ollo23 15.09.2012 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 proszę o pomoc w rozmieszczeniu poszczególnych pomieszczeń- pokój salon (aneks, na oddzielną kuchnie brak miejsca)- pokój sypialnia- łazienka (na zdjęciu zamieszczona ogólna lokalizacja łazienki i kuchni, ze względu na przyłącza - ale jeśli będzie inne miejsce lepsze to może sie da zmieic ich lokalizacje) http://images41.fotosik.pl/1750/86061560c77fe629.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.09.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 mozna zamienić miescami łazienkę i kuchnię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ollo23 17.09.2012 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 hmm mieszkanie jest na etapie wstępnej budowy - podobno można wszystko zmieniać - ale czy aż tak? w łazience - będzie piec wielofunkcyjny i nie wiem czy potrzebne rurki od gazu itp., da się przenieśćw kuchni - faza pod płytę - nie wiem czy można ją przenieść na drugi koniec mieszkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.09.2012 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 akurat przeniesienie gazu i instalacji elektrycznej to najmniejszy problem. Raczej chodziło mi o przepustowość kanalizy i wentylację. Spójrz na fragment z przyszłą łazienką - są kąty proste pomiędzy ścianami. Idealne, by można było wstawić meble kuchenne.Natomiast łazienkę łatwiej jest zaplanować nawet jak nie ma ani jednej ściany względem siebie prostej - tak jak to masz w kącie, gdzie wpisano "kuchnia". W łazience nie masz konieczności stawiania prostych blatów i szafek. Brodzik z płytek może mieć dowolny kształ i kąty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludwik_13 17.09.2012 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Sen pijanego architekta??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.09.2012 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Bo ja myslałam o czymś takim:http://images47.fotosik.pl/1550/c0a7e7fc19797ecc.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelik 22.09.2012 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 Żeby nie zmieniać rozkładu pomieszczeń proponuję taki układ, zrobiłam to na szybko więc proszę mi wybaczyć że bez renderingu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelik 22.09.2012 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 i jeszcze jedno zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.09.2012 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 Lelik - nie otworzysz w pełni drzwiczek szafki przy zlewie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelik 22.09.2012 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 Elfir - wykorzystałam standardowe wymiary szafek kuchennych czyli 60cm i 80cm, długość ściany kuchennej pozwala ustawić tę wszystkie szafki w taki sposób, że zostaje nawet jeszcze jakiś kawałek pustki przy ścianie, co może być zamknięte listwą uzupełniającą, tylko tego nie widać na zdjęciu, ale zawsze jeszcze można zamówić kuchnie na wymiar, żeby ta pustka była jeszcze większa, ja się sugerowałam wymiarami z ikei bo mam doświadczenie:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.09.2012 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 a dlaczego zrobiłaś korytarzyk między ścianką z TV z sypialnią, zamiast powiększyć sypialnię i wstawić tam szafę? Intryguje mnie to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelik 23.09.2012 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 Korytarzyk zrobiłam, ponieważ w moim projekcie stoi tam regał na książki i inne papierowe rzeczy do przechowywania, taki regał można zrobić do samego sufitu, dobrze podświetlony, nie ma sensu go zamykać w sypialni, natomiast w sypialni są szafy na ubrania wokół łóżka, rozumiem że mieszkanie dla dwóch osób, więc powinno wystarczyć, jest jeszcze szafa w przedpokoju, którą też można zrobić wysoką do sufitu wykorzystując przestrzeń do przechowywania na maksa. Aha, jeszcze jedno, żeby nie padło pytanie gdzie lodówka, jest w szufladach pod blatem kuchennym, są takie w sprzedaży i myślę że na małej przestrzeni dobrze się sprawdzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ollo23 23.09.2012 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 dziękuje wszystkim ale niestety pewnie zapominałem dodać, że oba okna są do podłogi Hp=0 także zastawienie ich czymś - narożnik, łózko raczej nie wchodzi w grę, tym bardziej że te górne okno to balkonowe pytanie też, czy możliwe jest wstawienie zamiast kabiny prysznicowej, prysznica z deszczownicą - taki prysznic równo z posadzką, szyba, deszczownicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.09.2012 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 (edytowane) no właśnie ja ci coś takiego proponuję w tym krzywym kącie - brodzik "murowany, z płytek z odwodnieniem liniowym w posadzce. Ustawienie łózka w sypialni też jest dowolne - może stać pod ścianą a nie pod oknem. Kanapa przecież też może być mniejsza, albo inaczej ustawiona. http://images43.fotosik.pl/1553/994e8c3cb75f63f5.jpg Zobacz ile jest miejsca na szafy, półki, komody! Edytowane 23 Września 2012 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bureczek 26.09.2012 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Elfir na prawdę proponujesz super rozwiązania. W takich małych mieszkaniach zawsze bardzo potrzebne są schowki. Nawet minimaliści mają maę rzeczy do schowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts