StefanW 08.08.2016 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 A nie wystarczy podstawowa zasada naukowa która wskazuje, że : "im wyższa temperatura powietrza do spalania tym spalanie pełniejsze"? Sądzę, że temperatura powietrza w pomieszczeniu jest wyższa niż na zewnątrz; chyba, że ta firma opala kozami szałasy na pustyni i to za dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerigan 09.08.2016 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 A nie wystarczy podstawowa zasada naukowa która wskazuje, że : "im wyższa temperatura powietrza do spalania tym spalanie pełniejsze"? Sądzę, że temperatura powietrza w pomieszczeniu jest wyższa niż na zewnątrz; chyba, że ta firma opala kozami szałasy na pustyni i to za dnia. Nie, nie wystarczy, proszę dowody a nie twierdzenie poparte jedynie osobistym "sądzę, że" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 09.08.2016 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 kerigan...Niektórzy zduni całym swoim życiem i karierą zawodową udowadniali wyższość konstrukcji piecowych od kóz. Niektórzy napisali opasłe podręczniki na ten temat. A Ty chcesz posiąść wiedzę i poznać misję pieca w krótkiej dyskusji na forum, w tym z aktywnymi i chętnymi do występów trollami? To wymaga niestety odrobiny wysiłku i raczej Twojego, a nie naszego...Do dyspozycji na początek masz mojego bloga, w którym znajdziesz sporo, ale na pewno nie podane na tacy. Polecam podręczniki zduńskie...Tam są dowody matematyczne, jeśli ktoś ma słabą wyobraźnię... . Na tym forum nikt nie twierdzi, że koza to coś gorszego. Często polecamy takie rozwiązanie, ale adekwatne do sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
StefanW 09.08.2016 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Nie, nie wystarczy, proszę dowody a nie twierdzenie poparte jedynie osobistym "sądzę, że" To jest tak jakbyś chciała żebym Ci udowodnił, że Ziemia jest okrągła..... Może więc poczytaj sobie zduńskie opowieści te na blogach i inne i wybierz co Ci się podoba. A może by tak hypokaustum???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerigan 09.08.2016 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 kerigan...Niektórzy zduni całym swoim życiem i karierą zawodową udowadniali wyższość konstrukcji piecowych od kóz. Niektórzy napisali opasłe podręczniki na ten temat. A Ty chcesz posiąść wiedzę i poznać misję pieca w krótkiej dyskusji na forum, w tym z aktywnymi i chętnymi do występów trollami? . nie no bez przesady, zaczęło się od zapytania o pewną koncepcję przekazania ciepła z kozy, przez żeliwną płytę do drugiego pomieszczenia- na bycie zdunką się nie porywam jak będę mogła szaleć z pieniędzmi to sobie zafunduje piękne kafle, nie mówię nie, bloga owszem czytałam już trochę, a co wyjdzie w decyzjach ostatecznych to się zobaczy. Lepiej kombinować przed budową, a nie po i mierzyć siły na zamiary. A trolle to taki element krajobrazu, który zupełnie mi nie przeszkadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 09.08.2016 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 nie no bez przesady, zaczęło się od zapytania o pewną koncepcję przekazania ciepła z kozy, przez żeliwną płytę do drugiego pomieszczenia- na bycie zdunką się nie porywam jak będę mogła szaleć z pieniędzmi to sobie zafunduje piękne kafle, nie mówię nie, bloga owszem czytałam już trochę, a co wyjdzie w decyzjach ostatecznych to się zobaczy. Lepiej kombinować przed budową, a nie po i mierzyć siły na zamiary. A trolle to taki element krajobrazu, który zupełnie mi nie przeszkadza Norweskie kozy mają fajne zdobienia, z trollami jako motyw... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
StefanW 09.08.2016 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Piotrze Batura tak często na forum poruszasz problem trolów, że zaczynam się niepokoić o stan Twoich emocji. Nagminne powtarzanie pewnych nazw może świadczyć o tym, że wszedłeś w jakieś stadium obsesji czy patologii (nie znam się na psychiatrii na tyle żeby to na odległość zdiagnozować). Skup się więc chłopie i nie dawaj się ponosić nieczystym emocjom. Jeżeli trawi Cię jakaś mania wyższości no to musisz po poradę się udać do specjalisty bo ciągłe wracanie do świata trolów musi coś zwiastować a to mnie bardzo smuci. Życzę najlepszego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 09.08.2016 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 "Uderz w stół, norzyce się odezwą" i się odezwały;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerigan 10.08.2016 04:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 Norweskie kozy mają fajne zdobienia, z trollami jako motyw... :D piece kaflowe, kozy, trolle, jeszcze trochę magii i lądujemy w Śródziemiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 10.08.2016 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 "Uderz w stół, norzyce się odezwą" i się odezwały;-) Jest hasło - jest odzew... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.08.2016 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2016 Piotrze Batura tak często na forum poruszasz problem trolów, że zaczynam się niepokoić o stan Twoich emocji. Nagminne powtarzanie pewnych nazw może świadczyć o tym, że wszedłeś w jakieś stadium obsesji czy patologii (nie znam się na psychiatrii na tyle żeby to na odległość zdiagnozować). Skup się więc chłopie i nie dawaj się ponosić nieczystym emocjom. Jeżeli trawi Cię jakaś mania wyższości no to musisz po poradę się udać do specjalisty bo ciągłe wracanie do świata trolów musi coś zwiastować a to mnie bardzo smuci. Życzę najlepszego! Weź ty przestań pierniczyć.Pani zadała pytanie chcąc się doświadczyć to jej fachowiec zresztą z doświadczeniem konkretnie odpowiedział.Jak dla mnie wyglądasz jak "idź stąd"..Co ty do niego cierpisz???.Jaka mania wyższości u Batury??? ty masz manie upierdliwości co bardzo smuci ,że ku poprawie nie idzie.Coś o tym wiem i to nie z autopsji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts