perm 10.09.2012 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Jaki byście proponowali? Nie chcę wiązarów i płyt KG bo za dużo się naczytałem o parze wodnej. Jakiś lekki monolit? Teriva i podobne też chyba odpada bo to za grube i za ciężkie. Na pddasze może wyjdę przegonić pająki, może nie. SMART odpada bo to w tym przypadku przerost formy nad treścią. Jakiś cienki filigran? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 10.09.2012 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Teriva nie jest IMHO ciężka, choć c wylewką dość gruba. Ale jeśli chcesz strych nieużytkowy to moja propozycja to: teriva + 15cm styropianu + OSB 18 + ewentualnie tanie panele. Strop drewniany - nigdy. Wymieniałem zbutwiały strop belkowy na Terivę i mam już takie uprzedzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raźny 10.09.2012 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 jak ma być lekki to zrób to tak. Belki od terivy rozłóż na ścianach. Jako pustaki stropowe wykorzystaj styropian frezowany grubości np.12cm. I to zalej 4cm betonu. Albo rozłóż belki terivy wypełnij pustakiem stropowym poroterm 8cm i zalej betonem masz 12 cm grubości stropu. W obydwu przypadkach masz szczelny strop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 11.09.2012 04:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 jak ma być lekki to zrób to tak. Belki od terivy rozłóż na ścianach. Jako pustaki stropowe wykorzystaj styropian frezowany grubości np.12cm. I to zalej 4cm betonu. Albo rozłóż belki terivy wypełnij pustakiem stropowym poroterm 8cm i zalej betonem masz 12 cm grubości stropu. W obydwu przypadkach masz szczelny strop. Styropian, raczej odpada. Mam awersję, tym bardzie że ma być nad głową. Ten drugi pomysł jest fajny. 12 cm wystarczyłoby. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KONBET 27.03.2014 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Witam, najlżejszym i najcieplejszym na rynku jest strop LIGHT z linii produktów KONBET TERIVA TERMO. Jest to strop z paneli styropianowych opartych na sprawdzonej konstrukcji stropu teriva. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.03.2014 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 ja taki mam - z Konbetu właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts