Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jak zagospodarowac taka wneke

Doki

Recommended Posts

Ale są tacy, którzy uwielbiają się upieprzać (za przeproszeniem) sprzątaniem w nieskończoność, wszystko musi błyszczeć, lśnić, pachnieć... tylko co oni mają z tego życia ? Są nieszczęśliwi jak gość pobrudzi wycieraczkę, dzieci nakruszą przy śniadaniu, kot zbije flakon. W takim domu nikt nie może czuć się swobodnie. I z takimi ludźmi też nie można czuć się dobrze. Nie mam racji ???

Często tak jest.

Niestety, są też tacy, co mają w zawsze estetycznym mieszkaniu psa, kota dwójkę dzieci i z uśmiechem na ustach wpuszczają cię w butach, bo "się posprząta". Tacy są udręką mojego życia :cry: .

A może oni mają krasnoludki w domu? :o

• Odpowiedzi 47
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tacy są udręką mojego życia :cry: .

Dlaczego udreka? Jak chca, niech sprzataja.

Mam tez znajomych, ktorzy nie kryja, ze prosza o telefoniczne uprzedzenie o wizycie przynajmniej na 2 dni naprzod, zeby mieli czas zadzwonic po sprzataczke.

:o :o :o No, ale jak ktoś lubi przylepiać się do podłogi i na co dzień wycierac kurze łokciami ...

Tacy są udręką mojego życia :cry: .

Dlaczego udreka? Jak chca, niech sprzataja.

Mam tez znajomych, ktorzy nie kryja, ze prosza o telefoniczne uprzedzenie o wizycie przynajmniej na 2 dni naprzod, zeby mieli czas zadzwonic po sprzataczke.

Niestety, na sprzątaczkę mnie nie stać, a entropia rośnie :lol: .

• 3 weeks później...

A ja proponuję wieszak na ubrania. Zawsze znajdzie się kilka palt, które musza być pod ręką i kapelusz i parasol. A na podłodze wycieraczka i jakieś buciory.

Nie?

No to może..... płaska szafka na buty. Nie macie problemu z nadmiarem

butów? Ja mam ich zawsze za dużo. Po prostu nie wiem co z nimi robić.

Walają się to tu, to tam a tak mogłyby równo rządkiem stanąć w

zamykanej szafeczce (tak około 1,2m wysokiej) albo i na otwartym stelażyku.

.... albo nie, wiem już. Komódka, na niej gumowa serwetka i pełno

bibelocików, grzebień, szczotka do włosów i ręczne lustereczko. A na

ścianie lustro w rzeźbiono złoconej oprawie (może być lekko

sczerniałe), trójdzielne na zawiasach, żeby się można było z każdej

strony obejrzeć.

Wystarczy? Wystarczy?!!!

Kochani!!!!

A może by tak NIC tam nie stawiać.

Żadnych półek, żadnych konsol, żadnych regałów, żadnych biblioteczek i żadnych luster. Po prostu NIC.

Dlaczego? Oj musiałbym tu cały wykład zrobić.

Ale może nie potrzeba, może chwilę pomyślicie i sami mnie zrozumiecie, na co liczę i czekam z ciekawością na waszą reakcję.

Klaus

Jeśli chciałbyś podtrzymać chłodny, ascetyczny urok elegancji wnętrza, nie zakłócać w nim

wyrazistych linii prostych -

pozostaw może ten skromny zaułek

samemu sobie ! : :p

zero Sprzętów, Bibelotów, Gratów !!

(Napisz nam też, proszę, o ostatecznych jego losach.)

pozdrawiam

• 4 weeks później...

Kiedyś w Muratorze był dodatek "Kominki". Dość beznadziejny, ale był tam jeden kominek fajny - widziałam go też w Świecie kominków (taaak, czasem kupuję :-? ). Więc obramowanie tego kominka wyglądało tak: na dwóch drewnianych słupkach toczonych gładkich zwężających się do dołu - szklana półeczka. Ta oprawa, taka konsolka, wyglądałaby tu m.zd. fajnie.

I zimno.

Jeżeli to jeszcze aktualne to ja powiesiłabym dużą grafikę( obraz, plakat coś w tym stylu, zależy od gustu i upodobań właścicieli) albo ... postawiła jakąś dużą rzeźbę, odlew czy coś takiego. Czasami zbieramy takie cudeńka, ciągnąc je przez pół świata jako pamiątkę z wyjazdu. Proponowane duże lustro również mile byłoby widziane. Oczywiście wszystko solo, nic na raz.

Pozdrawiam

Dziekuje wszystkim za opinie:) Podaliscie nam bardzo fajne pomysly. W dalszym ciagu wneka jest pusta, "czeka " na doplyw gotowki.

Wstepnie zdecydowalismy sie na takie rozwiazania (zdecydowaly wzgledy praktyczne, bo i lustro potrzebne i mala szafeczka).

http://www.doimosummer.it/scheda.phtml?f_id=124

http://www.doimosummer.it/scheda.phtml?f_id=125

Bardzo fajne rozwiązania ale ja bym zmieniła nóżki.Albo bym dodała dwie z tyłu albo zaprojektowała dwie z boku ale szersze.Dwie tylko z przodu kojarzą mi się z czymś niekompletnym by nie powiedzieć wybrakowanym.

Ale o gustach się nie dyskutuje.Sam pomysł jednak bardzo mi się podoba [zwłaszcza zdj.1] i kto wie czy z niego nie skorzystam.Dzięki za inspirację.

Pozdrowienia :wink:

Maxtorka