bpestka 11.09.2012 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Witam serdecznie. Jestem na etapie ostatecznych decyzji co do hydrauliki. W dolnej lazience o wymirach 152*290 planuję uklad jak na rysunku. A tak jest w oryginalnym projekcie I tu pojawia sie moja prosba do Was wszystkich: jak dokładnie rozplanowac (w cm) uklad sprzetów żeby to fajnie wygladalo. Planuje mianowicie na ściamach (z oknem i na przeciwko drzwi) polozenie gresu o wymiarach 30*60 i jak sobie planuje roztawienie wc, prysznica (bez brodzika) i umywalki to wychodzi mi na tej scianie strasznie duzo cięć tych plytek i nie wiem czy będzie to dobrze wygladało. Wstepny mój pomysl: - prysznic 90 cm , - potem wystająca na ok 20 cm zabudowa geberita. I tu poja sie watpliwośc na jaką szerokośc? standardowo na 60 cm czy moze na 80cm albo 90 cm i czy pociagnąc ja na wysokośc calej ściany (i wtedy mocowanie szyby do naroznika obudowy) - i na przeciwko drzwi miejsce na umywalkę na szafce (tylko czy wtedy blat umywalki od ściany do wystajacej obudowy stelarza wc?) Bedę wdzięczna za wszystkie pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bpestka 12.09.2012 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Wczoraj wymyśslilam sobie tak: -wc centralnie na srodku i obudowa 60 cm - wtedy na prysznic i umywalke zostaje po ok 115 cm - prysznic 90 cm. Myślałam aby nie zamykac go po calości tylko szyba otwarta ok 90 cm, zostanie na wejście ok 60 cm. I co sądzicie? Tylko moje pytanie jak zamontować szybę do płytek, czy nie będzie za mocno chlapało na resztę lazienki, i jak umiescic odpływ tak jak na rysunku czy w pod ścianą z oknem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.09.2012 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Zastanów się czy na pewno będziesz na parterze potrzebować prysznica. Ten projekt na piętrze ma jeszcze dwie lazienki w których tez jest miejsce na prysznic.Łazienka jest droższa w wykończeniu niż np. korytarzyk z dodatkową szafą. Ale jak chcesz koniecznie prysznic to tak może być. Z tym, że starczy na umywalkę 80 cm a zostaw nieco więcej miejsca na kibelek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bpestka 12.09.2012 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Zastanów się czy na pewno będziesz na parterze potrzebować prysznica. Ten projekt na piętrze ma jeszcze dwie lazienki w których tez jest miejsce na prysznic. Łazienka jest droższa w wykończeniu niż np. korytarzyk z dodatkową szafą. Ale jak chcesz koniecznie prysznic to tak może być. Z tym, że starczy na umywalkę 80 cm a zostaw nieco więcej miejsca na kibelek. Tylko, że zrezygnowalismy z łazienki na półpiętrze, wiec dolnąchciałabym mieć z prysznicem. Dzięki za zainteresowanie, bo już straciłam nadzieję, że ktoś tu zagląda:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 12.09.2012 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Mnie tez sie Twoj układ podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bpestka 14.09.2012 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Dziewczyny, a może miałyście u siebie tak, że stelaż wc wkuwano w ścianę. Czy to jest do wykonania i bezpieczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.09.2012 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 ja mam za cienkie ściany na coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 14.09.2012 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 ja tez nie miałam/nie bede miała tak robione, ale wiem ze jest to robione. Nie jestem jednak specjalista więc ci nie pomoge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bpestka 19.09.2012 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Co do wkucia wc. Podobno nie bardzo mozna, więc chyba zostanie tak jak w poście z 12 września. Chyba ze wpadniecie na jakiś fajny pomysl. Może jeszcze przedstawię swój pomysl na wyglad lazienki: _ cała sciana z oknem i ta na ktorej będa sanitariaty w szarym gresie 30*60 , - na scianie z drzwiami cegła biała - ściana na przeciwko okna - biała farba - umywalka na dreninej szafce z szyfladami, zamiast kinkietów dwa zwisy i tu sobie pomyslalam o "lampach zarowkach". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts