 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 U mnie "ciepły montaż" to montaż z użyciem pianki montażowej niskorozprężnej, od wnetrza taśmy paroszczelnej na jakimś primerze, od zewnątrz taśmy paroprzepuszczalnej. (Oczywiście z kotwami; ściana jednowarstwowa beż "ocieplenia") no to dobry ale nazewnictwo pozostawia wiele do życzenia bo jak trafi się upierdliwy klient to w ciepłym montażu będzie chciał by szyby grzały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts