mistalova 19.09.2012 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Witam Czy dopuszczalnym jest wykorzystanie starego kanału wentylacyjnego do odprowadzenia zużytego powietrza na linii reku-wyrzutnia?Kanał to standardowy kanał z pełnej cegły, przekrój 14x14. Zastanawiam się, czy spora ilośc wilgoci jaka jest w wyrzucanym powietrzu mu nie zaszkodzi. Choć przecież przy WG też wypływa nim sporo wilgoci.Tak więc da się czy nie? Bo nie ukrywam, że bardzo ułatwiłoby mi to prace (zakładam reku w domku w którym już mieszkam). pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmsg 19.09.2012 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Przekroje: - kanał WG: 14x14= ok. 200cm2 - rura WM fi 160 = ok. 200 cm2- rura WM fi 200 = ok. 315 cm2- rura WM fi 250 = ok. 500 cm2 Jak masz wyjście z centrali fi=160 to będzie OK. PozdrawiamGREGOR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 19.09.2012 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Przekrój mi się zgadza, bardziej się bałem o wilgoć. Ale nie będzie jej chyba tam aż tyle, żeby się lało po ściankach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ConradBeata 21.09.2012 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 mam dokładnie ten sam dylemat, nieczynny kanał wentylacji grawitacyjnej, i chce go wykorzystać na wyrzutnie, średnica jest ok, tylko czy tak nic nie będzie się wykraplać? wyrzutnia idzie od reku na nieogrzewanym stryszku, jakies 2 mb, później metr we wnęce w ogrzewanym pomieszczeniu i chce ją tam wpuścić do kanału grawitacyjnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts