Mały 06.04.2004 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Jak w tytule.nic!nie pomaga. Czy ktos takie coś juz przerabiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel.k2 06.04.2004 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Spróbuj takim specyfikiem do czyszczenia pozostałości po piance montażowej, zdaje się że to było f-my Soudal. Kiedyś pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 06.04.2004 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Nie chcę strzelić gafy ale było coś na forum, starą folię ochronną chyba margaryną, w przypadku taśmy spróbuj benzynę ekstrakcyjną lub naftę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 06.04.2004 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Dzieki za rady.Znajomy polecił mi bardzo gorącą wodę i małżonka sprawdziła.Wyszło obiecująco.W związku z tym pojechała do teściowej po takie zepterowskie urządzenie parowe.Potem sie odezwę czy to coś dało. Jeszcze raz dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vector 06.04.2004 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Jak pomoże to daj znać bo niestety mam ten sam problem . Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxlodz 06.04.2004 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 U mnie podobny przypadek miał miejsce, użyłem Toulenu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 07.04.2004 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Miałem ten sam problem. Okleili mi okna ochydną szaroburą taśmą. Po jej zerwaniu zostały paski barwnika z klejem. Poprosiłem sprzedawcę okien o pomoc. Stwierdził że to normalka że często gamonie oklejają okna byle czym. Dał mi w buteleczkę jakiś zmywacz i wszystko zeszł bez problemów. Pachniało to to trochę jak aceton a trochę jak rzcieńczalnik to farb.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 07.04.2004 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Ja wszystko usunęłam zwykłą naftą kosmetczną kupioną w aptece (ca 6 zł). Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 07.04.2004 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Dzięki za rady. Co do gorącej wody/pary to na szybie pomaga ale na pcv gorzej.To samo z acetonem. Pytanie do "maxlodz" co to jest ten toulen?W sklepach chemicznych nie wiedzą. Jeśli chodzi o szybę to jakos idzie,ale na pcv jest poważny problem. Okien mam 17 a 2 już uszkodzone. W sobotę po pracy będę walczył dalej . Znajomy z firmy okiennej poleca mi jakiś ichni kwas ,ale nie mówi jak go zdobyć. Będę próbował dalej i dam znać co z tym. Jeszcze raz dzięki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 07.04.2004 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Dzięki za rady. Co do gorącej wody/pary to na szybie pomaga ale na pcv gorzej.To samo z acetonem. Pytanie do "maxlodz" co to jest ten toulen?W sklepach chemicznych nie wiedzą. Jeśli chodzi o szybę to jakos idzie,ale na pcv jest poważny problem. Okien mam 17 a 2 już uszkodzone. W sobotę po pracy będę walczył dalej . Znajomy z firmy okiennej poleca mi jakiś ichni kwas ,ale nie mówi jak go zdobyć. Będę próbował dalej i dam znać co z tym. Jeszcze raz dzięki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filips 07.04.2004 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Ciao Wiem na pewno ze kleje z tych roznych tasm rozpuszcza "TRI" (zaraz potem trzeba zmyc ciepla woda z mydlem) ale nie wiem co na to OKNA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 07.04.2004 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Do kleju to już mam ten afrykanerski wyrób ale mam problem jak zerwać taśmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filips 07.04.2004 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Do kleju to już mam ten afrykanerski wyrób ale mam problem jak zerwać taśmę. Wiem na pewno ze kleje z tych roznych tasm rozpuszcza "TRI" (zaraz potem trzeba zmyc ciepla woda z mydlem) ale nie wiem co na to OKNA ps. rozmiekcza rowniez tasme Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 07.04.2004 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Dzięki.Jutro sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIOT_R 07.04.2004 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Na rynku są dostepne specjalne srodki do czyszczenia i pielęgnacji PVC , nazywają się COSMOFEN ( uwaga na stężenie do usunięcia pozostałości po taśmie powinna wystarczyć 14 ), nastepnie nalezy uzyć mleczka do pielęgnacji o nazwie COSMOKLAR Środki te dostepne są w Polsce w sieci VBH http://www.vbh.pl powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filips 07.04.2004 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Powodzenia - nie zniszcz okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasieks 23.06.2004 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2004 Aceton i inne tego typu odradzam. Rozpuszczają plastik. Może się zdarzyć, że potrzesz i zacznie się wałkować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 23.06.2004 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2004 Pytanie do "maxlodz" co to jest ten toulen?W sklepach chemicznych nie wiedzą Ciekawe, czy by wiedzieli co to Tri Nitro Toluen, czyli stare swojskie TNT. TNT zdejmie z okien wszystko Z toluenem ostrożnie, nie mieszać z kwasem azotowym i siarkowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plp 23.06.2004 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2004 Um nie na drewnianych oknach pomogła benzyna lakowa. PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 23.06.2004 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2004 Tylko po co to wszystko skoro wystarczy dowolny tłuszcz. Możesz użyć nawet oleju jadalnego. Zmyje w "try miga"... Może być i ta wspomniana margaryna... Tanio, skutecznie i nie niszczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts